Породица и школа

Откривена бела књига СЗО: План вакцинација деце без сагласности родитеља?!

Беле књиге откривају задње намере. Глобалистичке беле књиге које је објавила Светска здравствена организација УН (СЗО) 2014. године детаљно описују подмукли приступ заобилажењу сагласности родитеља када је у питању вакцинација деце узраста од 6 до 17 година.

Документ под насловом „Разматрања у вези са пристанком на вакцинацију деце и адолесцената између 6 и 17 година“ објашњава како се поступа са том популацијом која „може доћи на вакцинацију без родитеља или законског старатеља у пратњи“.

У раду се даје нормалан опис „пристанка” пре него што се „пристанак” описује као „процес учешћа деце и адолесцената у доношењу одлука о вакцинацији”.

Према опису сагласности УН-а, „Међународно право пружа снажну подршку правима деце да учествују у одлукама о свом здрављу и здравственој заштити, као и у планирању и пружању здравствених услуга које су за њих релевантне и засноване на њиховим капацитетима у развоју“.

Затим, глобалистичка организација напомиње да је просечна старост пунолетних широм света 18 година, и да „у старосној групи у којој су деца од 6 до 17 година, не могу сами дати пристанак за вакцинацију, па се пристанак ‘нормално’ тражи од родитеља или законског старатеља.”

Међутим, новине настављају да инсинуирају да дозвољавање адолесцентима да сами бирају, постаје све популарније.

„У све већем броју земаља, старосна граница за пристанак на медицинске интервенције је испод пунолетства. Ово омогућава адолесцентима да дају сагласност за специфичне интервенције, као што су приступ контрацептивима или тестирање на ХИВ. Неке земље су одредиле старосну доб за пристанак да би дозволиле вакцинацију против ХПВ-а са 12 година.

Следећи део документа говори о томе шта треба да се ради „када деца која су присутна на вакцинацији [су] без пратње родитеља“, признајући да је „тешко утврдити да ли су родитељи заиста дали пристанак“.

Најопаснији одељак белих књига УН-а налази се испод трећег дела странице под насловом „Заједнички приступи за добијање сагласности за вакцинацију“.

Тамо је здравственим радницима речено да је „имплицитни пристанак“ ситуација у којој се „физичко присуство детета или адолесцента, са или без родитеља у пратњи на сесији вакцинације, сматра да имплицира пристанак“.

Глобалистичка група тврди да је слање обавештења родитељима у којима се најављује да ће се клинике за вакцинацију појавити у школама довољно да имплицира сагласност ако се дете тада појави на клиници за вакцинацију без родитеља.

У ствари, лист тврди да је одговорност родитеља да се потруди да осигура да њихово дете не буде вакцинисано без њиховог знања или одобрења.


„Земље које користе имплицитни пристанак за вакцинацију деце, сматрају да је родитељ који доводи дете на вакцинацију израз информисаног пристанка“, наводи се у документу.

У одељку који се дотиче закона о обавезној вакцинацији и информисаног пристанка, у документу се тврди: „Када је обавезна вакцинација утврђена релевантним законским одредбама, пристанак можда неће бити потребан.“

Овај одељак је посебно примењив с обзиром на пандемију Ковид-19 и сродне законе о обавезним вакцинама које доносе нације широм света.


При крају обавештења на 8 страница, СЗО без обзира на сагласност родитеља, поручује здравственим радницима да дозволе деци узраста од 6 до 17 година да одлуче да ли желе да се вакцинишу или не.

„Тамо где је потребна сагласност родитеља, здравствени радници треба да дозволе старијој деци и адолесцентима да дају сагласност за вакцинацију“, наводи се.

Под Бајденовом администрацијом, Сједињене Државе су у више наврата следиле процедуре које су препоручиле УН за Kовид-19 и вакцинацију.

С обзиром да је вакцина Фајзер Ковид одобрена за америчку децу узраста од 5-11 година у уторак, можемо ли очекивати да клинике за вакцину почну да убризгавају школарцима без знања родитеља? Не би им био први пут.

Извор: Нулта тачка

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!