Србија и србске земље

СНС као некада нацисти злоупотребљава децу у политичке сврхе

Злоупотреба деце у политичке сврхе, слоган СНС “За нашу децу“ представља превод слогана с којим су немачки нацисти изашли на изборе 1934. и 1936. године

„Твој тата ради у иностранству, је ли тако?“ – упитао је председседник Србије девојчицу. „Да, ради у Немачкој“, одговори она. „Ако бих ти рекао да имам идеју и план како да твог тату, али и све друге очеве вратим у Србију?“, поново упита он. „То бих волела највише на свету“.

Разговор Александра Вучића и девојчице део је предизборног спота Српске напредне стране под слоганом “За нашу децу”.

Градећи град од коцкица, планирајући путеве, школе и вртиће, њих двоје разговарају о томе шта још треба саградити у Србији.

“Пут”, рекла је девојчица.

“Кад имају путеве, људи имају више шанси и више могућности за посао”, рекао је Вучић.

Девојчица, потом, додаје: “Могу да иду код бабе и деде”.

“Да направимо још школа и вртића?” – пита потом.

“Аха, да деца имају где да уче”, рече девојчица.

“То је важно. Направићемо још обданишта и школа. Наставићемо да градимо за нашу децу”, поручио је Вучић, да би на крају спота порука била о враћању свих очева који раде у иностранству – у Србију.

Ово, иначе, није први пут да се у предизборним кампањама користе деца.

Последњи случај, како наводи портал Инфоцентрала.рс збио се у Основној школи у Поточцу код Параћина, где је снимљена група активиста СНС у јакнама са обележјима странке, како уређује двориште а у томе учествују и малолетни ђаци.

Како је Нова.рс већ писала, политички аналитичар Цвијетин Миливојевић и професор на Факултету политичких наука Ђорђе Павићевић, још су се, након мартовског расписивања избора сагласили у оцени да слоган СНС “За нашу децу”, представља злоупотребу деце у политичке сврхе.

Миливојевић је тада, гостујући на Н1 уочи ванредног стања, констатовао да опозиција није уочила још једну ствар, а то је да слоган владајуће партије представља превод слогана с којим су немачки нацисти изашли на изборе 1934. и 1936. године.

“Искрено верујем да Вучић не зна, није информисан, али верујем да део његовог изборног штаба зна који су били ударни слогани Адолфа Хитлера пре него што је постао то што је постао. Владајућа странка води страховиту кампању да је опозиција фашистичка, Бошка Обрадовића називају фашиста Обрадовић, а РИК се прави да није одавле, што би рекао Неле Карајлић”, указао је Миливојевић.

Аутор: Цвијетин Миливојевић

Извор: nspm.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!