Занимљивости

Премијера кратког филма „Олуја“ 4. августа на друштвеним мрежама

Завршено је снимање кратког поетског филма „Олуја“ који је рађен за стихове истоимене пјесме Николе Раусављевића, инспирисаном осјећањима везаним за злочиначку војну операцију „Олуја“ из 1995. године, као и данима послије ње.

Кратки филм „Олуја“ (фото: Зоран Карајић)

Филм приказује човјека (у тумачењу Зорана Карајића, првака Шабачког позоришта), који је доживио прогон за вријеме злочиначке војне операције „Олуја“ и који је послије тога остао потпуно сам. Превише горд да умре и превише скрхкан да би живио на други начин, спас од самоће тражи у раду на пољу и живи потпуно отупио на све што се око њега дешава.

Филм, осим амбијенталних звукова и једне новинарске вијести која на почетку подсјећа ког датума је била „Олуја“, прати казивање поменуте пјесме уз ауторску музику.

Како се наводи, циљ није да се подстакне мржња или обнови лоша крв између два народа, већ да покажу ос,ећања једног обичног чов,ека који је проживио рат. Нада је да ће се (не)људи запитати: има ли смисла повриједити друго људско биће. Премијера ће бити на годишњицу „Олује“, 4. августа на друштвеним мрежама, али и на неким телевизијским станицама.

Извор: https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=440248

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!