Svet

Pasoši o vakcinisanosti ili Ausvajsi za pravo na život

„Dok brza riba ne proguta sporu i ne dobije svoju zaradu…“

Foto: REUTERS/Dado Ruvic

Samit koji se održao na Baliju bio je toliko bogat događajima da javnost nije ni primetila neke tendencije. Posebno, nije primetila da se ponovo pojavila tema smanjenja stanovništva u duhu zaboravljenih „death panel“. Prošlo je više od decenije od neverovatnog skandala iz 2009. godine, kada se ovaj izraz prvi put čuo.

„Death panel“ (ime se prevodi na različite načine: „panel smrti“, „odbor smrti“, „komisija smrti“) je termin koji je nastao u Americi tokom debate o saveznom zakonu o zdravstvenoj zaštiti. Sara Pejlin je prva upotrebila taj termin. U avgustu 2009. napisala je na Fejsbuku (ova društvena mreža je u Rusiji proglašena terorističkom – prim. prev.): „Besplatna medicinska nega neće smanjiti troškove; jednostavno će se odbiti da se primenjuje. A ko će najviše stradati? Bolesni, stari i invalidi. Amerika koju poznajem i volim nije ona u kojoj će moji roditelji ili moje dete sa Daunovim sindromom morati da se suoče sa Obaminim „kolegijem smrti“ da bi njegove birokrate odlučile na osnovu subjektivnog suda o njihovom „nivou učinka u društvu“ da li će ovi ljudi zaslužuju medicinsku pomoć. Takav sistem je potpuno zao.”

Pejlin je navela da će „stari i bolesni biti primorani da prihvate minimalnu negu na kraju života kako bi smanjili troškove zdravstvene zaštite“. Ovo je reakcija na takozvani Zakon o pristupačnom medicinskom izboru (HR 3200). Predsednik Barak Obama nazvao je Pejlinove reči demagogijom. Njenu izjavu kritikovala je štampa, naučnici, lekari, ali su je podržali neki istaknuti republikanci (Sara Pejlin je član Republikanske partije).

Tada su reči Sare Pejlin šokirale društvo (skandal je trajao dve godine, a povezan je sa razotkrivanjem ideje o raspodeli sredstava za podršku životu pacijenta po zaključku određenih komisija, nazvanih „komisija smrti“). Deceniju kasnije, počela je „pandemija“, a svest javnosti se promenila: prestala je da odbacuje ideju kaznene medicine. Čak se složila sa Ausvajsom koji su podelile medicinske organizacije.

…Prvog dana samita G20, ministar zdravlja Indonezije Budi Gunadi Sadikin rekao je da zemlje G20 treba da usvoje „digitalni zdravstveni sertifikat zasnovan na standardima SZO“ i da imaju za cilj da ovu kartu o vakcinacijama uvrste u „međunarodni zdravstveni sistem“ tokom sledeće sesije SZO u Ženevi. Ovome niko nije prigovorio. Čini se da ove reči niko nije ni primetio. „Moramo imati digitalni zdravstveni sertifikat koji priznaje SZO. Ako ste propisno vakcinisani ili testirani, onda možete slobodno da se krećete“, predložio je ministar. A šta će biti sa onima koji nemaju „zdravstveni list“? Hoće li im biti oduzeta sloboda kretanja?

Postoji niz bolesti kojima je vakcinacija naštetila. Među njima su i onkološke bolesti, o kojima je „The Guardian“ pisao pre nedelju dana: „Zbog prenamene zdravstvenih sistema za borbu protiv KOVID-19, oko milion Evropljana nije na vreme saznalo za opasnu dijagnozu i nije se lečilo. Evropi preti „epidemija raka“. Pojavljuju se dokazi da je verovatnije da će pacijentima biti dijagnostikovan rak u kasnijoj fazi nego pre pandemije. Ovo je rezultat značajnog kašnjenja u dijagnostici i lečenju raka.”

Ne samo da će pomoć koja se ne pruži na vreme uticati na celokupnu situaciju u borbi protiv raka u svetu, već treba da dokrajčimo suviše, bolesne i siromašne uvođenjem „kovid pasoša“. Na kraju krajeva, pacijenti su troškovi. Za razliku od zdravih, koji mogu da donesu dobar profit turističkoj industriji.

„Najmoćnije svetske ekonomije složile su se da podrže planove za stvaranje takozvanih pasoša o vakcinacijama u pokušaju da izvuku industriju putovanja i turizma iz recesije izazvane pandemijom“, prenosi Blumberg. – Prema rečima italijanskog ministra turizma Masima Garavalje, G20 je podržala nove sertifikate, ističući da je obnavljanje normalnih aktivnosti u sektoru ključno za oporavak globalne ekonomije. Garavalje je na konferenciji za novinare u Rimu rekao da je zatražio i dobio obavezu od komesara Evropske unije Tjerija Bretona da što više ubrza primenu zelenog sertifikata EU.

Pprošle godine, Bil Gejts je rekao svoju reč na ovuu temu. On je naveo da starijim osobama treba uskratiti provere socijalnog osiguranja dok se ne vakcinišu KOVID vakcinom. Takođe je govorio o visokim troškovima medicinske nege, uključujući i negu na kraju života, napominjući: „To se zove panel smrti“.

Zastrašujući izraz se pojavio i u drugim intervjuima sa Gejtsom o zdravstvenoj zaštiti. „Nacionalna revija“ (National Review) je napisala o njegovim primedbama: „Oni zaista žele da vlada (ili komiteti za bioetiku kojima vlada delegira ovaj zadatak) odluče ‘kada da isključe baku’.“

Govori u duhu izjava „bioetičara” demonstriraju kako se menja svest, pristajajući da se medicina pretvori u industriju za distribuciju ausvajsova koji obezbeđuju pravo na život. Ili možda u industriji čipovanja stanovništva, o kojoj govori Klaus Švab, verujući da se ova mera može uvesti u narednoj deceniji?

I iz nekog razloga izjave o planiranom smanjenju slobode kretanja i životnog veka „defektnih“ građana nisu izazvale negodovanje, kao 2009. godine. Očigledno, ne postoji samo degradacija medicine: „globalna elita“ je uspostavila kurs za smanjenje stanovništva planete.

Ko ne bude u mogućnosti da iz svog džepa plati odgovarajuću negu biće podvrgnut „eutanaziji za siromašne“, dok će oni koji su relativno zdravi i žele da uživaju slobodu kretanja biti primorani da pribave „kovid ausvajs“. Istovremeno, vakcinacija nikako nije indikovana za sve i nema beskonačno trajanje. Stanovništvo će biti prinuđeno da prima sve više vakcinacija, a oni koji su svoj novac uložili u proizvodnju vakcina biće basnoslovno obogaćeni. I sva ova mašinerija će trajati sve dok, kako je to rekao Klaus Švab u svom govoru na G20, „brza riba ne proguta sporu i zaradi.

Autor: Agnija Krengel

S ruskog preveo Zoran Milošević – https://www.fondsk.ru/news/2022/11/21/pasporta-vakcinacii-ili-ausvajsy-na-pravo-zhit-57741.html

Izvor: Nauka i kultura

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!