Занимљивости

„СРПСКИ“ ГРАДОВИ У СВЕТУ Да ли нас у Чикагу стварно има МИЛИОН и који град у Турској је ПУН СРБА

Неки од градова у којима су Срби велика заједница

Чикаго, САД

Мада Срби претерују са тим да их у Чикагу има милион, и први је на уму као наш град на америчком континенту, није ни проблем пронаћи земљака, са скоро 200.000 пријављених према информацијама на последњим пописима.

Бурса, Турска

Уколико питате Турке које градове би требало да обиђете, претпоставиће да је Бурса занимљива опција: “То је град пун Срба.” Четврти град по броју становника у Турској чувен је по људима који су дошли из балканских земаља и менталитет у овом граду је тако и обојен.

Истанбул, Турска

У Турској заправо живи чак девет милиона људи српског порекла, а чак три милиона је у Истанбулу, подаци су са “Википедије”.

Беч, Аустрија

После Аустријанаца, у Бечу живи највише Срба, навео је Танјуг податке из бечког Статистичког годишњака. У 2015. години, становништво Беча чинили су држављани 181 државе, а након Аустријанца (72,6) у аустријском главном граду је највише држављана Србије (4,1). Следе Турци, Немци, Пољаци и Румуни.

Торонто, Канада

Већина канадских досељеника су економски мигранти, а у овој земљи претпоставља се да има око 300.000 Срба, а чак трећина је, према последњим пописима, у Торонту.

Сентандреја, Мађарска

Срби су се у варошицу на Дунаву населили бежећи од Турака. Власт у Сентандреји дуго су држали Срби, чак и када су били у знатнијој мањини. Од осам хиљада који су 1690. године пратили Арсенија III Чарнојевића, остало је само неколико десетина, али у месташцу је много српских успомена. Саборна црква у Сентандреји је главни и највећи православни храм у њој.


Извор: blic.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!