Србија и србске земље

Ненормално је да наоружани инспектори морају да штите колегу од државе. Слободан Миленковић је угрожен због освете јер је открио Јовањицу

Фото: Танјуг/С. Аћимовић

Зденко Томановић, адвокат полицијског службеника Слободана Миленковића, рекао је гостујући на Н1 да је Миленковић данас у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду презентовао став који отприлике гласи – „гарантујте живот мојој породици и ‘ајмо заједно да се бавимо криминалом највиших државних функционера ове земље“. „Миленковић је добар пример како треба градити институције, он је инат државним притисцима, симбол ината корумпираним државним функционерима“, рекао је Томановић у емисији „Иза вести“.

Томановић наводи да би тужилаштво требало да почне да се супротставља онима који имају вишак моћи у овој земљи, као што је, како је рекао, Миленковић са својим колегама успео да се супротстави притисцима високих државних функционера безбедносних, војних и цивилних служби у афери Јовањица.

Каже да је данашња сцена испред Више јавног тужилаштва била – ненормална и патолошка.

„Долазе млади инспектори, то су људи који имају младе породице. Дошли су да штите свог шефа, они долазе наоружани у државну инситутцију да штите свог шефа од државе, зар то није поразна ситуација? Ради се о категоризацији, ови су наши, а ови нису. Миленковић несумљиво није њихов, од тога неће одустати“, каже саговорник Н1.

Томановић је рекао у ком смеру се нада да ће ићи поступак.

„Нисам имао замерке на поступање колегнице Николаидис, очекујем да виши тужилац покаже интегритет, као што су пропустили прилику пре девет месеци и да кажу ‘не смете ви да најављујете долазак истине’“, казао је.

Он је подсетио на интервју Предрага Колувије.

„Пре 8-9 месеци, један окривљени из случаја Јовањица дао је интервју свом адвокату, сада један други окривљени даје исто интервју, сада реагују пропагандна гласила политичких и безбедносних структура и неки функционери владајуће партије и онда, шта ради тужилац? Као што раније специјални тужилац није стао у заштиту, сада овом приликом каже ‘ајде да проверимо јавне наводе’. Не може се та селективност примењивати, не може за тужиоца да буде једно интересантно, а не да ли неко хоће да ликвидира Миленковића и Митића“, каже.

Адвокат се осврнуо на своју изјаву, када је рекао да је имао информацију да је било одлучено о Миленковићевој и Митићевој ликвидацији „на највишем безбедносном нивоу“.

„Пренео сам како пише. Ко су те високе структуре, ајде да то провере људи, постоје људи од интегритета у Вишем јавном тужилаштву, познајем их, ајде нека они ураде свој део посла, као што су Миленковић и Митић делимично урадили свој део посла. Не тражи Миленковић да добије статус осетљивог сведока, не плаши се он сведочења у суду, не тражи тај статус, он је угрожен због освете зато што је открио Јовањицу“, закључио је адвокат Зденко Томановић.

Извор: НСПМ

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!