Србија и србске земље

Због избора Вучић и Љајић супротно Уставу формирају национални савет Горанаца

Коалиција за разбијање Србије

Намера да се формира национални савет Горанаца је политички корак који није у складу ни са Уставом ни са законом Републике Србије. Није, јер су Горанци етничка група и немају своју матичну државу да би по Уставу Републике Србије били национална мањина.

Горанци су иначе једна од ретких етничких група која признаје да води порекло од Срба. Признање њих као националне мањине значило би даље однарођавање Горанаца од својих корена. Необично је још и то да су за своје седиште одабрали Нови Пазар са чијим становништвом имају најмање додирних тачака. Јер добар део народа у Новом Пазару води своје пореко из Албаније за разлику од Горанаца који су аутоктони и староседеоци на простору падина Шар-планине.

Током рата 1999. године Горанци су били лојални држави Србији присутни у војсци и у полицији штитећи границу Репблике Србије. Због тога је током 1999. године добар број Горанаца доживео егзодус уз велики број погинулих и протераних.

Једна оваква намера за признавањем националне мањине је дело пре свега Расима Љајића или боље рећи Александра Вучића чија је жеља да ова етничка група на изборима гласа за Српску напредну странку. До сада највећи део Горанаца је гласао за српске политичке странке као што су СПС, ДС, ДСС али никако за СРС или пак за СНС. Како је Александру Вучићу потребан сваки глас да би могао да опстане на власти он не преза од овог националног инжињеринга кршећи Устав и закон Републике Србије.

Иначе, Расим Љајић је до сада доста штете нанео горанској заједници. Својим одласком 2002. године у Гору он је направио поделу међу Горанцима делећи их на Бошњаке и на Горанце тако да Бошњаци уче по плану и програму самопроглашене републике Косово чије школовање што се тиче основног образовања траје девет година док је добар део из горанске заједнице и даље задржао исти систем школовања који важи и у остатку Србије.

Иницајатори претварања Горанаца у националну мањину су отац и син лекари Амир и Сељатин Кајкуш колеге и пријатељи Расима Љајића.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра Горанце својом браћом по крви апелујући на њих да буду оно што су и до сад били а то значи да је њима матична држава увек била Република Србија а не БиХ како их наводи Расим Љајић.

У исто време Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ позива их да и даље гласају онако како су до сад гласали за српске политичке странке али не и за издајничку, корумпирану, криминалну Српску напредну странку.

Косовска Митровица, 18.02.2022. године

 Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!