Историја

Др Кљонов Олег Павлович( 1952 – 1995)

Рођен у Доњецку. Био је добровољац и припадник Српске Војске Крајине. Прошао је многа ратишта спашавајући рањене борце и цивиле. Живио је у Кореници према Пљешевици, а од домаћих житеља је био омиљен, јер је поред љубазности и доброте посједовао и невјероватну мирноћу са којом је помагао рањеним борцима у борбама под кишом метака.

Једном приликом на Дрнишком ратишту, припаднику Милиције Крајине који је био тешко рањен у засједи, спасио је живот директном трансфузијомсвоје крви, јер су секунде биле у питању.У Кореници се заљубио у једну дјевојку са којом је хтио да настави живот. На жалост Олег није преживио рат.

Када је почела „Олуја“ није хтио да иде у колонама које су се повлачиле према Српској и даље према Србији. Остао је да помаже рањеницима. У ноћи између 4 и 5 августа у рејону Личког Петровог Села бива опкољен од стране припадника тзв 5.корпуса Армије БиХ. Пошто није хтио да се преда и да им падне жив у руке, активирао је ручну бомбу и разнио и себе и њих. О овом хероју се јако мало зна, као што се исто тако мало зна о првој добровољачкој групи Козака из Перма који су дошли на Дрнишко ратиште у Српску Крајину да бране српски народ.

Наша православна браћа заслужила су највиша одликовања, а српски народ не смије да их да у заборав!!!

Извор: https://www.facebook.com/photo?fbid=3566419700249765&set=a.1427624200796003

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!