Мишљења

Вучићеве шопингхоличарке у УН

Уместо да по ингениозној препоруци доктора Несторовића оду у шопинг у Милано, буџетске шопингхоличарке завршише у Њујорку. На маргинама генералне дебате 78. седнице Генералне скупштине УН, блејале су у публици. Њих четири. Кисић бивша Тепавчевић, Божић и искусне Сузана и Татјана.

И док су Јовић и Васиљевић неизбежна декорација Вулетовог окужења, бивша Тепавчевић је дала капитални допринос скупу „Сви заједно за смањење неједнакости“ који је на маргинама скупштине организовало турско Министарство за породицу и Ердоганова супруга.

О Божићкином капиталном доприносу нема одговарајућих података, али нема сумње да је успела да нађе торбицу у коју може да смести сабљу. Ношене таласима Диорових и Фенди торбица и Бланик ципелица, пожеле су да ојачају сопствени „фундус“. То је оно одакле је Вуле вадио сакое, патике и ципеле од по пар сомића еврића, а настављају саветнице и остале напредњакуше.

Свима је јасно да бивша Тепавчевић и садашња Божић немају шта да траже у Њујорку. Али, обзиром да је Србија економски тигар који живи у златном добу, има смисла да две златокосе одеру државни буџет за шопинг туру, јер је тешко поверовати да су пошле да праве друштво Вулету по ноћним обиласцима библиотека, а за говорницу их нико није звао.

Вуле је широке руке кад је у питању народни будџет звани „фундус“, па неће зачудити ако опет одведе весело друштванце у неку Ист Ривер кафаницу на мезенце и пићенце. Ономад цех је прешао шест сомића доларића, ал’ сад има још две плавуше плус, па очекујемо да пребаци рачун који су у Белвилу направили бивша Тепавчевић са још мало па бившим Вулином.

И тако, док се на АП КиМ настављају серијска хапшења косовских Срба и док тај исти УН заболе за 1244 и све остале Србе, Вуле је одржао „историјски“ говор у коме је скоро празној сали Генералне скупштине све сасуо у лице. Истине ради иста ситуација била је и за време обраћања свих осталих до сада, па и Шолца. Ништа зато, Орлић је ономад одржао говор пред празном салом, а потом питао непостојеће новинаре да му поставе непостојећа питања. За разлику од њега, кога нит’ је имао ко да пита, нит’ да аплаудира, Вуле је громогласним аплаузом поздрављен од Марка Ђурића, који је поскочио кад је видео да је укључена камера. Татјана се мало нећкала, па и она устала и аплаудирала.

Једини искрен остао је Дачић. Аплаудирао је по инерцији, седећи, иако појма није имао шта је Вуле за говорницом трућао на енглеском. Селаковић, Јовић и Ђурић су све време говора преко слушалица пратили превод са енглеског на српски, тако да могу да упију сваку бриљантну мисао вође пута.

Група ТНТ.

Више него икада до сада, камере су показале не само сјај и беду куртизана и српске дипломатије, већ пре свега потонуће система Уједињених Нација. Генерална скупштина је постала излизана фарса коју више нити ико прати, нити слуша, нити има било каквог утицаја на ситуацију у свету. Са годишњим буџетом за 2023. од скоро 3.5 милијарди долара, УН је постао највећи колективни бескорисни светски потрошач. Практично ниједна конвенција и ниједна резолуција УН више се не поштује. За округлим столом Савета безбедности њих петорица се препуцавају, а свет тоне у потпуни хаос.

Посебно малигне постале су разне агенције УН, међу којима се по токсичном дејствовању нарочито истиче Светска здравствена организација, за којом корак држе Светска организација за храну и поњопривреду, УНИЦЕФ, ИОМ, итд. Све у свему, УН се изједначио стању у коме се налазила Лига народа пред почетак Другог светског рата. Пристрасност, непотизам, самовлашће, корупција и свеопшта неспособност, уз невероватно расипништво и неефикасност мисија на терену, постале су заштитни знак УН-а и њених агенција.

У тај свеопшти колапс система УН уклопила се и Србија. Амбасадори Ђурић и Стевановић су срамота српске дипломатије, а нису једини. Као да му није било довољно што их је тамо посадио, Вуле сваки пут са собом покупи још неке отпатке, ваљда да свет види да нам их не мањка, а за то време Дачић у својој прчији гомила напуцане селфуље. Деградација угледа Србије је немерљива, па отуда није за чудити се кад га посаде на хоклицу, или на скамију иза Тачија и кад нам Хил и остали гаулајтери кроје капу, а Курти уводи санкције и ведри и облачи.

УН је на путу без повратка. Са формирањем БРИКС-а долази евидентна неминовност стварања нове и вероватно паралелне кровне организације нарастућег светског поларитета предвођеног Русијом. Великом делу човечанства доста је УН срања, а са оваквим државним руководством нема шансе да Србија благовремено заузме место под новим сунцем. Обзиром на то ко све планира да „сруши“ Вулета, не само што нећемо кренути у правом смеру, већ ће нас коалиција црвено-црних и жуто-зелених бубашваба уваљати у најдубље блато које се може замислити. Од деведесетих само то и раде; пљачкају и девастирају.

Масовни изборни бојкот одузеће легалитет и легитимитет гадовима и мафији и одшкринути врата неукаљаним и стручним кадровима. Ту је кључ промене система. Уместо рушења неопходна су хапшења, грађанска хапшења. Ко то не разуме, нека гласа за бивше, садашње и будуће. Спаса му нема. Завршиће са њима.

Аутор: Проф. Давор Калајжић

Извор: Србин.инфо

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!