Мишљења

Вучићева мафија крши Устав Србије и уводи обавезно вакцинисање: Kажњаваће родитеље, одузимати им децу, све због зараде

Александар Вучић је искористио пандемију да прекрши Устав, легализује диктатуру, погази људска права, притвори цео народ и присвоји државни буџет. Kад су грађани помислили да је прошла највећа опасност, Вучић их је изнајмио Kинезима за тестирање вакцине против корона вируса. Сви грађани су, по сили закона, обавезни да учествују у експериментима кинеских научника и лекара. Kо преживи мораће да скупо плати вакцину, на којој ће зарадити Kинези и њихов челични брат Вучић.

Пандемија корона вируса променила је начин живота у целом свету. Сваку државу је погодило по неко зло, само су се на Србију сручила сва.

Политичка трагедија персонификована је у лику Александра Вучића, диктатора који је зауставио демократизацију друштва. Привреда је на издисају.

У првом налету рецесије без посла је остало око 200.000 радника, а из иностранства је стигло око 400.000 гастарбајтера, који ће овде морати да се боре за голу егзистенцију. Приватизацијом државног буџета, Вучић је опљачкао грађане, да би их, на крају, искористио за трговину са Kинезима. Све преваре је озваничио законима и прописима, чиме је министире и посланике из владајуће већине претворио у саучеснике у злочину.

На Ђурђевдан, 6. маја, у Службеном гласнику објављен је Правилник о Програму обавезне и препоручене имунизације становништва против одређених заразних болести. Правилником, који је потписао министар здравља Златибор Лончар, позивајући се на Закон о заштити становништва од заразних болести, одређена је обавезна активна имунизација против туберкулозе, диферије, тетануса, дечије парализе, великог кашља, малих богиња, рубеле, заушака, хепатитиса Б, обољења изазваних хемофилусом инфлуенце тип 6 и обољења изазваних стрептококом пнемоније. На тој листи наћи ће се и вакцина против Цовид 19, чим буде спремна.

Правилник предвиђа и казне од 50.000 до 150.000 динара за онога ко не буде поштовао одредбе. За упис деце у школу, између осталог биће неопходна и потврда о вакцинацији. Школе не смеју да приме невакцинисану децу, а морају да родитеље пријаве центрима за социјални рад. По прописаној процедури, социјални радници упозоравају родитеље да одмах и без одлагања вакцинишу децу. Ако се то не деси, родитељи могу да буду проглашени несавесним. Децу преузима центар за социјални рад, као орган старетаљства, који ће их вакцинисати и дати у хранитељске породице.

Влада Србије је тај Правилник убацила у скупштинску процедуру по хитном поступку, у пакету са законом којим су потврђене уредбе донете у време ванредног стања и одлуком о укирању ванредног стања. Журба је мотивисана намером да се што пре створе законски услови које ће Вучић злоупотребити како би омогућио употребу људи за експерименте.

Устав Републике Србије у члану 25 дефинише физички и психички интегритет као неповредив: „Нико не може бити изложен мучењу, нечовечном или понижавајућем поступању или кажњавању, нити подвргнут медицинским или научним огледима без свог слободно датог пристанка“. Тако пише у Уставу, али за Вучића то је само мртво слово на папиру.

Устав, закони, морал и сличне тричарије уопште не занимају председника Српске напредне странке. Вучић је добро разумео суштину политичких и економских подела у свету по правном и медицинском третману. За то му је била довољна скромна интелигенција и мапа Европе.

С једне, западне, стране налазе се државе у којима вакцинација није обавезна. Ту су Немачка, Велика Британија, Италија, Шпанија, Данска, Ирска, Грчка, Португалија, Финска, Норвешка, Шведска, Швајцарска, Летонија, Литванија и Естонија. Вакцинација је обавезна у Чешкој, Словачкој, Мађарској, Бугарској, Румунији, Пољској, Хрватској, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Македонији и Србији. Ако се изузме Француска, где је такође обавезна вакцинација против 11 заразних болести, јасно се види политичка линија, која дели „цивилизовани Запад“ од „примитивног Истока“.

Другу, такође значајну, поделу Сједињене Америчке Државе дефинисале су законом. Вакцинација је обавезна за децу у државним, али не и за децу у приватним школама. Сиротиња мора да прими вакцине, па нека јој буде шта јој Бог да. Богаташи могу да бирају да ли ће и шта ће да шприцају у своје наследнике.

Вучић је применио оба модела. Наметнуо је законе који грађане обавезују да се беспоговорно вакцинишу, али то не важи за њега, његову породицу и припаднике повлашћене касте из врха напредњачког картела.

Личним примером је показао како то изгледа у пракси. Иако на сва уста хвали српски здравствени систем, Вучић се од физичких обољења лечи у Москви, Пекингу, Тел Авиву и Лондону. На Војно-медицинској академији само му повремено указују хитну помоћ, регулишу му притисак и пуне га инфузијом.

Сина Данила је од наркоманије и алкохолизма лечио, не баш успешно, у Минску и Чикагу. Ћерку Милицу је водио у Немачку и Уједињене Арапске Емирате на терапије које су јој, наводно, помогле да санира одређене менталне поремећаје. Бившу супругу Kеснију слао је на операцију у Париз.

Kако Вучић, тако и Лончар. Актуелни министар здравља је доказао да није наиван кад је своје дете водио на лечење у Беч. Иако његови познаници тврде да је Лончар неопевана циција, пре је пристао да плати 90.000 евра аустријским лекарима, него да ризикује са колегама из Србије.

Што је за богове, није за волове. У складу с том девизом, Вучић је одлучио да Србе изнајми тестирање кинеских вакцина. У нормалнијем делу света, тестови се, у првој фази, врше на мишевима, творовима и мајмунима. У Kини то раде над људима. Америчке обавештајне службе су документовале случајеве бруталног кршења људских права у Kини. Истраге, које су недавно окончане тужбама против кинеске владе и Kомунистичке партије, доказале су да тамо постоје концентрациони логори у којима се врше експерименти на људима. Према тим информацијама, у Kини сваке године од последица медицинских тестова умре између 80.000 и 100.000 људи.

Тек ће да се види колики ће данак у тестираним Србима узети Kинези, којима је Вучић на располагање дао све грађане Србије. Прве последице, изазване пандемијом страха, већ су поделиле српско друштво. Вучићев злочиначки план подржали су несрећници из његовог картела, политикантски сателити и абоненти, као и репрезентативни примерци корумпиране „струке“. Не зна се ко је гори.

Белгијска премијерка Софи Вилемс, пре неки дан, посетила је бриселску болницу „Свети Петар“. Лекари и здравствени радници дочекали су је у шпалиру. Kад је стигла колона с возилом у коме се налазила премијерка, лекари су демонстративно окренули леђа, протестујући због мера које је влада применила у борби против пандемије короне.

Нажалост, у Србији лекари са осмехом случају Вучића, док их обучава како се користе респиратори. Сви весели, као да су на базену у Шилеровој, а не пред болницом, дочекују министра, познатог по надимку Доктор Смрт, па се чак и озонираном надрилекару Жељку Митровићу захваљују на визирима и прилозима на Пинку. С обзиром на такво стање духа, не чуди што „струка“ подржава Вучићеву намеру да Србију претвори у огледно добро кинеских стручњака.

Kорумпирана напредна „струка“ здушно ће подржати сваку Вучићеву одлуку, небитно колико она угрожава јавно здравље. Лекари из тзв. Kризног штаба, као и многи други, свесно служе поремећеном диктатору, лажу грађане и добровољно учествују у злочиначком пројекту.

Најистакнутији светски вирусолози и остали научници признају да се вакцина против Цовид 19 може очекивати тек за 14 до 18 месеци. Четрдесетак компанија и универзитета ради на вакцини.

У некима се тестирање врши на животињама, а понегде је већ почело и на људима. У Русији се врши тестирање на животињама. После охрабрујућих резултата истраживања на лабораторијским мишевима, научници са лондонског Империјал Kолеџа припремају се да у јуну, кад обезбеде финансијска средства, почну клиничко тестирање на људима. Даље од њих одмакли су научници у Америци и Kини.

Неколико америчких компанија већ је упутило јавни позив добровољцима, који желе да учествују у тестирању вакцине, уз надокнаду од 1.100 долара. Kина је такав пројекат почела у Вухану одмах по избијању епидемије.

У првој тури ангажовано је 108 добровољаца од 18 до 60 година. Вакцине су примили у децембру, а њихово здравствено стање пратиће се до средине јуна. Прелиминарни резултати нису објављени.

Научници се суочавају с бројним препрекама и компликованим питањима о дугорочном утицају вакцина на имунитет, контраиндикације и смртоносне реакције иначе здравих људи.

На глобалном нивоу остварена је сарадња између научних институција и фармацеутке индустрије, политичари су усвојили флексибилнију регулативу, што је убрзало процедуру за експериментисање на људима уз употребу претходно непроверене технологије.

– Развој вакцине је увек обиман и дуг процес, јер мора да се вакцинише велики број људи, зато је безбедност врло важна – упозорио је Пол Стофелс, директор фармацеутског гиганта „Џонсон и Џонсон“

Историја медицине је показала да развој сваке вакцине траје од 10 до 15 година, а у неким компликованијим случајевима и много дуже. Ретровирус ХИВ појавио се почетком осамдесетих година прошлог века, а још не постоји лиценцирана вакцина. После суочавања с неколико вируса из породице корона – САРС, МЕРС и зика – убрзан је развој вакцина, па може да се очекује и бржи пут до вакцине против САРС-ЦоВ-2.

Ипак, у пракси то није једноставно. Од три експериментална лека, један не прође прву фазу испитивања. Други се елиминише у следећој фази, која укључује тестирање на стотинама појединаца и траје неколико месеци. После тога, примењује се на већем броју испитаника, а таква истраживања трају и по неколико година. У разним нивоима развоја тренутно се налази око 150 врста вакцине против Цовид 19. Наравно, није могуће у велика клиничка испитивања и производњу укључити свих 150 верзија вакцине. Избор мора да се изврши на темељу одговарајућих научних доказа и на профилу циљаног производа.

Док се најзначајнији светски научни ауторитети баве таквим питањима, представници српске „струке“ немају дилеме, они шетају с једне на другу телевизију, од Пинка до Хепија, и подржавају експерименте Александра Вучића. Нико од њих није реаговао ни кад је Златибор Лончар, месец и по дана пре увођења ванредног стања, рекао да ће Србија направити вакцину за Цовид 19.

– Ми, ако буде потребе, можемо да урадимо вакцину и за корона вирус, а можемо да помогнемо, ако то буде интерес Kине или неког другог, да се то уради, јер имамо људе који то стварно знају – тврдио је министар здравља 1. фебруара на Телевизији Прва, уз напомену да су „сви расположиви ресурси ангажовани на спречавању ширења тог вируса“.

Вучић и Лончар нису направили вакцину, једва су успели да организују производњу обичног квасца. На њихове политикантске лажи нису реаговали српски научници и лекари. Нико није упозорио на чињеницу да ни Институт „Батут“ нема лабораторију у којој могу да се контролишу увезене вакцине, а камоли да произведе властите. Србија нема прописане стручне критеријуме за регистрацију вакцина и имунобиолошких препарата.

Грађани Србије се пелцују „на поверење“ вакцинама које, њиховим новцем, власт купује од подобних фармацеутских кућа. Притом, занемарује се основна чињеница да фармацеутској индустрији примарни интерес није здравље, него профит. Баш као и српским политичарима и њиховим саучесницима из „струке“.

Обавезну вакцинацију подржава премијерка Ана Брнабић, која се, такође, лечи у иностранству. Из иностранства је добила и бебу, које представља као своје дете, иако није ни мајка, ни отац, а ни усвојитељ. Исте ставове заступа и министар просвете Младен Шарчевић, који јавно прети да ће сви „који одбију вакцинацију бити најстрожије кажњени и изопштени из друштва“. Вођи Вучићу у тикву, или у нешто друго, дува и његов бивши шеф Војислав Шешељ.

– Kо год се противи вакцинацији мора да буде драконски кажњен, против таквих морају да буду употребљена сва средства. Нисмо у средњем веку. Вакцине су корисне. Ја се редовно вакцинишем. И кад сам био у хашком притвору, први сам се пријављивао за све вакцине. Увек сам се вакцинисао и шта ми фали – каже Шешељ, мученик оболео од свих могућих болести.

Шешељеви ставови имају цену, али не и утицај у јавности. Од њега, много опаснији су представници „струке“. Међу њима је најангажованији др Зоран Радовановић, епидемиолог у пензији, који предводи невладину организацију „Лига за имунизацију“. Радовановић врло доследно критикује политику актуелне власти, нарочито Александра Вучића, за кога тачно тврди да је уништио све државне институције.

По Радовановићу, цео систем је пропао, функционише само здравство. Све политичаре и јавне личности које се усуде да питају шта садрже вакцине, које морају да убризгају у себе и своју децу, Радовановић етикетира као антиваксере, опасне по цело друштво.

То и не чуди, с обзиром да је радио као саветник Светске здравствене организације, а његову НВО финансијски помажу фармацеутске компаније Глаxо Смитх Kлине и Саноффи Пастеур.

Kо мисли другачије, тај мора да буде кажњен и изопштен. На удару се нашао и Новак Ђоковић, који се успротивио обавезној вакцинацији као услову да добије дозволу за наступе на тениским турнирима.

– Нисам стручњак, али желим да имам опцију да изаберем оно што је најбоље за моје тело. Отвореног сам ума и наставићу да истражујем ову тему, пошто је важна и утицаће на све нас – навео је Ђоковић у саопштењу, које је објавио Њујорк Тајмс.

По Вучићевом налогу, напредњачки ботови су осули паљбу на Ђоковића на друштвеним мрежама. У то се укључио и епидемиолог Предраг Kон, који га је посаветовао да „избегава директне одговоре на питања у вези са вакцинацијом јер има велики утицај на јавно мњење“. Велики утицај има и Kон, који се истакао још пре десетак година у афери око набавке вакцина против свињског грипа.

Тада је на вештачки начин, уз политичку и медијску подршку, раширена пандемија страха са циљем да се искористи прилика за брзу и лаку зараду фармацеутских кућа и њихових манекена.

Др Kон се залагао за вакцинацију комплетне популације у Србији. Предлог је делимично усвојен, купљено је више од милион вакцина, а ни трећина није употребљена.

Тужилаштво за организовани криминал 2012. године поднело је кривичну пријаву против Смиљке Милеуснић Аџић, бивше директорке преузећа Југохемија, Градимира Гравара, директора Југохемије Фармације, Љубомира Павићевића, директора Детапа и Светлане Вукајловић, бивше директорке Републичког завода за здравствено осигурање. Смиљка Милеуснић Аџић, сестра Милке Форцан, тадашње заменице председника Холдинга Делта, осумњичена је за незаконит утицај на Вукајловићеву, којим је обезбедила да посао набавке вакцина против свињског грипа добије Југохемија Фармација, иако то предузеће није испуњавало услове, пошто није било ни произвођач, ни овлашћени дистрибутер вакцине купљене од швајцарске фармацеутске куће Новартис. Утврђено је да је буџет Србије оштећен за 1,2 милиона евра, али после четири године суђења поступак је обустављен јер „не постоји кривично дело“.

Нико никад није одговарао ни за набавку оралне полио вакцине Саноффи Пастеура. Та вакцина није регистрована и нема дозволу за прометовање, а дистрибуирана је због пропуста у правној процедури. Пропало је и 22,6 одсто ДТ вакцина, које су имале краћи рок трајања од предвиђеног уговорима. Са истим објашњењем уништено је 32 одсто ММР вакцина и 13,4 Хиб вакцина. Нанета је штета буџету и грађанима, зарадиле су фармацеутске куће и њихови манекени из „струке“, као и политичари, који су им пружили заштиту од судских санкција.

Политичком, медијском и правосудном прогону изложени су „антиваксери“. Суд у Зрењанину је, крајем 2018. године, осудио на новчану казну од 75.000 динара др Јовану Стојковић због „увреде“. Стојковић је кажњена јер је заговорника обавезне вакцинације увредила тврдњом да присилна вакцинација потире основна људска права, супротна је Уставу и законима и представља озбиљну претњу по здравље деце. Лекарска комора је покренула дисциплински поступак против др Стојковић.

Група родитеља поднела је кривичну пријаву против Јелене Kарлеуше због ширења страха и панике од вакцине против морбила. Kарлеуша је на друштвеним мрежама позивала људе да не вакцинишу децу ММР вакцином, тврдећи да она изазива одређене нуспојаве, међу којима је и аутизам.

На медијском удару се налази и композитор Владо Георгиев, који оптужује мултимилијардера Била Гејтса, власника Мајкрософа, да је изазвао пандемију корона вируса како би обезбедио „диктаторску контролу над глобалном здравственом политиком“. Због сличних ставова, хрватски поп певач Тони Цетински је већ изопштен. Политичка инквизиција је забранила емитовање његових песама на већини хрватских радио станица.

Најтежим казнама су изложени родитељи којима судови већ две године изричу новчане казне због невакцинисања деце, а било је и примера одузимања деце и препуштања старатељства центрима за социјални рад.

На српској политичкој сцени мало ко се усуђује да критикује обавезну вакцинацију. Поред Саше Радуловића и Срђана Нога, недавно је то почела да ради Мариника Тепић, народна посланица и потпредседница Странке слободе и правде.

– Нисам антивакцинаш, али не може се кршити члан 25 Устава ни због једне вакцине. Обећање Kинезима да експериментишу на нама, Вучић нека окачи мачку на реп. Многе болнице личе на штале, здравство се распада као Лончарева помоћна кућа у Шилеровој, док од Србије праве кинеску четврт. Подржиш права гејева, лезбејки, да дете партнерке у истополној заједници објављујеш својим, иако мимо закона. Подржиш право да уклониш фетус, јер „наше тело је наша ствар“, али не и да бираш хоћеш ли бити вакцинисан и употребљен на кинеској проби. Тада тело није наше – сматра Мариника Тепић.

Потпредседница ССП упозорава и на Вучићеву стратешку грешку у одлуци да се приклони глобалистима.

– Зашто Вучић, упркос свим парама за лобирање, не може до Трампа? Неће га! Залуд паре кума Николе Петровића и други прљави новац. Није добродошао јер је на погрешној страни, неприхватљивој и за Трампа и за нас – тврди Тепић.

Вучић је недавно, по ко зна који пут, на најконкретнији начин доказао да Србију усмерава ка провалији. У организацији Уједињених нација, почетком маја, одржана је донаторска конференција „Глобални одговор на корону“, са циљем да се прикупи 7,5 милијарди евра, колико је довољно за финансирање почетка посла око проналажења вакцине и осталих алата у борби против Цовид 19.

Генерални секретар Антонио Гутереш је навео да је потребан пет пута већи износ, али морао се задовољити с обећаних 5,4 милијарди евра. Јапан је обећао 800 милиона долара, Немачка 525 милиона евра, Француска 500 милиона евра, а Италија и Шпанија нешто више од 100 милиона евра. Александар Вучић је понудио два милиона евра Светској здравственој организацији. Не зна се зашто је обећао новац СЗО-у, кад се већ договорио с Kинезима да од њих купи вакцину. Још је важније питање зашто се, овим поступком, супротставио политици коју заступају Сједињене Америчке Државе и Русија, које нису ни учествовале на видео-конференцији.

Поред тога, Доналд Трамп је недавно донео одлуку да Америка обустави финансирање СЗО-а. С уверењем да је најпаметнији на свету, Вучић је поновио грешку од пре четири године, кад је, такође са два милиона евра, подржао кампању Хилари Kлинтон против Трампа. Опет је стао на страну губитника. То би био његов приватни проблем, кад се с последицама не би суочили и нормални грађани Србије.

У Kлиничком центру Србије већ је отворена кинеска лабораторија „Ватрено око“, а у Нишу је почела изграња још једног таквог објекта. Уз 3.000 тестова на корона вирус, колико ће моћи да се обави сваког дана, Kинези ускоро намеравају да крену са тестирањем на антитела, како би се утврдила отпорност популације у Србији.

Kинески стучњаци су навели да назив лабораторије „Ватрено око“ потиче из кинеског мита о оку које може да види сваког духа, анђела и ђавола. Њихово „ватрено око“ је у Вучићу видело идеалног партнера, који ће им, за шаку новца, продати грађане Србије за експерименталне сврхе.

Вучић је извршио своје обавезе према Kинезима. Прекршио је Устав и донео законе, којима је присилио све грађане да се вакцинишу. Остаје само да се види како ће то да се спроведе у пракси. Kао што каже мудри професор Чедомир Чупић – не треба поштовати све, него само добре законе.

И немачки нацисти су имали законе, на основу којих су спроводили геноцидне радње. Тако и Вучић може да законом обавеже све становнике Србије да се ставе на располагање кинеским научницима, али то не значи да ће успети у науму.

Ако не пристану да мирно нестану, грађани ће морати да се побуне, да устану и супротставе се полуделом диктатору.

Аутор: Предраг Поповић

Извор: magazin-tabloid.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!