Србија и србске земље

Прећутано: После насиља у Блажују насилни мигрант враћен у Србију

Мигрант који је узроковао нереде у Блажују, по споразуму о реадмисији биће враћен у Србију из које је дошао, потврђено је из Службе за послове са странцима Босне и Херцеговине.

Након насиља у Блажују

Вест да ће насилни мигрант бити кажњен враћањем у нашу земљу, прећутана је српској јавности. Ово се десило после избијања насиља у кампу Блажуј.

На питање репортерке Н1 БиХ Александре Тољ Ружић, да ли је ова мера изречена искључиво због чињенице да је вријеђао посланика Мухаммеда, директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић је одговарио: ”Лице је конфликтно”.

Он је потврдио и да је након Иранца који је изазвао сукоб, још пет миграната из кампа Блажуј премештено у Имиграциони центар у Источном Сарајеву. “Тај број није коначан”, рекао је Ујић.

Ово се не дешава по слободној вољи сарајевских власти већ по међународном уговору чији је потписник држава Србија односно у њено име влада Александра Вучића и Ана Брнабић. Наравно, јавност у Србији за ово није могла да сазна јер су мигранти повлашћена каста којој је дозвољено да врши насиља, убија, пребија и напада а да ни за један од тих злочина над домаћим становништвом не буде чак ни приведена уколико је то могуће.

У мигрантском кампу Блажуј 21. јануара је дошло до избијања насиља већег обима када је повређивањаено више, један радника ИОМ-а а оштећен је велики броја возила.

За разлику од актуелне власти у Србији које не предузимају баш никакве мере против насилних миграната, власти у БиХ су најавиле да број миграната у том кампу више неће бити повећаван „ни за један“.

Према овоме се недвосмислено може закључити да ће сви мигранти који буду вршили насиље у било којој од европских земаља, бити враћени „у земљу из које су дошли“ а то је Србија. Ово је зато што су српске власти на челу са Александром Вучићем пристале да мигрантима издају документа а по споразуму о реадмисији – мигранти се враћају у земљу „из које су дошли“ а то је Србија јер им на путу ка ЕУ документа не издаје ни једна друга држава!

Извор: http://www.kmnovine.com/2021/01/migranti.html

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!