Свет

Под маском Јудеизма: фосфор-бомбе на нејевреје у Гази

Операција која се из целе “игре“ могла и очекивати.
Ужас.

Израелски режим почео је да користи међународно забрањени бели фосфор у бомбардовању појаса Газе, наводи се у извештају, јер режим наставља да напада стамбене четврти на густо насељеној палестинској територији.

Извештај новинског канала Ал Алам на арапском језику објавио је у понедељак да је раније тог дана војска израелског режима испалила пројектиле са белим фосфором преко стамбених подручја у Гази.

Употреба пројектила са белим фосфором за директно уништавање непријатељских положаја је незаконита према међународном праву, јер се таква пракса може изједначити са ратним злочином и довести до масовних жртава.

Израел је признао да је“ користио муницију која садржи бели фосфор “ током свог рата у Гази 2008-2009, али режим је негирао кршење међународног права, инсистирајући да такво оружје није коришћено у областима насељеним цивилима.

Видео снимци објављени на друштвеним мрежама у понедељак наводно показују како режим испаљује пројектиле са белим фосфором преко густо насељених подручја газе, Палестинске територије смештене на Медитерану, где око 2,3 милиона људи живи у сталној израелској опсади.

Ови напади су део масовне офанзиве коју је Израел покренуо у Гази од суботе, када су његова насеља на окупираним палестинским територијама претрпела низ невиђених напада покрета отпора ХАМАС са седиштем у Гази.

Више од 680 људи је убијено, а више хиљада  рањено у израелским нападима на Газу.

Према извештајима које су објавили израелски медији, број погинулих Израелаца у нападима ХАМАСА и других палестинских група достигао је скоро 800 у понедељак.

Палестинци тврде да су суботњи напади на израелска насеља и војне положаје били одговор на све веће насиље над Палестинцима на окупираној Западној обали последњих месеци, као и на стално присуство израелских екстремиста у џамији Ал-Акса, једном од најсветијих места у исламу, која се налази у окупираном граду Ал- Кудс.

Извор: presstv.ir
Превео и припремио за Борбу за истину Ненад

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!