Природа и здравље

Бројсов чај, лечења ‘неизлечивих’ болести

Само један, али вредан, од Бројсових чајева који су део комплетне терапије лечења ‘неизлечивих’ болести:

Бројсов чај – предности и припрема

У данашње време када медији и остали гиганти људима сервирају шта год они пожеле, јако је битно да размишљате здравим разумом и да решење за било који здравствени проблем прво покушате да нађете у природи. Постоји толико биљних препарата и мешавина које могу излечити скоро сваку болест.

Једну од таквих сјајних мешавина измислио је чувени Рудолф Бројс (1899 – 1991). Он је био један велики светски стручњак у области природног лечења и разне његове методе се и дан данас користе широм света. Његова чувена изјава је била да чај на бази жалфије сматра најздравијим чајем и да свако ко га пије свакодневно неће никада бити болестан.

Пошто смо вас са разлогом заинтересовали за овај чај, сада је време да видимо како се он прави.

Од чега се састоји Бројсов чај?

Бројсов чај се састоји од 4 састојка а то су: жалфија, матичњак, нана и кантарион. Сада ћемо се упознати са сваком од ових биљки зашто је добра и на који начин се ове 4 биљке медјусобно допуњују својим лековитим својствима.

Жалфија – иако садржи јако здрава етерична уља за испирање грла, када је реч о испијању чаја од жалфије он се мора кувати 3 минута да би та уља нестала и да би био поуздан за конзумирање. Жалфија је позната по томе да успешно лечи проблеме са грлом, јетром, желудцем и надимањем и још много тога.

Матичњак – добро делује на наш нервни систем, чистећи притом наше крвне судове. Поред тога јако добро делује на уравнотежен рад срца.

Нана – она даје овом напитку освежавајућу ноту. Поред тога успешно се бори са проблемима надимања и гасова, па ослобадја ваш стомак таквих тегоба.

Кантарион – у овој мешавини он је један од водећих када је реч о јачању имуног система. Такође, позитивно делује на јетру и органе за варење.

Када смо се укратко упознали са све четири биљке од које се састоји Бројсов чај, сада је ред и да видимо које су све предности конзумирања ове чајне мешавине.

За шта је добар Бројсов чај?

1) Кардиоваскуларне болести. Када се помене Бројсов чај, већина која је упозната са њим помислиће прво на његове бенефите за срчане проблеме.

2) Детоксикација организма. Одличан је избор и уколико желите да се решите токсина из свог тела.

3) Терапија за туморе. Ова чајна мешавина има антитуморски ефекат, и својевремено се и сам Бројс хвалио великим бројем излечених људи помоћу овог чаја на коме се заснива целокупна терапија коју је он примењивао и која и дан данас постоји.

4) Дисајни путеви. Уколико сте и ви један од многобројних пушача, овај чај може бити сјајан уколико желите оставити цигаре, и почети са чишћење својих плућа и дисајних путева.

5) Јачи имунитет. Захваљујући кантариону, а и осталим биљкама из ове мешавине, испијањем овог чаја ојачаћете комплетни имунолошки систем.

6) Олакшава желудачне тегобе. Уколико имате проблема са гасовима и надимањем, време је да испробате Бројсов чај који ће вас ефикасно умирити.

7) Бол у леђима. Одређен број пацијената који је користио овај чај приметио је позитивне ефекте и када су у питању болести кичме и бол у леђима.

8) Болести јетре. Осим горе наведених има позитиван утицај и на чишћење и лечење јетре.

9) Бубрези и мокраћни канали. Иако постоје ефикасније врсте чајеве за ове проблеме, свакако има могућност да утиче и на сузбијање појаве камена у бубрегу и смиривање мокраћних канала.

И то није све. Поред ових 9 бенефита, корисници тврде да им је помогао и за хормоналне поремећаје, затим за оболелу простату, дијабетес као и за разне алергије. Оно што већину занима када је у питању било који чај је то да ли сме да се пије током трудноће.

Бројсов чај у трудноћи

Овај чај је на природној бази и није штетан за људски организам, али пошто је трудноћа ипак ”друго стање” организма није препоручљиво конзумирати га за време трудноће. Пошто сте сазнали на шта све може имати позитиван утицај и шта све може лечити, сигурно се питате како се овај чај спрема, па зато хајде да и то погледамо.

Припрема Бројсовог чаја

Бројсов чај се изузетно лако спрема иако вам на први поглед то можда не делује тако пошто у њега иду чак четири биљке. Процедура је следећа:

 • Сипајте 500мл воде и ставите је да кључа. Затим у њу ставите 1 супену кашику жалфије. Оставите да кључа тако тачно 3 минута, ни мање ни више.
 • Када буде 3 минута склоните са ватре. Након тога се додаје по један прстохват сваке од преостале 3 биљке у овој мешавини а то су: матичњак, нана и кантарион.
 • Поклопите овако направљену мешавину и оставите је да одстоји 10 минута.
 • Када одстоји 10 минута, време је да овај чај процедите и да расподелите у 2 посуде по 250 мл. Једну дозу попијте јутру пре првог оброка, а други можете пити увече пре спавања, или пре последњег оброка.

 • Упозорење: Овај чај се искључиво припрема у емајлираној посуди.
 • Завршна реч

  Читајући разна искуства људи и причајући са великим бројем корисника, још увек нисмо наишли на неке лоше речи о овом чају. Заиста велики број људи који га је користио је задовољан и код јако великог процента корисника је постигао жељене, чак слободно можете рећи и фантастичне и невероватне резултате. С обзиром да се лечење на овакав природан начин често потискује из монополских разлога, недозволите да вас то завара, већ пружите шансу Бројсовом чају да вам помогне да решите здравствени проблем који вас мучи.

  Извор: https://www.najboljicajevi.com/brojsov-caj-prednosti-i-priprema/

  Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!