Црква

Свештеник: Зашто ћути СПЦ? Онако се ни стока не туче а камоли свој народ!

протојереј Александар Влајковић

Протеклих неколико дана смо били сведоци немилих догађаја у Србији где се народ побунио против најаве нових мера власти против короне. Истина полако излази на видело дана ко је и зашто провоцирао полицију и упадао у Скупштину Србије. Међутим, онако брутално пребијање Српске омладине, јурење коњицом и псима нико нормалан не може да оправдава.

Онако се ни стока не туче а камоли свој народ. Као човек и као свештеник сам се згрозио кад сам видео снимке из Београда. Туга ме обузима кад видим да Србин диже руку на Србина, човек на човека.

Питам се: Зашто после три дана од бруталног пребијања народа у Београду врх СПЦ још увек ћути ? Зашто још увек нема бар оног сувопарног саопштења које осуђује насиље ма са које стране оно долазило?

Информативна служба је била вредна и за протеклих неколико дана издала чак два саопштења поводом мишљења Владике Григорија које је употребљено у контексту наводне донације државе од милијарду динара за завршетак храма Светог Саве. Онако написано саопштење које још увек стоји на званичном сајту СПЦ није у реду јер напада једно слободно мишљење а такво мишљење дели добар део нашег свештенства и народа.

Уместо таквог саопштења које осуђује нечије изјаве ( дате чак 2013 г), било би добро да се Свети Синод у име целе СПЦ огласи и осуди насиље и позове власт да испита ко је све одговоран за пребијање народа у Србији.

Српска омладина је јуче показала своје право лице и достојанство. Поносни смо на њих. Има наде у будућност.Не заборавимо да Цркву чине народ, свештенство и епископат.

На потезу је Епископат да се јасно чује и њихов глас. Неће бити добро ако се мук и тишина епископата и врха наше Свете Цркве протумаче као одобравање бруталног пребијања народа од стране власти.

Нека нам је Бог у помоћи!

Преокрет

Аутор: протојереј Александар Влајковић

Извор: srbijadanas.net

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!