Русија и руске земље

Са Хитлером се против СССР борила цела данашња Европска Унија

ЗНАТЕ ли које су се све европске земље и народи борили против Совјетског Савеза?

Чак и ако знате, или можете да претпоставите, већину земаља које су биле на страни Хитлера – све је много ружније и горе него што можете и да претпоставите. Ево само неких података која је прикупио руски историчар и писац Александар Широкорад.
Мађарска је 27. јуна 1941-ве – заједно са Немачком – објавила рат СССР. 
Потом су то учиниле – Финска, Словачка, Хрватска и Италија.

До почетка 1942-ге, на Источном фронту је ратовало шест мађарских бригада и више мањих јединица са укупно 40.000 војника и официра.
Половином 1942-ге у помоћ Вермахту је стигла Мађарска армија са 206.000 војника. Чак су их и Немци сматрали садистима.
У јануару 1943-ће су у познатој Острогожско-Росошанској операцији Црвене армије биле разбијене и Мађарска и Осма италијанска армија са своје четири дивизије.Мађари и Италијани су у тој операцији имали 52.00 погинулих и 71.000 заробљених, а Црвена армија само . 4.500 мртвих.
Запад само Хитлера и његове сматра „лошим момцима“, а све европске режиме који су од 1941-ве до 1945-те ратовали на немачкој страни против СССР – белим и добрим. Чак се пласира немогуће: да су се бранили од „совјетске агресије“. Упркос томе што СССР 1941-ве, и да је хтео, ни на који начим није могао угрожавати ни Словачку, ни Мађарску, ни Хрватску ни Италију.
Све је било обрнуто.
„Хрватски корпус“ је ратовао око Азовског мора и под Стаљинградом.
Од августа 1942-ге до агвуста 1943-ће на Криму је било више румунских него немачких војника.
Финци су држали половину обруча у којем је у Другом светском рату био Лењинград.
Древни руски град Новгород су под окупацијом држали Шпанци и Немци. Град је до августа 1942-ге углавном контролисала шпанска Плава дивизија. Од 2.400 грађевина у Новгороду је остало читаво само 40.
Шпанци су потпуно опљачкали десетак новгородских православних цркава и градски музеј из којег су одвезли целу његову библиотеку.
Један шпански официр је био почео да тражи новац од `градоначелника` Новгорода којег су поставили Немци. Знајући ко га је поставио, он је Шпанца ударио ногом у задњицу, а овај је потегао пиштољ и испразнио шаржер. Немци су све немо посматрали.
Помињана шпанска Плава дивизија имала је у јулу 1941- 18.693 војника. А на Источном фронту је ратовало преко 50.000 Шпанаца.
Већ ујесен 1941-ве у Финску је, да би ратовали против СССР, стигло 12.000 Швеђана. Стигли су чак и до Кавказа.
А да нису били никакви добровољци, сведочи и чињеница да их је 7. октобра 1941-ве посетио шведски принц престолонаследник Густав-Адолф.
Шведска је железну руду и опрему испоручивала Немачкој у таквим количинама да постоје процене да се Хитлер без њих, и француских испорука, не би одржао ни до половине 1942-ге.
Поврх свега, у јулу 1941-ве је више од 13.000 француских добровољаца тражило да иде на Источни фронт. Кроз неколико недеља већ их је било неколико десетина хиљада.
Хитлер није дозволио да сви иду под командом Вермахта у рат против Руса и СССР. Није желео да `француска армија`, чак ни под његовом командом.

Нимало случајно, ти Французи су своју преву борбу имали на Бородинском пољу у октобру 1941-ве.
Французи су, заправо, ратовали и као Француска легија и у саставу десетина чисто немачких и француских јединица под командом Хитлерових маршала и генерала.
Француска дивизија „Шарлемањ“ починила је страшне злочине на територији данашње Белорусије и то – 1944-те.
Французи су последњу борбу имали у мају 1945-те, у непосредној близини Хитлерове берлинске Рајхсканцеларије.
Хитлер је од Француске 1940-те добио 5000 тенкова, 3000 авиона, 5.000 парних возова, 4000 авиона, 52.000 камиона, 10.000 авионских мотора…Француски средњи тенк „Сомуа“ стигао је и до Москве, и до Севастопоља, и до Бреста.
Црвена армија је у Другом светском рату заробила 23.000 Француза који су ратовали у саставу Вермахта.
Ништа боља није била ни Пољска која се све до данас продаје за једну од највећих жртава Другог светског рата.
До 600.000 Пољака ратовало је на страни Хитлера. Многи од њих у саставу СС! Међу њима и Јозеф Туск, деда актуелног председника Европског савета Доналда Туска.
У Варшави се тврди да су Немци Пољаке присиљавали да ратују за њих, али је историјска истина су у СС јединице примани искључиво добровољци.
Против Црвене армије борила и Армија Крајова (300-350 хиљада војника).
Грци траже од немачке ратну одштету од 300 милијарди евра. Следећи њихов пример, Русија би имала пуно право да тражи репарације од Француске, Пољске, Хрватске, Италије, Шведске и Словачке. Јер, Грци нису имали ни свој Стаљинград, ни Новгород, ни Севастопољ…


Поставио: Зека Поповић

Извор : https://sadamalo.blogspot.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!