Свет

Какве сулуде ствари нам намећу Клаус Шваб и његов Светски Економски Форум (СЕФ)

Светски економски форум (СЕФ) једна је од најмоћнијих организација на свету. И током година, људи у СЕФ-у говорили су неке уистину сулуде и дистопијске ствари. И успели су изрећи ове ствари на најјезивији могући начин. Ево 10 најлуђих ствари које је рекао СЕФ.

Када се говори о “глобалној елити”, обично се мисли на малу групу богатих и моћних појединаца који делују изван националних граница. Кроз различите организације, ти неизабрани појединци окупљају се у полутајности како би одлучили о политици коју желе применити на глобалном нивоу.

Светски економски форум (СЕФ) усред је свега тога. Доиста, кроз своје годишње састанке у Давосу, СЕФ покушава легализовати и нормализовати свој утицај на демократске народе света тако што ће панел светских челника присуствовати и говорити на догађају.

Једноставан поглед на попис учесника ових састанака открива невероватан домет и утицај организације. На СЕФ-у су заступљена највећа имена у медијима, политици, пословању, науци, технологији и финансијама.

Према мејнстрим медијима, састанци у Давосу окупљају људе како би разговарали о питањима попут “неједнакости, климатских промена и међународне сарадње”. Чини се да је овај поједностављени опис направљен по мери како би просечни грађанин зевао од досаде. Али теме на СЕФ-у иду пуно даље од “неједнакости”.

Током година, људи у СЕФ-у говорили су неке врло узнемирујуће ствари, од којих ниједна није изазвала одговарајућу медијску пажњу. Заправо, када се обједине теме које заступа СЕФ, појављује се свеобухватна тема: Потпуна контрола човечанства која користи медије, науку и технологију док преобликује демократије за формирање глобалне владе.

Ако ово звучи као натегнута теорија завере, наставите читати. Ево 10 најдистопијских ствари које тренутно гура СЕФ. Овај попис није сортиран одређеним редоследом. Јер сви су подједнако луди.

10 Продирање у владе

Најмање што се може рећи јест да Клаус Шваб, оснивач и челник СЕФ-а, није љубитељ демократије. Заправо, он то доживљава као препреку потпуно глобализираном свету.

У извештају СЕФ-а из 2010. под називом “Глобални редизајн”, Шваб постулира да глобализираним светом најбоље управља “самоизабрана коалиција мултинационалних корпорација, влада (укључујући и кроз систем УН-а) и одабраних организација цивилног друштва (ОЦД)”. Ово је сушта супротност демократији. (То је заправо врло слично ономе како је Бенито Муссолини дефинисао фашизам оп. прев)

Тврдио је да владе више нису “претежито доминантни актери на светској позорници” и да је “дошло време за нову парадигму актера међународног управљања”. Из тог разлога, Транснационал Институт (ТНИ) описао је СЕФ као “тихи глобални државни удар” како би се заузела моћ.

Године 2017., на свом говору у Харварду, Шваб је отворено признао оно што мејнстрим медији непрестано одбацују као “теорију завере”: СЕФ “продире” у владе широм света.

“Оно на што смо јако поносни је да продиремо у глобалне кабинете влада земаља с нашим младим глобалним лидерима СЕФ-а… попут Трида”.

“Морам рећи, када сада спомињем имена, попут госпође (Ангеле) Меркел, и тако даље, сви су они били млади глобални лидери Светског економског форума. Али оно на што смо сада јако поносни је млада генерација, попут премијера [Џастина] Трида, председника Аргентине и тако даље.

Продиремо у ормаре. Тако сам јуче био на пријему код премијера Трида и знам да су половина његовог кабинета, или чак више од половине његовог кабинета, заправо Млади глобални лидери Светског економског форума. (…) То је истина у Аргентини и истина је у Француској, с председником – младим глобалним вођом.”

У овом неверојатном говору, Шваб је отворено изјавио да су Ангела Меркел из Њемачке, Џастин Трид из Канаде и Емануел Макрон из Француске били “његовани” од стране СЕФ-а. Чак додаје да се барем половина канадског кабинета састоји од представника који су продани СЕФ-у. Ово није теорија завере. То је апсолутна истина, потврдио је сам челник СЕФ-а.

9 Контролисање умова помоћу звучних таласа

У 2018. једна од тема разговора на СЕФ-у била је “Контрола ума помоћу звучних таласа”. Нисам мењао овај наслов због сензационализма, то су управо речи које користи СЕФ.

Ово је наслов стварног чланка објављеног на службеној веб страници СЕФ-а. Избрисана је из нејасних разлога, али је још увијек видљива у веб архивама.

У чланку се ова технологија рекламира као могући третман за Паркинсонову и Алзхеимерову болест. Међутим, у чланку се такође наводи да вас “може излечити, може вас навући на зависност, а може вас и убити”. Такође се може користити за потпуну контролу ума особе, на даљину. У чланку се наводи:

„Видим да долази дан када ће научник моћи контролисати оно што особа види у свом уму, шаљући праве таласе на право место у свом мозгу. Претпостављам да ће већина приговора бити слична онима које данас слушамо о подсвесним порукама у рекламама, само много жешће.

Ова технологија није без ризика од злоупорабе. То би могла бити револуционарна здравствена технологија за болесне или савршено средство за контролу с којим немилосрдни контролишу слабе. Но овај пут контрола би била дословна.”

Закључак чланка: Нико не може спречити научника у развоју ове технологије. Како би се спречила злоупотреба, то би требале регулисати организације као што је … СЕФ. То је згодно јер су неке компаније које развијају ову технологију дио СЕФ-а. Видите ли чему ово води?

8 Пилуле које садрже микрочипове

Још једном, овај наслов звучи као натегнута теорија завере паметно срочена за сензационализам. Није. Ево видеа са састанка СЕФ-а 2018. на којем Алберт Боурла, извршни директор Фајзера, говори о таблетама које садрже микрочипове.

Боурла каже:

“ФДА је одобрила прву ‘електронску пилулу’, ако је могу тако назвати. То је у основи биолошки чип који се налази у таблети и, након што узмете таблету, а она се отопи у вашем желуцу, шаље сигнал да сте узели таблету. Зато замислите примену тога, како би се људи повиновали контроли. Осигуравајућа друштва би знала да лекове које пацијенти требају узимати, они их узимају. Фасцинантно је што се догађа на овом пољу.”

Је ли ово поље уистину фасцинантно? Или потпуно дистопијско? Као што је сам Боурла рекао: Замислите повиновање таквој контроли. Ова врста технологије лако би могла отворити врата свим врстама подлих апликација. Од када је КОВИД довео Фајзер у позицију моћи која никада пре није виђена за фармацеутску компанију.

Попут Фајзера, СЕФ такође користи КОВИД за унапређење свог програма.

7 Похваљивање строгих локдауна

Године 2020. и 2021. градови широм света били су подвргнути масовним и драстичним затварањима, што је узроковало губитак радних места, самоубиства, предозирање дрогом, изолацију, проблеме с менталним здрављем, породично насиље, банкроте и бескућништво. Током овог ужасног раздобља, деца месецима нису могла ићи у школу и било им је забрањено комуницирати с другом децом. Низ малих и средњих предузећа је уништено док су велике корпорације повећавале профите.

Поред свега, СЕФ није могао сакрити своју љубав према драстичним карантинама које уништавају живот. Заправо, објавила је видео надреалистички назван “Локдауни тихо побољшавају градове широм света”. Ево тог видеа потпуне лудости.

У видеу се наводи “Закључавање значајно смањило људску активност… што је довело до најтишег раздобља на Земљи у посљедњих неколико десетљећа”, док приказује дистопијске слике празних градова и авиона заглављених на тлу.

Потпуно занемарујући огромну људску патњу узроковану овим затварањима, СЕФ је сматрао да се све исплати јер су “емисије угљеника смањене за 7 % у 2020.”.

Када је ова ствар први пут објављена, изазвала је интензивну реакцију. Стога је СЕФ избрисао горњи видео и објавио овај твит.

Као што видите, поред брисању видеа, СЕФ је наставио хвалити локдауне. То је зато што би СЕФ волио видети да “ковидијански” живот постане трајан.

6“Завирите у будућност”

Судећи по коментарима на Јутјубу и друштвеним мрежама, људи апсолутно мрзе видее које је направио СЕФ. Али они и даље долазе. Јер их није брига што мислите. Они само желе посадити своје семе лудила у ваш ум. У видеу под насловом “Како би наши животи ускоро могли изгледати” (мој цели чланак о томе прочитајте овде), СЕФ позива гледаоце да “завире у будућност”. И МРАК је. Све је у томе да живот КОВИД-а буде трајан.

Видео је пун маскираних људи, purell dispenzera и QР кодова. Ово је будућност коју желе. Затим, ту је и овај грумен лудила.

„Можемо вас идентификовати помоћу откуцаја вашег срца“ – Не. Одлази.

Видео с поносом каже:

“НАСА је изумила систем који вас може идентифицирати из вашег срца помоћу ласера.”

Као да то није довољно, видео приказује децу која су заглављена код куће и школују се преко екрана. Видео завршава приказивањем људи који носе маске вани на отвореном, попут лудака.

5 Гурање Великог Ресета

Као што је горе наведено, СЕФ пандемију доживљава као “прилику”. То није само прилика за преобликовање нашег особног постојања, већ и за реструктурирање целокупне структуре света према њиховим принципима. СЕФ то назива “Великим ресетирањем”. Како би промовисао ово Ресетирање (који апсолутно нико не жели) СЕФ је објавио пропагандни видео (стварно одговара дефиницији “пропаганде”). Ево га у свој својој лудости.

Када сам објавио чланак о овом видеу 2021., коментари још нису били искључени. И направио сам скриншот најбољих.

Овај кратки видео успева садржавати неверојатну количину субверзивних порука. Чак исмева “теорије завере” док, запањујуће, потврђује те исте теорије.

Видео је такође најавио “смрт капитализма”. Ово је скриншот:

Док се капитализам темељи на саморегулирајућем систему понуде и потражње, Велико ресетирање настоји редефинирати начин на који се подузећа оцењују кроз нове параметре. Главни: поштовање друштвених и политичких планова елите.

Пред крај приповедач изговара ову загонетну реченицу:

“А све је у томе да праве људе доведемо на право место у право време.”

Иако видео не објашњава што ова реченица заправо значи у стварним ситуацијама, њезине су импликације прилично застрашујуће. Уместо да омогући успешним појединцима и подузећима органски раст, елитни систем би уводио “довођење правих људи на право место у право време”, у складу са својим планом. Другим речима, систем би био намештен и поштовање ширег програма било би обвезно у новој економији.

Видео завршава позивом гледаоцима да се укључе. Међутим, наравно, заправо нисте позвани на ВЕФ. Заправо, они заправо желе “поновно калибрирати” вашу слободу говора.

4 “Поновно калибрирање” слободе говора

Једноставан начин да се идентификују светски лидери које СЕФ негује су њихови непрестани напади против слободе говора. Апсолутно то мрзе и стално позивају да се интернет цензурише и строго регулише. На састанку у Давосу 2022., аустралиска “комесарка за е-сигурност” Џулиа Инман Грант изјавила је да нам је потребна “поновна калибрација слободе говора”.

Грант је рекла:

“Налазимо се на месту где свугде имамо све већу поларизацију и све се чини бинарним када не мора бити. Стога мислим да ћемо морати размишљати о поновној калибрацији читавог низа људских права која се одвијају на интернету. Знате, од слободе говора до слободе да будете слободни од насиља на интернету.”

Овде Грант у бити позива на цензуру. Она чак сматра да се слобода говора као људско право треба “поновно калибрирати” користећи “онлајн насиље” као изговор. Не постоји “онлајн насиље”. Они воле поистовећивати ​​говор с насиљем. То је крајње манипулативан начин оправдавања цензуре у кинеском стилу.

Слобода говора је, заправо, бинарна. Или постоји или не постоји. И они очито не желе да постоји.

3 Праћење ваше одеће

СЕФ жели контролисати вашу одећу. И снимили су видео о томе. Јесам ли споменуо да људи апсолутно мрзе СЕФ видеозаписе? Ево још једног од којег је људима прокључала крв.

Користећи екологију као изговор (као и обично), СЕФ је најавио долазак одеће с “дигиталним пасошима” којима се увек може ући у траг. Уз подршку Микрософта (наравно), ови ће одевни предмети очито преплавити тржиште до 2025. године.

Према СЕФ-у, ови ће чипови омогућити модним брендовима да препродају своју одећу. Немам појма како би то функционисало. У видеу се НЕ спомиње да би ова технологија била изврстан начин праћења оних који су нпр. одбацили своје паметне телефоне.

Али одбацивање паметног телефона могло би постати … немогуће.

2 “Паметни телефони ће бити у вашем телу до 2030.”

На састанку у Давосу 2022., извршни директор Нокие Pekka Lundmark изјавио је да ће до 2030. “паметни телефони бити уграђени директно у тело”. То би се поклопило с доласком 6Г технологије, за коју се очекује да ће бити лансирана до краја деценије.

Годинама је ова страница документивала непрекидни притисак елите на трансхуманизам, што је спајање људи са машинама. Они желе убрзати ову транзицију тако што ће ствари без којих људи не могу живети (као што су паметни телефони) учинити доступним у трансхуманистичком облику.

Примећујете ли њихову језиву жељу да константно стављају ствари у наша тела?

1 „Нећете поседовати ништа. И бићете срећни.”

Ово је веројатно најдистопијскији тренутак у повијести СЕФ-а. 2016, Ида Аукен, посланик у Данском парламенту, рекла је:

“Добро дошли у 2030. Не поседујем ништа, немам приватност и живот никад није био бољи”.

СЕФ-у се толико свидио тај цитат да је о њему твитао.

СЕФ је такође направио видео (који су сви апсолутно мрзили) под називом “8 предвиђања за свет 2030.” У којем кажу да нећемо поседовати ништа и бићемо срећни. Само онда се поставља питање ко ће поседовати сву свјетску имовину – па они, наравно!

Чланак на веб страници СЕФ-а објашњава:

“Не поседујем ништа. Не поседујем ауто. Не поседујем кућу. Не поседујем никакве уређаје нити одећу”, пише данска посланица Ида Аукен. Куповина је далека успомена у граду 2030., чији су становници открили чисту енергију и позајмљују оно што им треба на захтев. Звучи утопијски, све док не спомене да се прати сваки њезин покрет, док изван града живе незадовољници, што је ултимативна визија друштва подељеног на два дела.

У овој дистопијској будућности не постоје производи које можете поседовати. Само “услуге” које се изнајмљују и испоручују помоћу дронова. Овај би систем учинио све људе потпуно зависнима о корпорацијама које контролише СЕФ за сваку основну потребу. Не би било апсолутно никакве аутономије, слободе и приватности. И бићете срећни.

Додатна бонус тема: Индивидуални уређај за праћење угљичног отиска

На састанку у Давосу 2022., предсједник Алибаба групе J. Michael Evans најавио је развој “индивидуалног праћења угљичног отиска”.

Још једном, СЕФ користи околиш за промицање микро-управљања људским понашањем. Еванс каже да тракер може пратити “камо путују, како путују, што једу и што конзумирају на платформи”.

Приметите да је употребио заменицу “они”, а не “ми”, јер нема шансе да он употреби ту ствар. Нити ја.

У закључку

Након прегледа овог пописа, две заједничке теме постају очите. Прва тема је “пенетрација”. СЕФ жели продрети у владе користећи “глобалне вође” (познате као манџурски кандидати). Такође жели продрети у наша тела путем таблета, микрочипова и вакцина. Такође жели продрети у наше умове користећи звучне таласе, цензуру и пропаганду.

Друга тема је “контрола”. Желе контролисати што мислимо, куда идемо, што говоримо, што једемо и што носимо.

Знате ли тко се слаже са СЕФ-ом? Кина. Цензура је тамо широко распрострањена, систем друштвених кредита контролише понашање људи, а КОВИД се још увек користи као изговор за масовна затварања и потпуну контролу становништва. О дословним концентрацијским логорима да и не говоримо. Поред свега, кинески званичници стално су присутни на састанцима СЕФ-а. Зашто? Јер Кина је у основи лабораторија за политике СЕФ-а.

Уз све то речено, како се можемо супротставити лудости СЕФ-а? Како их можемо изгласати из канцеларија, ако никада нисмо ни гласали за њих? Први корак био би избор – на свим нивоима власти – представника који не желе имати никакве везе са СЕФ-ом. Када би наши изабрани званичници третирали СЕФ као одметнуту, нелегитимну организацију каква јесте, њен би се утицај знатно смањио.

Друго, можемо бојкотовати сваку компанију која је дио СЕФ-а. Схватам да је то лакше рећи него учинити јер су многе од тих команијаи заправо велики монополисти. Међутим, ако им престанемо давати свој новац, они ће престати користити наш новац да нам трују животе.

Тада они неће поседовати ништа. А ми ћемо бити срећни.

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично.ком

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!