Породица и школа

Геноцид над дечијом душом

Little girl, child in mask sits on windows, coronavirus quarantine, home school. Stay at home. Concept of coronavirus quarantine. MERS-Cov. Novel coronavirus.

Чујем да је наређено од диктаторске власти да у Србији деца носе маске и да не сме да се игра више од петоро као и да не смеју да деле играчке??!!

То што раде је злочин против човечности!

Уче децу да су нешто лоше и опасно једни за друге. Уче их да не деле играчке. Уче их да беже једни од других.

Сви знамо колико безбрижност и дружење значе деци. Сви се сећамо тог раздобља и имамо пријатеље за цео живот које нико не може да замени. То могу да потврдим из личног искуства јер живим далеко. Упознала сам много дивних људи и неки су ми веома добри пријатељи али нико није као они из детињства.

Радим са децом са аутизмом, учимо их свему што је потребно за што самосталнији и нормалан живот. Једна од главних ствари је како да се друже, играју, размењују играчке, чекају на свој ред… На тај начин се учи живот јер тако функционише. Кроз игру деца буквално имитирају и уче живот, улазе у његове тајне и начине функционисања. Зато је игра много важна, важнија од сваког академског учења.

Уколико раздвајамо децу, не дамо им да се играју истим играчкама, учимо их себичности коју људи и онако имају у себи на претек. Деца треба да се уче да деле, да помажу, да воле. Супротним поступањем се убија људскост у детету и удара на основе васпитања и одгоја. Ово ће да остави несагледиве последице за будуће људе а тиме и за цело друштво!

Посебна је опасност то што уче да су људи и вршњаци опасни! Дакле, потпуно супротно од свега како треба да буде. Код детета се усађује страх од људи и остале деце. Тако, не само да се губе осећања припадности, љубави и заједништва већ се ствара одбојност, страх па и мржња. Од свега што нам раде током ове лажне пандемије ово је најозбиљније и најопасније. Геноцид над дечијом душом! Геноцид над људскошћу.

Да не говоримо о тим маскама и гушењима у буквалном и пренешеном смислу. Дете треба слободно да дише, да буде на чистом ваздуху, да трчи, пење се, смеје, виче… То све утиче и на психички и физички развој. Опет, наравно, са другом децим. Дете учи и усваја увек и свуда и сваким делом свога тела. Ако му затворите уста, неће се видети мимика, неће се видети осмех, неће се чути глас, неће се видети покрети уста а тако се, драги моји, учи говор! Тако се развија сарадња, блискост, емпатија, љубав. Емпатија (саосећајност са другима) је једна од најважнијих људских особина. Знате ли ко не поседује емпатију? Психопате. Знате ли ко су убице? Психопате, људи без емпатије, брз осећаја према другима и њиховим потребама. Они само знају за своје потребе и све ће да учим да дођу до испуњења тих потреба па и да убију. Зато је ово веома опасно.

Да ли је некоме то пало на памет? Да ли је неко ово размотрио и узео у обзир када је донео ову небулозну одлуку??? Да ли они желе да деца расту и развијају се или да буду спутавана? Да ли желе будуће здраво друштво са људима који ће узајамно да се помажу, поштују и воле или са људима који ће да презају једни од других, не маре ни за кога осим за себе и мрзе друге јер су штетни по њих?

Друга штетна појава ове срамне одлуке је физичка. Маска отежава дисање. Не само то, удишу се и ситне честице влакана из тканине. То иде у нежна дечија плућа. Да ли је то добро? Помешано са угљен диоксидим, испаравањима, то је катастрофа за здравље!! Радије немој да се играју у парку. Организујте да вам се деца окупљају и играју у двориштима, слободно и нормално. Видите их у шуме где је чист ваздух и нека се слободно пењу и трче са другарима.

Следећи проблем су најављене вакцине баш за децу, старе и болесне. Зна се да се вакцина не прима када су људи болесни или када је опао имунитет. Српска власт наређује баш тада баш ти људи да приме неке вакцине о којима се ништа не зна?! Дакле урушавају здравље деци а онда хоће додатно да их трују вакцинама. Ни једна вакцина није добра. У њих се осим вируса, стављају презервативи, тршки метали, ДНК животиња и ко зна шта све још. Није битно да ли је из Торлака. Торлак је продат још 2011. године а држава потписала са новим власником да неће да одговара за могуће последице. То што сада просипају причу о Торлаку је само замка. Запамтите, основни им је циљ да вас вакцинишу а преко вакцине касније спроведу контролу.

Крајњи производ свега овога су зомбирана деца, себична, заплашена, научена да је човек човеку вирус и болест, нешто лоше и чак могућа смрт.

Хоћемо ли то? Да ли томе учите децу? Па знате шта, пристајући на ово учите их!

Ваша рука им везује брњицу, ви им говорите да том и том не дају играчку, ви удаљавање шесто дете из игре!? Где су осећања??? Како се то дете осећа? Да ли је то добро?
Дозволимо смо да победе они који хоће нашу децу и ето их, иду на њих.

Не дозволите то, молим вас! Одуприте се! Кажите НЕ! Не радите то својој деци и своме народу. Ви имате моћ и једини ви имате право на одлуку о здрављу, игри и животу вашег детета!

Аутор: Невена Татић-Карајовић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!