Црква

Монаси и мирјани лажног есфигмена, покрали маслине истинског манастира Есфигмен

Лажни есфигменци су у координисаној акцији украли маслине из нашег манастира (маслињака)

Данас, у недељу Господњу, наши гонитељи, не бојећи се Бога и не стидећи се људи, направили су нови искорак.

По „мудрим“ упутствима лажног игумана Вартоломеја, и под заштитом јаке полиције, уз асистенцију десетина мирјана, упали су у маслињик нашег манастира, који се налази у атару Свете келије Светог Методија, неколико стотина метара источно од манастира Есфигмена и покрали су нам целокупну овогодишњу бербу маслина!

Напомињемо да наше братство живи искључиво од уља произведеног у маслињацима око нашег манастира, док је специфичне маслине садило наше братство деценијама уназад и о њима сам лично бринуо и ја, игуман манастира, и отац Доротеј заједно, са осталим нашим монасима.

Наравно, наши напаћени прогонитељи су очекивали да одговоримо инцидентима и насиљем, али су побегли. Наше братство је више волело да буде лишено земаљског, ради небеског. Радије мир, него рат.

Више је волело привремену штету и одузимање неких материјалних добара, ради љубави Христове, него освету и одмазду. Наше скромно братство је по ко зна који пут доказало своју моралну супериорност и практично потврдило оно што с времена на време кажемо у нашим разним интервјуима, да нисмо дошли на Свету Гору да бисмо се добро провели и обогатили, већ првенствено да сачувамо своју веру и потом да пострадамо ако је потребно у нашем подвигу, по примеру Господа нашег.

А Ви лажни игумане Вартоломеје уживаће на дан Суда своју плату од добровољног лишавања. Али шта ћете са душом? Некада су монаси давали милостињу, али ћете бити први у историји Свете Горе који ће се помињати да краде и узурпира не туђи новац или имовину, већ саму храну својих ближњих. Живео нови Јуда! Слава Атосу, али ово је срамота и брука. Какво ваше незамисливо лицемерје! Зашто ово кажемо? Јер док нам крадете животе, бестидно се усуђујете да објавите књигу „Од срца“ у којој треба да са верницима поделите речи и мисли „љубави“, као што су:

● Љубав је волети (стр. 49)

● Срце особе која воли не може произвести ништа осим љубави!!! (стр.30)

● Љубав само као реч чини да се осећате као кретен. Замислите да то постане начин живота!….. једноставно! (стр.53)

● Да ли желите некога да „казните“? Дајте му љубав! Која неће трајати. Управо тако! (стр. 54)

Ово су само наслућивања из излива љубави новог лажног игумана Вартоломеја, који је сутрадан дошао и покрао нас… Управо тако!

Сачувај нас Боже овакве „љубави“. Али пример лажног игумана Вартоломеја нас инспирише. Јер докле год постоје људи тако лицемерни и лажљиви, тако продати екуменизму и лукавству, морају постојати и људи који својим животом и својим примером морају донети равнотежу и мир Светој Гори!

Лажни игумане Вартоломеје, заправо Ваша дела нас инспиришу!

Са жељама упућеним Господу,

ИГУМАН СВЕТОГ МАНАСТИРА ЕСФИГМЕНА

+ АРХИМАНДРИТ МЕТОДИЈЕ

П.С. Додајмо да је пре неколико сати у луку нашег манастира стигао и лучки чамац, очигледно да би нас блокирао и са мора. Да ли је могуће да сврха присуства обалске страже није само да нас блокира, већ и да заштити домаће и стране раднике који тренутно краду плодове маслина нашег манастира? Ако је овако нешто тачно, онда изражавамо своје гађење, јер смо сведоци дослуха и сарадње без преседана за Свету Гору. Надамо се да овај сценарио није тачан…


Превео и приредио: ИС ХС – NI KA (могу да забране YOUTUBE канал ИС ХС – NI KA, али никада не могу да нас ућуткају) Слава Светој Тројици, Оцу и Сину и Светоме Духу! –https://www.filoi-esfigmenou.com/articles/article/13722
П.С. (п.п.) “Никада се нећемо одрећи тебе, вољено Православље! Никада те нећемо издати, благочешће отаца! Никада те нећемо оставити, мајко побожности! У теби смо рођени, у теби живимо и у теби ћемо умрети. А ако времена то буду тражила и хиљаде пута умрећемо за тебе.“(Јосиф Вријеније)

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!