Србија и србске земље

Српска новинарка након пуштања на слободу: Сметало им је што сликам оскрнављено српско гробље”

Српска новинарка и уредница портала Васељенска Весна Веизовић која је јуче била ухапшена од стране шиптарске полиције вратила се у централну Србију.

Њу су јуче ухапсили шиптарски полицајци док је покушавала да слика српско гробље у јужном делу Косовске Митровице.

“Отишла сам таксијем да сликам гробље. Нисам планирала да се задржавам јер ме је такси чекао. У једном моменту сам видела да су опколили такси. На питање да ли сам ухапшена рекли су да не али да морам да кренем с њима”- навела је новинарка након пуштања.

Она је додала да се ради о класичном застрашивању и да им је очигледно сметало снимање српског гробља,

“Тврдили су да имају дојаву да сам нешто бацала или постављала на гробљу што су се на лицу места могли уверити да није истина. Вероватно им смета долазак на српско гробље па зато застрашују, што је и истина јер су ме упозорили да се гробље не сме посећивати ван датума који су за то одређени”- додала је она.

Весна Веизовић тврди да Срби на Космету никад нису били у горој позицији него сад.

“Срби никада нису били у горој позицији него што је то данас. Приводе их бивши УЧК терористи код којих нема ни права ни правде и могу уз дозволу Међународне захеднице да раде шта хоће, као што и раде. Отимају Србе без икаквог основа, задржавају их у својим затворима, свакодневно су изложени најгорој врсти тортуре и то цео западни свет гледа и ћути”- навела је наша уредница.

Подсетимо, јуче су Куртијеви полицајци ухапсили и привели нашу уредницу Весну Веизовић која се налазила на Космету одакле је извештавала о ситуацији у јужној српској покрајини. Она је након сат времена пуштена на слободу и успела је да се врати у централну Србију преко Јариња које је и даље затворено за улазак у покрајину. Наша уредница се нада да ће се брзо вратити на Космет.

Извор: Васељенска

Учинимо што до нас стоји, остало ће Господ дати!