Мишљења

Ко су набилдовани момци који су тукли и хапсили србску омладину на протесту испред скупштине

Ко је померио заштитну ограду испред скупштине, која је била постављена још првог дана када је Бошко Обрадовић започео штрајк глађу?! Померили исти они који су је и поставили свесно и са наменом за оно што ће се догодити.

За време штрајка глађу Бошка Обрадовића поред скупштинског обезбеђења, били су припадници свих служби из МУП-а плус 3. вода полицијске бригаде. На дан контрамитинга Бгд одред жандармерије, полицијска бригада, ЈРМ, УКП, БИА, Војна Полиција итд. Вечерас приликом уласка дела грађана у скупштину, што се јасно могло видети на снимку Н1, два мушкарца и једна жена из скупштинског обезбеђења, покушавају да спрече улазак демонстраната. Демонстранти улазе у хол разбијају Кд врата, појављују се два одељења полицијске бригаде, интервентне јединице полиције 92, потискивањем избацују демонстранте на степениште. Народ се стварно спонтано окупио на улици да изрази незадовољство. Тампон зона између народа и полиције на степеништу испред скупштине су навијачи. Полиција мирно стоји, без провокација. Навијачи са краћим дужим паузама покушавају на силу да изазову инциденте са полицијом. Полиција не реагује на више напада. Навијачима прилазе агенти из службе ОПА, као грађани мешају се са њима, подижу тензију. Полиција баца првих 5 сузаваца. Агенти из ОПА (одељење за посебне акције МУП-а, посебно обучени у наставном центру Макиш за такве акције и изазивање хаоса) као грађани нападају колеге. Полиција под маскама реагује као према грађанима, под маском и визирима ни рођеног брата не можеш препознати. Настаје хаос. Два одељења полицијске бригаде свесно намерно жртвовани су вечерас испред скуштине са одељењем жандармерије, не добијају помоћ што је ван сваких правила у таквим ситуацијама. Служба злоупотребљава и ПБ и Жандармерију. Народ врши притисак. Вук Јеремић покушава да дође до кордона полиције испред улаза у скупштину, како би покушао да смири ситуацију. Агенти ОПА као грађани га шиканирају и ударају, намерно скандирају што обични грађани прихватају, нећемо политичаре.

Креће сузавац, интервенција полиције. Настаје хаос. Навијачи ломе саобраћајне знакове без икакве потребе, ОПА агенти намерно провоцирају полицију, обични грађани увучени у игранку придружују се и долази до примене средстава принуде према обичним грађанима, пошто се ОПА повукла. У околним улицама тактика пошаљу полицију испале сузавац, затим одељење бези, грађани цитај ОПА као јури их-рецепт са Макиша. ОП-ом се комадује из кабинета са Андрићевог венца, попут фигура на шаховској табли. Крени стани. Мало сузавац, мало пендрек, мало беже, мало трче, и све у одбрани и покушају освајања народне скупштине, док председништво где главни и одговорни за ово стање у држави, све посматра, командује и наређује нико и не констатује. Када припадници полиције крену у интервенцију, увек се оставља обезбеђење службених возила. ОПА – грађани пале службена возила МУП-а код цркве светог Марка, које се преписује демонстрантима. Супер сценарио, коју ће прогутати они који нису радили у служби. Опет интервенција. Око зграде РТС-а демонстранти без полиције. Пошто је РТС зграда од посебног значаја у надлежности ПС Палилула, у којој сам радио 10 година, и увек када се дешавају овакве ствари за обезбеђење РТС-а  давали смо два вода интервентне полиције, за обезбеђење РТС-а вечерас обезбеђења НИЈЕ БИЛО. Полиција на два снимка а сигурно било је много више, губи контролу и прекорачују овлашћења, не оправдавам, али како сам и сам био у тим редовима од цимања крени стани притиска проради нервоза адреналин и доведе до тога да се прекораче овлашћења. Наравно не оправдавам осуђујем, али разумем и саме полицајце. Агенти ОПА по разбијању група демонстраната више нису хулигани већ полицајци у цивилу који хапсе по пионирском парку-рецепт са Макиша брза промена улоге….Зашто је све ово било потребно? Веома просто. Све ово вечерас било је испланирано како би се изазвао и приказао хаос који ће бити преписан опозицији, како у земљи тако и у иностранству. Насиље, паљење, ломљење, туче, релативно снимци где полиција некако себе контролише тобоже демократија, али ето та опозиција није се могло другачије, све смо покушали и на крају смо морали на силу да прекинемо иживљавање те опозиције, која насилно хоће да преузме демократску изабрану власт на лажним изборима.

Полицајци и жандарми у интервентној опреми, поново су по ко зна који пут и сами жртвовани и били део сценарија за који одговорно тврдим да нису знали, али што поједине од њих не ослобађа од одговорности за прекорачење овлашћења средствима принуде, према грађанима који су такође искоришћени од истих на фору спонтаних окупљања без политичара опозиције. Тако спонтана окупљања грађана позивана преко мрежа, иделана су за сценарио службе. Када протесте окупљања организују странке, покрети, савези, синдикати наравно да постоји могућност убацивања провокатора, али много је теже, јер сами организатори такве брзо препознају, изолују, сниме и пријаве, јер на организованим скуповима тачно се зна ко шта кад ради, зато се и зову организовани скупови и зато је битно да се зна ко позива, и ко стоји испред окупљеног народа, као и ко преузима одговорност за евентуално настали хаос, и ко обезбедјује правни тим за евентуално ухапшене учеснике протеста или скупа. Поред свега наведеног, пошто нема званичног организатора, властима иде у прилог, није држана социјална дистанца, да нас све оптуже за оно што су они сами радили, дерби, концерти, избори за ширење Ковид 19, и тиме себи дају могућност због насталог хаоса за увођењем ванредног стања. Е мој народе, није нама стало само до доласка на власт, већ да се прекине овај АВ ријалити, који годинама траје. Рекли смо и обећали у првој влади нема никог из опозиције, та влада биће влада стручњака, која ће створити услове за фер и поштене изборе, на којима ће сви имати једнака права и услове, па нека најбољи победе, али ви никако да нас чујете.

Аутор: Владимир Савић (заменик председника Покрета за безбедност Србије)

Извор: Фејсбук

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!