Србија и србске земље

Предсједник Општине Будва, Марко Царевић: Између фотеље и цркве, бирам моју Српску православну цркву

Предсједник Општине Будва, Марко Царевић, је данас у обраћању на сједници Скупштине општине Будва поводом иницијативе за његову смјену, казао да му је мизерно да одговара на прозивке Црногорске, нити жели не дај боже да се правда.

Царевић, фото: Вијести/ Вук Лајовић

“Сви се знамо, свако носи свој крст. Свједоци смо рушења Устава Црне Горе. Данас на сцени у Будви је политичка корупција. Изборна воља грађана је прекројена у Никшићу, потом у Котору, а ево сада покушавају и у Будви”, казао је Царевић.

Наводећи да је са 35-годишњим искуством као приватник дошао на мјесто предсједника Општине, Царевић је казао да је затекао катастрофу коју је оставила власт Демократске партије социјалиста (ДПС).

“Мој претходник Драган Краповић и ја вратили смо 30 милиона вашег срамног криминалног дуга. За ових 16 мјесеци колико сам предсједник урадило се више него за 16 година. Корупцију смо сатјерали у мишју рупу, увели рад у Општину. Нијесам дозволио да ниједан лични интерес буде испред интереса грађана. Гледао сам Општину као своју кућу, остварили суфицит”, поручио је Царевић.

Он је запитао да ли је његова грешка то што је урађено на десетине пројеката, које је таксативно наводио, преносе Вијести.

Ти си господине Џаковићу лицемјер, један лопов, лажов, господин политичка проститутка

Царевић је казао да између фотеље и цркве бира ”моју Српску православну цркву”.

„Постоје проблем и фрустрација неостварених људи. Замјерају ми се литије и блокада града. Са три мјесеца сам крштен и од тада сам у цркви. Поносам сам што сам стао да браним светиње и спреман сам да дам живот. Немам дилему када је у питању мој српски народ у Црној Гори. Између фотељ е и цркве бирам моју СПЦ, бирам своју вјеру, оно што је моја традиција“, поручио је Царевић.

Казао је да им неће „са корњачама успјети да преузму власт“.

Идемо на изборе. Припадам оној генерацији која не продаје вјеру за вечеру. Не издајем пријатеље због политике. Ово је моја држава Црна Гора, ја градим Црну Гору традиционалним вриједностима. Ви сте мени рођаци Црногорци и нико ми није ближи од вас. Ево, господо, изађите на мегдан, на изборе. Како ћете изаћи пред грађане. Мени је сада инспиративно, и кандидоваћу се на наредним изборима. Јер нећемо дозволити да дођете више на власт отимањем. Господо, ‘ајде патриотизам да измјеримо онако како се свуда мјери, плаћањем обавеза овој држави, а не лоповлуком”, поручио је он.

Царевић је се обратио и одборнику Стевану Џаковићу

“Ти си, Џаковићу, био на листи коју сам ја носио. Тражим да вратиш мандат. Ти си господине Џаковићу лицемјер, један лопов, лажов, господин политичка проститутка. Ти си господине лопове синоним дивље градње. Прије 20 дана си дивље градио и молио ме. Ја сам казао да мора да буде по закону. Ти се господине лопове залажеш за отворене листе, ево ти прилика и формирај своју листу и иди на изборе”, поручио му је Царевић.

“Вјероватно си господине лопове Џаковићу договорио отимање имовине породици Рафаиловић на острву Свети Никола. Витез, а ја кажем плачкоња из хотела Блуе стар, ће вам у томе помоћи”, казао је Царевић

Прије него што се обратио, први човјек Будве је затражио минут ћутања поводом погинулих у двијема саобраћајним несрећама у Тивту и Никшићу.

Извор: in4s.net

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!