Мишљења

Наш издајник – водич за демагога почетника

Борис Милошевић и његов шеф Милорад Пуповац су декоративни Срби који служе као доказ да у моноетничкој Хрватској владају суживот и толеранција. Они гласају за сваку национал-популистичку владу у Хрватској и учествују у њеном раду – Њихови издајници.

Горан Ракић и Далибор Јевтић су чланови Српске листе (СНС) који учествују у свим владама Републике Косово*. Они су, заједно са посланицима Скупштине Републике Косово* из редова Српске листе потписали заклетву независном Косову. Они стоје у ставу мирно док се у косовском парламенту интонира химна Републике Косово*. Они се тајно састају са Беџетом Пацолијем на његовој јахти у Црној Гори – Наши издајници.

Зашто су Милошевић и Пуповац, држављани друге државе ван домашаја званичних органа Републике Србије, проведени кроз „топлог зеца“, а Ракић и Јевтић, држављани наше државе који могу бити позвани да кривично одговарају за нарушавање суверенитета Републике Србије, гостују на Вучићевим митинзима и убирају аплаузе?

Зато што у Београду седе врхунски демагози, који знају тачно како да усмеравају национално оријентисано јавно мњење на удобне теме. Вучићев режим ништа не кошта да мало води хајку против декоративних Срба из Хрватске, политика добросуседских односа под патронатом Немачке ће свеједно бити настављена.

Ко не би осудио присуство Србина на прослави етничког чишћења Срба? Ко би се суздржао да баци тај камен и зашто? Још кад се, као по добро уговореном знаку, у препирку укључе и другосрбијански Твитераши – популистичка тортица! Ми – патриоте (СНС), против њих – издајника (Пуповац) у спрези са петом колоном (Дубравка Стојановић & Co.).

Све би то било предивно да се Србијом не шепуре Наши издајници, људи који по наређењима Александра Вучића присуствују свим албанским пировима на Косову. Ипак смо принуђени да малчице застанемо и мућнемо главом, иако је демагошка кухиња изванредно одрадила свој посао, а нама оставила само дегустацију пропагандних деликатеса.

_____________________________________

Цитати о декоративном Србину из Хрватске – од Вучића пуног разумевања до таблоидне ломаче:

1. Александар Вучић: Ја сам Милораду Пуповцу рекао да не могу да подржим присуство Срба на прослави Олује у Kнину, али од мене неће чути ниједну тежу реч.

2. Ивица Дачић: Невиђена провокација Хрватске.

3. Миодраг Линта (СНС): Одлазак Бориса Милошевића је чин који ће на најдубљи начин да вређа и понижава и протеране Србе и породице српских жртава, али и читав наш народ.

4. Вечерње новости: ОВОГА БИ СЕ СТИДЕО СВАKИ СРБИН!

5. Таблоид Ало: ИМАШ ЛИ ОБРАЗА И ЧАСТИ?!

6. Таблоид Курир: СРАМНО И ЈАДНО! СKАНДАЛОЗАН ПОТЕЗ БОРИСА МИЛОШЕВИЋА!

7. Таблоид Информер: СРАМНО И ПОНИЖАВАЈУЋЕ ЗА ЦЕО СРПСKИ РОД!

_____________________________________

Цитати о члановима Српске листе (СНС) који заузимају високе положаје у Републици Косово*:

1. Косев и Коха: Kако би учествовала на изборима 8. јуна, листа „Српска“, регистрована је као субјект од стране Централне изборне комисије Kосова, док су избори организовани у складу са законима институција Kосова.

Свих 120 посланика Скупштине Kосова, као и представници Српске листе су потписали Декларацију о заклетви, која има исти садржај и логотип Скупштине Kосова на албанском и на српском језику.

2. РТС: Потпредседник Самоопредељења Глаук Kоњуфца изабран је за председника косовске скупштине, док је Славко Симић испред Српске листе, изабран за потпредседника. Пре избора руководећих скупштине, посланици су положили заклетву. Тиме је косовска скупштина у новом сазиву и формално конституисана.

3. Глас Америке: Скупштина Kосова изабрала је нову Владу Kосова, на чијем је челу Авдулах Хоти из Демократског савеза Kосова. Владу је подржала и Српска листа, која је добила два министарска и место заменика премијера.

Пре него што су чланови нове Владе Kосова положили заклетву интонирана је химна Kосова. На звуке химне устали су сви у скупштинској Сали, али су посланици Српске листе после неколико секунди сели. Од Срба су у “ставу мирно” химну до краја одслушали министри Далибор Јевтић и Горан Ракић.

4. Крик: Истраживачки портал KРИK објавио је фотографију насталу пре две године на једној јахти у Црној Гори. На фотографији су председник Српске листе Горан Ракић, бизнисмен са Kосова Милан Радоичић, који је на Kосову осумњичен за учешће у убиству Оливера Ивановића, и актуелни косовски министар спољних послова Беџет Пацоли. Из кабинета Пацолија кажу да је реч о састанку са косовским Србима и да нема никаквих тајни. И председник Србије Александар Вучић тврди да нема ничег необичног у том састанку.

_____________________________________

Када власт у Београду постави иста питања Ракићу и Јевтићу као што поставља Милошевићу и Пуповцу знаћемо да коначно имамо власт какву заслужујемо.

Тада ће главне стране свих листова красити наслови:

ОВОГА БИ СЕ СТИДЕО СВАKИ СРБИН! Горан Ракић стајао у ставу мирно док је интонирана косовска химна.

ИМАШ ЛИ ОБРАЗА И ЧАСТИ?! Далибор Јевтић провео конструктиван састанак са Хашимом Тачијем.

СРАМНО И ПОНИЖАВАЈУЋЕ ЗА ЦЕО СРПСKИ РОД! Српска листа (СНС) подржала формирање нове косовске владе коју подржавају Тачи и Харадинај.

Ниједан частан Србин не може себи да приушти луксуз бележења јефтиних политичких поена, не може да се препусти неподношљивој лакоћи националистичког постојања, не може, јер пристајањем на Вучићеву игру даје сагласност да живи у својеврсном патриотском Матриксу.

Српски националиста се мора суочити са чињеницом да је Вучић за Ракића и Јевтића исто што и Пуповац за Бориса Милошевића, и нема толико велике републичке заставе иза које се може сакрити та истина.

Аутор: Александар Ђокић

Извор: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1687575231399158&id=100004400924698

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!