Србија и србске земље

Црни косовски божур Александру Вучићу и Српској листи за издају КиМ

Фото: exit.al

10.12.2023. год. је у Грачаници одржана друга седница Председништво Српског националног веће Косова и Метохије на којој су расправљане актуелне теме, стање на Косову и Метохији, наредни избори у Републици Србији, организациона питања СНВ и др.

Оцењено је да је политичко и безбедоносно стање Срба на Косову и Метохији катстрофално и да се народ налази у озбиљном процесу исељављња, а да нико ништа не чини да се ти процеси зауставе. Посебно је указано на милитантну политику косовског премијера Албина Куртија која улива страх код преосталог српског становништа.

Председништво СНВ је позвало Србе са Косова и Метохије да масовно изађу на изборе, и упозорио их да је давање гласа СНС-у и Александру Вучићу равно самоубитству, јер подршком Вучићевој политици овлашћују га да доврши започету издају Косова и Метохије и препусти их Великој Албанији.

Данас је председништво донело одлуку којом је установило да се сваког децембра додељују црвени и црни Косовски божур за активности деловање појединаца и установа у области поштовања људских и политичких права, националних, демократских, хуманитарних и моралних вредностима на Косову и Метохији.

За ову, 2023. годину Црвени косовски божур додељен Нићифору Аничићу, председнику Удружења домаћина Србије и Хотелу М у Београду. Захваљујући храбрости и одлучности Нићифора Аничића, после вишемесечног прогона СНВ на Косову и Метохији и забрани коришћења сала за одржавање Сабора Српског националног већа,  његовим залагањем и подршком одржан је Сабор, у Београду 26. новембра 2023 године. Његову одлуку подржао је и пратио Хотел М у Београду, који је одолео невиђеном притиску власти да откаже салу.

Први Црни косовски божур додељен је Александу Вучићу  Српској листи због прихватања Бриселског, Вашингтонског и Француско-Немачког спуразима и Оридске мапе пута, чиме су извршили издају националних и државних интереса. Они су својом политиком  довели у катастровфално политичко, економско, социјално стање и безнађе Србе на Косову и Метохији, због исељавања преко 40 хиљада Срба од њиховог доласка на власт.

Такође Црни косовски божур додељен је и Живојину Ракочевићу, директору Дома културе у Грачаници и председнику Удружења новинара Србије,  због забране коришћења сале Дома културе у Грачаници за одржавање Сабора Српског националног већа, спроводећи наредбе Александра Вучића и Милана Радојчића, због чега је Сабор одржан у Београду. Да би учествовали у раду Сабора, са Косова и Метохије је у Београд отпутовало 73 члана Сабора, који су морали да из своје сиротиње и својих џепова одвоје новац да би покрили трошкове боравка и путовања. За то време Дом културе у Грачаници, који су градили њихови  дедови и очеви, био је празан.

Информативна служба СНВ КиМ

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!