Србија и србске земље

Бошњаци немају доказе за геноцид у Сребреници, а починили су геноцид над околним Србима

Фото: bbc.com

НАЈВЕЋЕ „ЗАСЛУГЕ“ ЗА БЛОКИРАЊЕ ИСТИНЕ О ЗЛОЧИНИМА НАД СРБИМА ИМАЛА ЈЕ МЕДЛИН ОЛБРАЈТ

 

Директор Института за истраживање српских страдања у 20. веку Миливоје Иванишевић изјавио је да су Бошњаци и они који подржавају лажни мит о „геноциду“ над Бошњацима у Сребреници покренули резолуцију у страху да ће српска страна, која располаже свим доказима, прва подићи тужбу за геноцид у Сребреници и околини, али над Србима.

– Зашто им се жури, и њима и Немцима? Зато што немају никакве аргументе, а ако су им аргументи масовне гробнице онда нека одговоре откуд Срби у тим масовним гробницима, а ми поседујемо имена Срба чији су посмртни остаци нађени у тим масовним гробницама. Не треба их потцењивати. Гурају резолуцију да би добили квалификацију „геноцид“ и ублажили нашу тужбу и аргументе. Они и не располажу ничим – рекао је Иванишевић.

Он је нагласио да је српска страна, у смислу потенцијалне тужбе, неупоредиво јача.

– Ми, за разлику од њих, имамо све битне чињенице. Знају они да Срби имају све доказе о геноциду над српским народом у Сребреници. Они се основано боје и зато су поново активирали резолуцију – оценио је Иванишевић.

Иванишевић је подсетио да је промоција његове књиге „Хроника нашег гробља“, која се бави злочином над Србима у сребреничком крају, одржана још 1994. године.

– Ја сам намерно навео све оне који су остали у Сребреници. Јесам ли ја сликао жену која је задња убијена у том граду? Јесам ли тамо затекао иког живог? Нисам! Нисмо нашли ни заробљенике живе. Ни логораше, ни људе који су хватани по српским селима и довођени у Сребреницу. Само мртав град – рекао је Иванишевић.

Он сматра да је Сребреница у то време планирана за главни град, како је навео, „те њихове џамахирије“.

– Све је било етнички очишћено, а имамо и доказ њиховог Главног штаба њихове оперативне групе који обавештава Други корпус да се Сребреница 100 одсто очисти. Увелико је тај простор виђен за повратак ислама. Нашли смо то код неких „ајатолаха чак и из Ирана – рекао је Иванишевић.

Подсетио је да је меморандум на 132 стране о убијеним Србима у Сребреници, Братунцу, Милићима и Скеланима са именима страдалих, али и именима њихових убица, предат УН у јуну 1993. године, али се испоставило да су административци Савета безбедности – Тунижанин и Мароканац – тај документ склањали, а на документа о муслиманским жртвама додавали и неколико нула.

Према његовим речима, највећу „заслугу“ за то да истина о Србима тада не допре у свет имала је бивши секретар САД Медлин Олбрајт.

– Све су учинили да истину о српским жртвама сакрију. И сами смо доста криви. Сад све чине да та резолуција буде изгласана рачунајући да ће српска тужба и аргументација имати мало мању вредност када је већ одлучено да је ту био геноцид, а сами не туже јер немају чињенице – рекао је Иванишевић за Срну.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН једнострано је, без одлуке Председништа БиХ, уз спонзорство дела западних земаља, покренуо иницијативу за усвајање нове резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН. Пре девет година Русија је ставила вето у Савету безбедности УН на британску резолуцију о Сребреници.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште. Комисија од 10 светских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници, нити на било ком другом месту.

Извор: Факти – Срна

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!