Србија и србске земље

Како лажна опозиција даје Вучићу легитимитет

Да бисте знали како Вучић рачуна своју “изборну победу”, морате да знате како функционише систем, односно где је тачка у којој Вучић и СНС добијају легитимитет.

На фотографији имате списак политичких странака и тачан број мандата који имају у парламенту.

Да би Вучић и СНС формирали ЗАКОНОДАВНУ ВЛАСТ, која после потврђује избор Вучићеву ИЗВРШНУ ВЛАСТ СНС-а, НЕОПХОДНО ЈЕ да се конститушие Народна скупштина. Да би се Народна скупштина конституисала НЕОПХОДНО ЈЕ ДА ДВЕ ТРЕЋИНЕ (2/3) посланика ВЕРИФИКУЈЕ (писмено потврди) своје мандате у Народној скупштини. Имајући у виду да Народна скупштина броји 250 посланичких места, Вучићу треба 167 посланичких мандата! Вучићев СНС има 120 мандата, дакле НЕ МОЖЕ сам да конституише Народну скупштину.

Знамо да ће му у томе помоћи сигурно Дачић СПС са 32 мандата, јер су они вечити коалициони партнери. Дакле, СНС + СПС = 152 мандата. Вучићу треба још потписаних посланичких мандата. Додајмо ту и верне Вучићеве коалиционе партнере Савез војвођаниских мађара који имају 6 мандата и добијамо: СНС + СПС +СВМ = 120 +32+6 = 158 мандата. Недовољно јер Вучићу треба још потписаних мандата до броја 167! Знамо да је Зукорлић био уз Вучића као коалициони партнер, сада ће Зукорлићев син сигурно наставити очевим стопама, дакле Муфтијин аманет – Странке правде и помирења има 3 мандата. На оних 158 додајте и та 3 мандата то је 161 мандат. Недовољно, Вучићу треба још 6 мандата! Претпоставимо да ће листа Заједно за Војводину бити уз Вучића, као и до сада и они Вучићу доносе 2 мандата. То је укупно 163 мандата. Недовољно, Вучићу треба још 4 мандата да би конституисао Народну скупштину и тиме обезбедио ЛЕГИТИМИТЕТ ЗАКОНОДАВНЕ ВЛАСТИ без које НЕМА формирања извршне власти тј. владе.

КО ЋЕ ОД ЛАЖНЕ ОПОЗИЦИЈЕ ДА ВЕРИФИКУЈЕ ТЕ МАНДАТЕ И ОБЕЗБЕДИ ВУЧИЋУ ЛЕГИТИМИТЕТ од 167 посланичких места, ЗА КОНСТИТУИСАЊЕ ЗАКОНОДАВНЕ ВЛАСТИ?! – СВИ!

Да су они права опозиција, НИКО од њих не би хтео да верификује мандате и Вучић НЕ БИ МОГАО ДА КОНСТИТУШЕ НАРОДНУ СКУПШТИНУ У РОКУ ОД 90 ДАНА И БИО БИ ПРИМОРАН ПОНОВО ДА РАСПИШЕ ИЗБОРЕ! Лажна опозиоција вам тврди да је било изборне крађе, дуплих гласачких спискова итд. Није спорно, видели смо да се на терену свашта дешавало. Међутим, ЛАЖНА ОПОЗИЦИЈА УМЕСТО ДА ПОВУЧЕ РУЧНУ И НЕ ВЕРИФИКУЈЕ МАНДАТЕ У ПАРЛАМЕНТУ – ОНИ ЋЕ СВИ, ОД ПРВОГ ДО ПОСЛЕДЊЕГ ВЕРИФИКОВАТИ ПОСЛАНИЧКЕ МАНДАТЕ и тиме ће ДАТИ ЛЕГИТИМИТЕТ ВУЧИЋУ, ИЗБОРИ ЋЕ ТИМ ПОТПИСИМА БИТИ АПСОЛУТНО ЛЕГИТИМНИ, А ПРАВНИ ОСНОВ ЗА ДОКАЗИВАЊЕ КРАЂЕ ГЛАСОВА И РАЗНЕ МАНИПУЛАЦИЈЕ ТОКОМ ИЗБОРНОГ ДАНА – ПОСТАЋЕ ПРАВНО НЕПОСТОЈЕЋИ! Шта ће вам рећи лажна опозиција? Битно да се чује и њихов глас у парламенту? Да раде у интересу Србије? – НЕ!

Они раде у интересу Вучића и СНС тиме што ВЕРИФИКАЦИЈОМ посланичких мандата омогућавају да се конституише Народна скупштина која ће потврдити избор извршне власти (владе) коју ће Вучић да формира. За узврат, лажна опозиција по сваком посланичком мандату добија из буџета око 450.000 динара. Погледајте колико која странка има мандата и помножите то са 450.000 динара.

На пример:

1. Мариника Тепић листа је освојила 37 мандата. То је 450.000 x 37 = 16.650.000 динара (шеснаест МИЛИОНА шест стотина педесет хиљада динара СВАКОГ МЕСЕЦА ИЗ БУЏЕТА!)

2. Милица Ђурђевић Заветници је освојила 10 мандата. Дакле, 450.000 x10= 4.500.000 динара (четири МИЛИОНА и пет стотина хиљада динара ИЗ БУЏЕТА СВАКОГ МЕСЕЦА)

3. ДСС – НАДА је освојила 15 мандата. То је 450.000 x15= 6.750.000 динара ( шест МИЛИОНА седам стотина педесет хиљада динара СВАКОГ МЕСЕЦА ИЗ БУЏЕТА!)

4. ДВЕРИ – Бошко Обрадовић је освојио 10 мандата. То је 450.000 x10= 4.500.000 динара (четири МИЛИОНА и пет стотина хиљада динара ИЗ БУЏЕТА СВАКОГ МЕСЕЦА)

И тако редом …

Запамтите сад, СВИ ОНИ ЋЕ ВЕРИФИКОВАТИ ПОСЛАНИЧКЕ МАНДАТЕ И ДАЋЕ ВУЧИЋЕВОМ СНС ЛЕГИТИМИТЕТ!

Леп бизнис на грбачи народа док вам просипају приче о борби против Вучића и корупцији?! Ево прилика да ДОКАЖУ да су против Вучића и СНС и ОДБИЈУ ДА ВЕРИФИКУЈУ ПОСЛАНИЧКЕ МАНДАТЕ! Неће то учинити ЈЕР СУ ЛАЖНА ОПОЗИЦИЈА, СВИ! А кривиће ВАС – НАРОД! Запамтите то што сам написала и заборавите могућност да ће они срушити Вучићев СНС јер раде супротно!

Аутор: Гордана Бераров Валчић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!