Занимљивости

Глумац упоредио дискриминацију невакцинисаних с холокаустом, носио жуту звезду

Глумац Јегор Бероев „неочекивано“ је у Москви исказао своје незадовољство кршењем људских права невакцинисаних на свечаној додели награда TEFI-Chronicle of Victory, где се славе дела посвећена Великом отаџбинском рату.

Јегор Бероев био је члан жирија и попео се на сцену московског позоришта „Et Cetera“ како би прогласио победника у номинацији „Најбољи режисер играног филма“.

А онда су присутни видели да је глумцу на сакоу с леве стране нашивена жута шестокрака звезда. Нацисти су Јевреје присиљавали да такве звезде носе како би их разликовали од осталих људи.

Када је Бероев проговорио, постало је јасно да је на тај начин одлучио протестовати против чињенице да невакцинисани људи, према његовом мишљењу, постају другоразредни људи.

„Нисам вакцинисан против коронавируса. Неки од мојих познаника и пријатеља су вакцинисани. То никада није био разлог за свађе и спорове“, рекао је Бероев.

Тада је рекао да се сада пробудио у свету у којем је то постало идентификацијски знак:

„Јесте ли грађанин или ћете бити на резервацији, хоћете ли моћи посетити институције и догађаје, хоћете ли уживати ​​у свим правима и слободама.“

Бероев је такође питао како су потомци победника могли допустити да се то догоди.

Након тога у дворани се зачуо велики аплауз.

Касније се глумац на својој Инстаграм страници захвалио на подршци обожаваоца.

Извор: Србин.инфо – ekspres vesti

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!