Црква

Свештеник Димитрије: Почеци новога глобализма и екуменизма долазе из земље из које ја данас долазим

Фото: http://kc.org.rs

Беседа у трпезарији оца Димитрија из Лондона

(превод владике Ксенофонта)

Уводна реч владике Ксенофонта:

Чули сте у цркви по неку прозбу на грчком језику, вјероватно не знате, нисте упознати, већина вас да имамо овдје у гостима нашега клирика, оца Димитрије из Лондона, парохија Свих Светих у Лондону наша Епархија рашко-призренска у егзилу. Отац Димитрије који нам се са својом супругом придружио у овој нашој борби, борби светога Старца нашега. Наш свети Старац га је рукоположио за свештеника, јер је и он препознао и схватио ту бруталност и бестијалност екуменизма који се подмеће као нова религија свјетска, која се подмеће као лажна, лажно православље и нама православцима… И служи и свједочи Христа у Лондону. Иначе је отац Димитије грчког порекла, није британац, по … да кажем, по пореклу, а попадија му је из Чачка, српкиња наша. Па ето можда да нам мало неку ријеч каже и он. Мене сте чули и слушате ме стално, па сигурно је занимљиво, не само занимљиво, него корисно да чујемо мало и некога са стране.

 

Отац Димитрије: Помаже Бог браћо и сестре, иако долазим из Лондона, грчког порекла, овдје се осећам код куће зато што дјелимо исту љубав према Истини и жељу за благодаћу Божијом. Јер једина ствар кога се демони боје Ко што смо данас у Јеванђељу чули је благодат Божија. Не плаше њих лијепе речи о миру и тако неко проповедање, то њих не забрињава. Не забрињава их ни добра дјела и добри људи, једина брига демона је, страх демона је светост. Као што пише у Писму „будите свети као што сам Ја свет“. Није нам рекао Господ да постанемо добри људи, рекао нам је постаните свети, будите свети. И то је оно што разликује православно хришћанство од свих других вјера. Има добрих људи у исламу, и у будизму и у хиндуизму… и у вријеме Христово било је добрих људи као Никодим који је питао: „Како да се спасем?“. Био је добар праведан човек поштовао одреднице закона, али као што је Христос рекао: „Ако се човјек не роди од Духа и воде, не може видјети Царство небеско“. А у Христовом првом дјелу видимо да је крочио у Јордан и осветио воде Јордана. И када размишљамо о празнику Богојављења, мислим да је на шестом часу у царским часовима које се читају, и свети Јован у трепету не прилази Христу плаши се да приђе да положи на Њега руку и каже: „Ти си тај који мене треба да крстиш“, а Господ говори, Христос говори: „ми морамо то да урадимо да се испуни свака правда, и морам да крочим у Јордан да бих стао на главу змије, на главу змаја који тамо пребива“. Христос овим дјелом освећује природу, освећује воде и видимо како је то на демоне дјеловало јер они данас траже од Христа да их не шаље у бездан. Ова глад за благодаћу је нешто што сви ми дјелимо, и како се приближавамо крају историје, крају времена тога ће бити све мање, и мање, и мање. Кроз историју видимо да сва царства, антихришћанска царства, оно што су прво покушавали да ураде је да униште те изворе благодати које нам је Црква оставила. А ђаво и његови демони знају да не могу да нас контролишу ако не униште те изворе благодати, и само ако их униште могу да нас контролишу.

Почеци новога глобализма и екуменизма долазе из земље из које ја данас долазим, још у 14 вијеку је све почело, када је краљ Хенри VIII хтео да ратује против Француза, а требало му је новца. Обратио се неким ционистичким банкарима који су живјели у Холанду у Антверпу у то вријеме, рекли су му: „…даћемо ти новца колико хоћеш, али мораш да уништиш 800 манастира и да уништиш све мошти светитеља које су се налазиле у тим манастирима, (наравно мошти које су у Британији још од времена, од старих времена, од древних времена биле у Ирској и у Британији православних светитеља, прим.владике Ксенофонта), и да буде забрањено да се иде на те свештене изворе и да се благосиља вода“. Хенри се сложио и одмах за једну генерацију већ се родило британско царство. Његова ћерка краљица Елизабета I, имала је савјетника који је био сатаниста, окултиста. Комуницирао са демонима преко кристалне кугле, и речено му је, они су му рекли… демони, судбина твоје нације је да створиш темеље глобалног царства, глобалног краљевства, и глобалне вјере којој сви могу да припадају без обзира на вјерско припадништво да ли су хидуси, муслимани или хришћани. То је била очигледна последица повлачења благодати Божије са острва Велике Британије. И чим се благодат Божија повукла са тог мјеста, сатанисти су одмах основали своје царство и ђаво им је помогао да освоје читав свијет.

Веома сам дирнут да сам данас овдје међу вама јер видим да постоји велики отпор свему овоме, и морам да чешће долазим да бих и ја стицао снагу тиме што сам заједно са вама. Из Писма знамо да је Апостол Павле рекао: „гдје се гријех умножава, благодат се умножава више“. То видимо у дијаспори гдје се то глобално царство укоренило на западу. У исто вријеме Бог дозвољава да дијаспора, да се дешава да дијаспора иде на запад да би освештала, да би се вратила благодат на та мјеста са којих је отишла, као што је и данас Христос дошао у земљу гадаринску. Свети Јован Златоусти нам разјашњава о гадаринцима, да истински болесници који су тамо били није онај који је имао у себи легион демона, него они који су тражили од Христа да их напусти чим су видјели ту благодат. Онај који је имао демоне у себи, он је хтео да се приружи Хисту да му буде сљедбеник, а Христос му говори: „иди и говори свима о ономе што си доживио“.

Није то само ствар дијаспоре да тако свједочи на западу, него и овдје и ви свједочите и ви сте врста дијаспоре јер сте у егзилу, јер смо у егзилу, Епархија у егзилу. Док будућност Србије овиси о нашој епархији и колико год људи може да нам се и у иностранству придружи. И мислим да је то све што бих хтео да кажем, али да вам само кажем још један пример. 1965 године кренуло се са антихришћанским законодавством о одобравању абортуса и хомосексуализма, декриминализације прељубништва, сексуална револуција, лабораторија свега тога је била у Совјетском савезу, јер су совјети започели са овим законодавством још двадесетих година 20 вјека. А банкари који су финансирали ту револуцију, када су увидели колико је то ефикасно у Русији одлучили су да пренесу и на запад. Али као што рекосмо, гдје се умножава безакоње – умножава се благодат још више. 200 година пре 1965 године воде Темзе су биле толико загађене да није уопште било кисеоника у води. Зграде парламента су биле изложене таквом смраду који је долазио из Темзе да су морали на прозоре да стављају чаршаве умочене у антисептике, иначе им не би било могуће да се и даље састају и да изгласавају још више антихришћанских закона. Исте те 1965 године, почетком године када прослављамо Богјављење, православна црква Светог Георгија која се налази уз саму ријеку Темзу, била је те године прва служба Богојављенска када су у Темзи осветили воде Темзе, и од те године почела се бистрити вода Темзе и након 200 године и риба се вратила у Темзу.

То је љепота дјела Божијег кроз Његову благодат иако ми много пута сами не уочавамо какав ми то утицај имамо на друге људе као средства те благодати.

Чак и свештеник у цркви кад сам га позвао и кад сам га упитао:

– Кад је започела ваша заједница?, он је рекао: – 1965.

– Кад је Крст погружен у воду?, он је рекао : Добили смо кључеве од зграде дан пред Богојављење, а Крст је био погружен у воду идућег дана.

– А јесте ли знали да се Темза почела баш од тога дана да се рашчишћава?, каже: нисам имао појма о томе.

Тако да многи од нас немају уопште појма, а можда је тако и боље да се не би смо погордили, ако би смо могли бити свјесни тога и да савјесно приступамо светим тајнама о којима је владика данас говорио. Можемо да наставимо и ми овај рад који је Господ започео у земљи гадаринској, у овом свјету гадаринаца у коме се данас налазимо.

(Аплауз присутних парохијана и повик малога детета по имену Деспот… – Браво старче!)

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!