Србија и србске земље

Португалска медија откривају тајну игру велеиздајника AV-a

Фото: EPA Valdrin Xhemaj, Dimitrije Goll, EPA

Најраспространије европске новости које емитују на двадесетак језика, Еуроњуз,  https://www.euronews.com , објавиле су на португалским језику репортажу о Косову:

https://pt.euronews.com/2022/08/01/kosovo-adia-medidas-contestadas-pela-minoria-servia

Ту се с уважавањем преносе само Kurti-јеве речи које у нашем замагљеном медијском простору, могу да донесу светлост на дешавања око Јариња. 

Kurti овде оптужује АV-a да није дошао на преговоре заказане средином јула где се требало решавати о таблицама и директно сваљује, ефикасно, сву кривицу, нa срБску страну, за тензије. Никаква изјава с наше стране није додата у неизбалансираном чланку који очигледно подржава шиптaрe као и сви западњаци.

Ипак, морамо су упитати зашто је нама председник ПРЕЋУТАО НЕДОЛАЖЕЊЕ НА ПРЕГОВОРЕ у свом шизофреном и увредљивом говору на недељу 31.јула, на RBG1 :  https://borbazaistinu.rs/sizofreni-veleizdajnicki-i-uvredljiv-govor-av-a-srbima/ ? Зашто нам је читао неке неразумљиве параграфе из предходних уговора који су као други потписали? Зашто нам је замагљавао видик? Да не знамо шта он чини? Као самовољни “вођа“ који се не додворава народу?

Даље, у репортажи се открива, да је већ испланирано, крајем августа, да преговори иду даље!!! Дакле, зна се рута! Али, ми се држимо у мраку. Наш народ на Косову се исцрпљује. Плаши сиренама! Неки састанци у Генералном штабу Србије треба нам потуно помраче очи? С обзиром на кoнтинуитет велеиздајничких и анти-срБских радњи у влади Србије и на тајност свих уговора који су на штету нашег наРода смемо слободно да предпоставимо да се спроводи неки ватикански антички  план о рушењу Словена.  

Ево португалског текста у преводу:

“Косовске власти ублажиле су растуће етничке тензије у земљи одлагањем контроверзног закона о обавези да Срби имају регистарске таблице и личне карте, што је изазвало немире српске мањине и довело до блокада путева.

Одлука је саопштена на конференцији за новинаре на којој је косовски премијер оптужио српског председника да стоји иза таласа тензија.

„Договорили смо се да се састанемо у Бриселу у јулу, али је председник Вучић одложио састанак за крај августа. Вероватно је био заузет планирањем синоћњих инцидената“, рекао је Аљбин Курти Влада Србије Петар Петковић, Србија је спремна да учествује у дијалозима са Косовом, на челу са Европском унијом (ЕУ).

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борел поздравио је тај потез, додајући да се нада да ће све блокаде на путевима „одмах бити уклоњене“.

Оперативна група Уједињених нација (КФОР), која је на терену, објавила је саопштење у којем се наводи да помно прати ситуацију и да остаје снажно посвећена безбедности Косова. КФОР помно прати ситуацију на северу Косова са локалним и међународним безбедносним организацијама. У оквиру свог мандата УН-а, КФОР остаје снажно посвећен безбедности, спреман да предузме неопходне мере да #Косово буде безбедно.

Извештач Еуроњуза из Београда Душан Хаџи Николић прати пораст тензија између Београда и Приштине: „Мере се одлажу за месец дана и сви се сада надају да Приштина и Београд могу да постигну неку врсту договора у наредним данима и недељама до 1. септембра. , како би се спречили инциденти попут оних ове недеље, када је све било веома напето и опасно, да се више не понове.

У наредним недељама видећемо шта ће бити и како ће тећи примена ових мера првог септембра“.

Продана циркуска влада Србије, заборавља, колико има Срба изван граница и да они могу да донесу информације у земљу? Да се Истина може чути? Да се може јасно увидети колики је обим велеиздаје? Да нас има још  поштених и правих који се не продају?

Можемо даље да предпоставимо, да је срБски народ на Косову не само издан него чак и стављен под страховиту мафијашку машинерију која ради против свих његових интереса. И предпостављамо да тај део народа и његових храбрих вођа који се не храни из руку криминалаца с “српске листе“, да је тај део на мети “председника“ који перфидним играма вара и њих и нас, служећи својим протестанским / германским то јест сотонским газдама — AV се само њима додворавa, према сопственим велеиздајничким изјавамa, у јавном простору Cрбије. Шта ли нам кува овај бедник – то је право питање. Кад моли Србе да не чине ништа, је ли то зато, да би шиптари могли јаче да ударе? Помогао им је да  са пушкама долазе на север, кад им се ћефне..  а Срби на југу се и не спомињу…У тоталном медијском мраку на Косову, ипак можемо знати, колики је терор АV-a, jep ce вриштање, цичање, плакање нашег нарoда чује из таме наметнуте медијске тишине. 

На крају, може се и предпоставити да је истински родољубивим Србима на Косову потребно оружје, помоћ Руса и медија. Наша рука. Потребна им је Истина – да се чује њихова реч! И њих нигде нема по новинама, радиима, социјалним мрежама… Косово је медијски отцепљено и оно мало што је остало, сме бити само велеиздајничко које служи за замагливање видика. Нама причају једну опричу, другу причу за Cрбе на Косову, трећу за странце…

Баш као што рече Владета Јанковић: “… нема поштовања за Србију,  док један “вођа“ држи сву извршну власт у својим мафијашким рукама, док правни систем не дели правду и медија не извештавају о Истини…  свака особа на крају Србије мора тачно знати шта се одлучује у Скупштини…“ :

Cве мора бити видљиво и транспарентно, поштено и достојно, рече проф Јанковић. Владета Јанковић.  A “ …докле год буде насиља и медијски јавни простop држан у мраку… докле год воља и хир једног човека буду изнад Устава a док свему томе буде прећутно повлађивао суд… док нема поштених избора, нема Правде.“ 

О Правди, Светлости, самоорганизацији, решењима… :  

https://ћирилица-скц.срб/о-видовдану-др-мед-јасмина-вучић-пеев/

Ко је задужен за проверу легитимности владе Србије, нек устане и каже Истину како су лажирани избори ! Ко је задужен за замрачивање медијског јавног просотра, нек устане и осветли Србију ! Ко је задужен за доношење Правде, нек се дигне и учини шта бити мора ! Ко чисти Cрбију од дрога и корумпираних полицајаца – нек’ чисти и скупштинске мафијаше, педофиле, беднике… Ко брани народ од миграната — нек’ брани границе. Ко је у дијаспори — нек’ преводи на обадве стране као суверени срБски дипломата, новинар, родољуб… 

“Нека борба буде непрестана“ 

Др мед Јасмина Вучић Пеев

у срБској 7530-ој години, 2-ог гумника (avgusta)

С благословом