Мишљења

Безбозничка Србија: Немања без крста!

Izvor: ATA Images/Borislav Zdrinja/ZIPA Photo

Заиста врхунски урађен споменик Немањи у Београду, уништио је један детаљ који прво упада у очи и доминира… А то је мач!

Мач умјесто крста!

А у историји је било обратно, Немањићи су (варварски) мач – заменили крстом!

Истина, у подножју споменика су многи византијски симболи и боје, али је све упропаштено са овим мачем који са немањићком традицијом нема никакве везе…

Свети Сава се одриче чак и архиепископског престола, одлази у монахе и у Свету Земљу. То је зачетак Косовског Завjета. Завjет се утврђује монаштвом. Он је монашки, а не ратнички!

Foto: (1)N1 (2)BETAPHOTO/BEOINFO/EV

Истина, по идејном решењу, требало је да буде крст а не мач. Зашто је дошло до промјене, објаснио је скулптор Александар Рукавишњиков, у интервјуу за РТС:

-Знате, и ја сам себи поставио то питање када ми је руководство из Београда у једном тренутку рекло да у руци Стефана Немање ипак треба да буде мач, а не крст. Ја сам се искрено изненадио. Када су ми рекли да желе мач, ја сам рекао у реду, слушам.

Скандалозно и срамно, у најмању руку. Немањиће не славимо због мача (ратовања), него превасходно због крста (православља).

У Београду се може чути да је то учињено због Арапа, финансијера „Београда на води“ комплекса чији дио чини и овај споменик.

Немањићи нијесу клечали ни пред ким, данашњи владари Србије клече пред свим и сваким! На десетинама споменика по Београду, свуда мачеви, нигде крста! Чуди ме да нису и Немањи ставили албанско кече, као што је на „Београдском победнику“. Безбожничка, паганска и масонска Србија – поново је победила!

Аутор: Донко Ракочевић

Извор: http://www.sedmica.me/u-republici-srpskoj-otkriven-spomenik-ruskom-caru-nikolaju-drugom/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!