Свет

Новинарка из Сирије: Запад спречава било какву помоћ; Мука ми је од њих!

Фото: dw.com

„Америка, Велика Британија и ЕУ спречавају било какву помоћ Сирији у северозападном делу земље који држи под контролом од терориста. И у овим драматичним тренуцима, њима људски животи нису на првом месту већ примењују такозвани „Цезаров закон“ који им је раније послужио како би увели санкције Сирији. Мука ми је од Запада и свега онога што раде. Нисам мислила да могу да иду ниже од свега до сада, али су ипак успели. Хвала Богу, Сирија има друге савезнике који јој притичу у помоћ“, рекла је, након разорног земљотреса у Сририји, Ванеса Били британска новинарка која годинама живи и ради у тој земљи као фриленсер, преносе Новости.

Према последњим подацима сиријских власти у тој земљи настрадало је најмање 1.602 особе, а на хиљаде су повређене. Ситуација у Турској је такође драматична, а према последњим званичним информацијама настрадало је 3.419, а повређено 20.534 особе.

Државна новинска агенција Сирије, САНА, саопштила је да је у провинцијама Алеп, Латакија, Хама, Идлиб и Тартус које су под контролом владе погинуло најмање 812 људи, а да је 1.449 повређених.

Извор: ИН4С

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!