Мишљења

Генерал Митар Ковач: Понош НАТО генерал без потребног образовања и без родољубља

Фото: ATAImages, Profimedia/Ilustracija

Осим чињенице да је помогао да се расформира српска војска, да није учествовао у одбрани сопственог огњишта и да је на место генералштаба постављен захваљујући НАТО структурама, генерал Понош нема чак ни потребно војно образовање.

„Оно што је најпроблематичније јесте да је он у пријешњој СФРЈ завршио само војно техничку академију, ниједну другу војну школу у СФРЈ, у СРЈ, нити у Србији. Ни командно штабно усавршавање, нити генералштабно усавршавање, завршио је само тај одбрамбени коледз у Великој Британији, који је курс шестомесечни“, рекао је између осталог гост нове емисије Васељенске генерал Митар Ковач.

Он је додао да се чак и за време Тита и оног доласка револуционарног на власт водило рачуна да се одшколују.

„Његов каријерни скок, генерали са ратним искуством то су доживљавали, не само као свој пораз, већ и као институционални пораз војске и били су забринути за те последице. Међутим, велики број тих генерала су експресно преко ноћи пензионисани, удаљени са дужности. Један од таквих примера јесте и генерал Делић који је и са огромним ратним искуством и на простору БиХ, и на Косову и Метохији, човек који је прошао све те дужности на тактичком и на оперативном нивоу. И био познат и признат и ван Србије као један частан официр. Е такви људи су експресно склањани да не сметају, да не ремете „развој каријере“ Здравка Поноша и сличних официра.“

Ковач додаје да о оваквим стварима није смело јавно да се прича јер би одмах настајали осветнички потези Поноша и читаве клике његових официра.

Аутор и водитељ: Весна Веизовић, Васељенска ТВ

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!