Свет

Своју децу није вакцинисао: Бил Гејтс донирао милионе за масовну вакцинацију

Фондација „Бил и Мелинда Гејтс“ донирала је још 59,48 милиона евра (70 милиона долара) за развој и дистрибуцију вакцине против ковид-19, с надом да ће и други међународни актери такође приложити више новца за глобалне напоре у борби против пандемије.

Фондација је саопштила да ће 42,48 милиона евра (50 милиона долара) донирати ГАВИ Ковакс механизму финансирања који предводи Глобална алијанса за вакцинацију (ГАВИ), док ће 16,99 милиона евра (20 милиона долара) бити донирано Коалицији за иновације против епидемије (ЦЕПИ).

Из фондације наводе да је потребно обезбедити да сви имају једнак приступ тестовима, лековима и вакцинама, онда када буду доступне, без обзира на то у ком делу света живе, преноси Ројтерс.

Иако фондација „Бил и Мелинда Гејтс“ константно донира милионе за развој и дистрибуцију вакцине, познато је да се Бил Гејтс јавно хвалио тиме како ниједно од његово троје деце није никада добило  вакцину.

Остаје отворено питање коме су све намењене и колико су безбедне вакцине, уколико их сами финансијери и њихове породице не добијају?

Извор: https://srbin.info/svet/svoju-decu-nije-vakcinisao-bil-gejts-donirao-milione-za-masovnu-vakcinaciju/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!