Свет

Забрањене зоне у Европи

Простор кји је затворен за државу

Men pray on the street before the start of the American Muslim Day Parade in 2010 in New York.

У многим европским градовима појављују се затворене зоне, где држава не допире, полиција не улази, где људи живе под влашћу мафијашких кланова, пише италијански лист Giornale. „Ове четврти … постале су затворене зоне, које су легло злочина и екстремизма.“

Институт за истраживање миграција у Будимпешти детаљно је истражио овај феномен 2018. године, утврдивши да у европским градовима већ постоји више од 900 рејона у које власти практично немају приступ.

Француски генерални директорат за безбедност (DGSI) у извештају из јануара 2020. године указао је на постојање најмање 150 рејона у земљи који се де јуре сматрају „француским“, али их фактички контролишу мреже радикалних исламиста или дилера дроге. Према подацима организације  европској European Eyeon Radicalization (Eer), данас је „тешко пронаћи град у Француској који нема бар једно рањиво урбано подручје“.

Исто се примећује у Немачкој. Како преноси «Дојче веле», Ангела Меркел је признала постојање таквих затворених подручја још 2018. године, рекавши да „треба нешто предузети у вези с тим“. Раније је главни повереник полиције Савезне Републике Немачке Бернхард Ватхаут приметио да муслимански имигранти алармантном брзином најављују забрањена подручја у немачким градовима: „Наравно, знамо где можемо да користимо полицијски аутомобил, а где само оклопно возило . Разлог је тај што се наше колеге више не  осећају сигурно када патролирају удвоје, а, такође, и ми се сами морамо плашити да не постанемо жртве злочина … На овим просторима више није могуће доказати кривицу и не бити процесуиран. Само у најгорим случајевима ми у полицији ишта знамо о томе што се догодило. Државна власт у овим областима је потпуно искључена “.

У Холандији је регистровано најмање 40 „забрањених зона“, од којих се најпознатији Шилдерсвејк, која се налази у Хагу, а може сматрати пуноправном етничком енклавом: према попису из 2008. и 2012. године, Холанђани у њој чине мање од 10% укупног становништва. То је енклава Турака и Мароканаца.

У Шведској, која има неке од најлибералнијих закона о имиграцији у Европи, већи део Малмеа, са преко 25% муслимана, забрањена је зона за немуслимане. Незапосленост мушкараца тамо прелази 80%.

У Бриселу, у сенци стаклених солитера Европске уније, делују нарко-банде и криминалне групе из Албаније и земаља Магреба.Лист  Giornale Брисел назива „новим царством мафије“. Припадници ове мафије контролишу територију, проституцију, умешани су у шверц дроге, пљачке, прање новца и регулишу илегалну имиграцију.

Највећа лука у Европи, Антверпен, такође је под контролом мафије. Само у прва три месеца 2021. године у овој луци заплењено је 27,6 тона кокаина, што је три пута више него у целој 2014. години. То је скоро трећина целокупног кокаина пресретнутог у Европи.

Забрањене зоне су производ вишедеценијске политике „мултикултурализма“, која је довела до стварања паралелних друштава у европским земљама. Према истраживању британске организације Hope not Hate из 2019. године, трећина Британаца (32%) верује да немају приступ четвртима изван града. Бирмингем, у којем је 21,8% становништва муслиманско, има неколико мултиетничких подручја, од којих су нека скоро 100% муслиманска.

„Демографски, Британија добија све више исламско лице на местима попут Бирмингема, Брадфорда, Дербија, Дјубурија, Лидса, Лестера, Ливерпула, Лутона, Манчестера, Шефилда, Волтем Фореста и Тавер Хамлетса“, саопштио је лондонски Институт Gatestone. Године 2015. анализа имена која се дају у Енглеској показала је да је то … Мухамед. И пре четири године, радикална група позвала је муслимане да покрену кампању за претварање дванаест британских градова, укључујући «Лондонистан», у независне исламске државе, које живе према шеријатском закону, ван граница британске јуриспруденције.

Аутор: Владимир Малишев

С руског превео Зоран Милошевић (https://www.fondsk.ru/news/2021/06/30/zapretnye-zony-evropy-53899.html)

Извор: Наука и култура

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!