Природа и здравље

Захтев за пружање гаранција за вакцине

Поводом Захтева за гаранције вакцина које нам је власт најавила од јесени, имам потребу да објасним неколико ствари, јер је настала пометња, што злонамерних воајера, што збуњених људи који су поведени њиховим измаштаним конструкцијама.

1. Не постоји никаква “измена ставова”, “попуштање захтева”, нити ће их икад бити.

2. Писање овог захтева предложила сам лично, подстакнута ИСТИМ ТАКВИМ захтевом италијанских лекара који су тужили државу због погрешних протокола лечења током “корона епидемије”, а захтев су саставили због најављене вакцинације овом вакцином.

3. Александар Вучић је у пар наврата најављивао обавезно вакцинисање против грипа и вакцинацију против короне.

4. Према закону из 2016., против кога се борим пуних пет година, Златибор Лончар ИМА ЗАКОНСКА ПРАВА да нареди ОБАВЕЗНУ ВАКЦИНАЦИЈУ свог становништва.

5. Према истом закону, онај који одбије обавезну вакцинацију кажњава се од 50-150 000 динара.

6. Уколико будемо на јесен суочени са тим сценаријом, потреба нам је и нека одбрана, јер је могуће да ће се неком уредбом забранити приступ радном или било ком другом месту.

7. Пред захтевима које је омогућио закон из 2016. се не може бранити мојим видеима и емисијама, већ неким правним, писаним актом.

8. У овом захтеву, сажели сми остатке нашег правног система за које се још увек можемо ухватити.

9. На овај начин чинимо оно што и актуелно чинимо када одлажемо вакцинацију деце и тражимо утврђивање контраиндикација, а то је – куповина времена и избегавање кажњавања.

10. Одбијање вакцинације је кршење закона какав год да је и повлачи за собом последице.

11. У условима док се закон не промени, једино се на овај начин може избећи оно што се не жели.

12. Свако има права да брани себе на све начине на које је спреман.

Др Јована Стојковић

Адвокат Покрета Живим за Србију, Милина Дорић, сачинила је захтев за давање гаранција на исправност, односно нешкодљивост вакцине против сезонског грипа, као и против вируса COVID-19.

Уколико вакцина против сезонског грипа или вируса COVID-19 буду обавезне, свако лице има параво да добије гаранцију на исправност истих.

Нико нема обавезу да се излаже ризику од нежељених дејстава вакцина. Посебно нема обавезу здрав човек и здраво дете да се излажу ризику и “жртвовању” због оних који су слабијег имуног система, или оних који примају медикаментозну терапију. Одговорност не треба тражити од стране здравих, већ од стране оних који су их довели у то стање, а то је фармакоиндустрија која од великог броја болести “лечи” пацијенте тако што им, давајући им лекове, заправо обара имунитет. За тај оборен имунитет одговорна је фармакоиндустрија, а не здрави људи и деца.

Сходно томе, здрави људи и деца немају обавезу да трпе, нити да ризикују. Поред овог захтева, ускоро ће бити направљен захтев и за децу.

Захтев за пружање гаранција за вакцине ПДФ:

Извор: zivimzasrbiju.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!