Србија и србске земље

Ово је детаљна криминална пирамида Вучићевог режима; Ево како делује

На конференцији за медије у Народној скупштини 14. новембра, председник Двери Бошко Обрадовић наставио је да разоткрива криминалну пирамиду у врху власти и полиције и указао на незаконите радње и бахатост Горана Папића, заменика шефа СБПОК – Службе за борбу против организованог криминала, чија породица је у кумовским односима са породицом Небојше Стефановића.

“Папић нема никакво полицијско образовање и пре доласка у МУП радио је као конобар у угоститељском предузећу свога оца, са незавршеном средњом школом. Прво радно место у МУП-у било му је у контроверзном Одељењу за послове безбедности при Кабинету министра полиције, које се везује за незаконито праћење новинара. Није познато када је и како Горан Папић завршио средњу школу и факултет, односно да ли уопште има одговарајућу стручну спрему за радна места на којима се нашао у МУП-у.

Обрадовићева пирамида: спрега власти и криминала у Србији

Оно што је најкарактеристичније јесте његово муњевито напредовање у каријерији: за четири године стигао је до места заменика СБПОК-а, чему не могу да се надају ни школовани и искусни полицијски службеници са 20 година радног стажа. За ове четири године прешао је пут од Кабинета министра, преко Одељења за опсервацију и документацију и Службе за специјалне истражне методе до Службе за борбу против организованог криминала, где је данас заменик начелника.“ – истакао је Обрадовић и истакао да се за Горана Папића везују се никада разјашњене афере незаконитог прислушкивања иза којих је стајала Дијана Хркаловић, бивши државни секретар МУП-а.

О томе колико су се ови људи осилили и мисле да могу да раде шта год им падне на памет јер имају заштиту врха власти говори случај бруталног пребијања Дејана Пејовића од стране Горана Папића лично који се одиграо 22. октобра у Заплањској улици у Београду.

Према информацијама које је Обрадовић изнео, отац Горана Папића је власник ресторана поред ресторана у власништву Дејана Пејовића и поменутог дана је напао Пејовића, а на његову изјаву да је позвао полицију одговорио је са: „Знаш ли ти ко је мој син, знаш ли ко му је кум? Министар полиције!“.

„Убрзо се на лицу места појавио сам Горан Папић и његов колега Томислав Антонијевић, шеф одсека УКП, и уместо да као савестан полицијски службеник смири ситуацију, Папић заједно са колегом брутално пребија Дејана Пејовића, уз константне повике: Знаш ли ти чији сам ја кум“ – тврди Обрадовић.

По његовим речима, после 15 минута бруталног малтретирања, пред Пејовићевом супругом која вришти и преклиње их да прекину, на лице места долази полиција која приводи Пејовића и задржава га у притвору не дајући му ни потребну медицинску негу, уз константне покушаје да са њим постигну договор да се случај заташка. При том Папићеве колеге упадају на Пејовићев приватни посед, прете његовој супрузи и уништавају снимке са камера о чему постоје докази и извештај овлашћеног сервиса. С обзиром да нису успели заташкавање, окренут је дисциплински, али не и кривични поступак.

„Због свега наведеног, тражим хитну оставку Небојше Стефановића на све државне и страначке функције, а од републичког јавног тужиоца Загорке Доловац налог за хитно хапшење, истражни поступак и кривично гоњење Горана Папића, Бранка и Небојше Стефановића. Све ово је разлог и за пад Владе Ане Брнабић, чији је Небојша Стефановић потпредседник и министар унутрашњих послова, као и за одговорност председника СНС Александра Вучића који га је поставио и за секретара Савета за националну безбедност и шефа Бироа за координацију свих служби безбедности.

Такође, позивам све часне службенике МУП-а и врхунске професионалце у српској полицији којих је 90% да се заједнички супротставимо оваквим криминалним појавама у нашим службама безбедности и одвојимо жито од кукоља. Последњи је час пре него што не буде касно и мафија у потпуности не преотме државу.“ – рекао је Обрадовић. (1)

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да сумња да је Горан Папић са надимком “конобар”, заменик начелника СБПОK-а и кум Небојше Стефановића нова “Дијана Хркаловић” у МУП-у и истакао, навео ко све учествује у “криминалним круговима на власти”.

Kако је Обрадовић истакао, антикорупцијски тим унутар покрета Двери је радио на откривању информација како би представио ко је “нова Дијана Хркаловић у МУП-у”.

– Србијом влада низ криминалних кругова око неколико породица – Вучић, Мали, Стефановић, уз подршку највиших функционера тужилаштва и судства, који им пружају пуну заштиту од сваке криминалне афере, међу којима се посебно истичу Републички јавни тужилац Загорка Доловац, затим председник Привредног суда у Београду Јован Јовановић и председник Вишег суда у Београду Александар Степановић – истакао је Бошко Обрадовић. (2)

Kао врло важно, Обрадовић је навео то што власт влада уз помоћ себи веома блиских рођачких веза.

– Много већу власт од министара у Влади Републике Србије имају очеви и браћа највиших државних функционера, пре свега отац и брат Александра Вучића, Анђелко и Андреј, затим отац и брат Небојше Стефановића, Бранко и Немања, брат Синише Малог, Предраг Мали, брат Ане Брнабић, Игор Брнабић, и многи други који чине ове криминалне кругове.

Они су у садејству са водећим кумовима ове политичке мафије, чија имена под пуном одговорношћу изговарам: Станко Суботић Цане, Никола Петровић, Ненад Kовач, Звонко Веселиновић и Милан Радојичић, Славиша Kокеза, Горан Веселиновић и кључни играч Горан Папић, “нова Дијана Хркаловић” у МУП-у. Све ово не би могло да функционише без медијске подршке Бебе Поповића, Жељка Митровића, Оливере Зекић, Драгана Ј. Вучићевића…, а посебан такт овој политичкој мафији дају мафијаши у Влади на министарским позицијама, попут Златибора Лончара и Синише Малог. Они нису министри већ криминалци.

Бошко Обрадовић је рекао да су на врху “криминалне пирамиде” браћа Александар и Андреј Вучић, а онда редом иде низ криминалних кругова.

– У срцу МУП-а налазе се криминалци. Све ово не би било могуће без Небојше Стефановића, другог човека ове државе, другог човека ове власти и другог човека у Влади. Поред доказаног плагијата, поред доказане фалсификоване дипломе основних студија, поред доказаног упливисања трговине утицајем и трговине оружјем оца Небојше Стефановића, почеле су да излазе разне друге афере попут порекла имовине које не може да докаже и то да су људи од највећег Стефановићевог поверења сумњиве криминалне биографије. Први од њих је Горан Папић.

За Папићеву породицу, Обрадовић је рекао да је у кумовским односима са породицом Стефановић.

– По тој линији 2014. године Горан Папић долази у МУП. Kао што се Бранко Стефановић никада није бавио трговином оружјем док му син није постао министар полиције, тако и Горан Папић нема никакве везе са полицијом, док му кум није постао министар полиције. Од тог тренутка Папић бива запослен у МУП-у и то у контроверзном одељењу за послове безбедности при кабинету министра полиције, које се већ тада везује за незаконито праћење новинара, иза којег је стајала Дијана Хркаловић.

Оно што је веома карактеристично, Папић нема никакво полицијско образовање, упитна је и средња школа, факултет сигурно није имао. Оно је био конобар у угоститељском предузећу свога оца и наиме, тај надимак “Kонобар” му је остао у МУП-у и дан данас. Kада је и како Папић завршио средњу школу и када је и како завршио факултет, да ли као Небојша Стефановић, ће бити посебна анализа.

Он је потом објаснио и развојни пут Горана Папића у Министарству унутрашњих послова.

Оно што је посебно важно и постављам директно питање Небојши Стефановићу: Где је данас Дијана Хркаловић и да ли је променила идентитет и шта се десило са једном од најмоћнијих жена у врху српског подземља, која се налазила на месту државне секретарке МУП-а? Њено место је заузео Горан Папић.

Видео прилог са конференције за штампу председника “Двери” у Скупштини Србије 14. новембра 2019.

На крају Конференције за новинаре Обрадовић је најавио откривање нових инфромација о злоупотребама у власти: ” о свим детаљима говорићу у наредном периоду, о сваком понаособ и наглашавам да су на врху те криминалне пирамиде браћа Вучић”. А од МУП Србије је још једном затражио хитну оставку министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића на све државне и страначке функције, а од тужилаштва покретање налога за његово хапшење због афере у коју је умешан његов кум, заменик начелника Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Горан Папић, који је нова Дијана Хркаловић.

На питање новинара у каквим је кумовским везама Стефановић са Папићем, обзиром да он (Н. Стефановић) тврди да нема кумове запослене у полицији, Обрадовић је запитао да ли министрова „садашња или бивша супруга, неко од његове родбине има кума у МУП и да ли је то управо Папић“. (3)

Извор: srbin.info