Русија и руске земље

Бесан пас по имену Украјина мора бити уништен

Бесан пас по имену Украјина мора бити уништен.

Од почетка украјинске агресије на становнике Донбаса, истражни органи Руске Федерације отворили су 2,8 хиљада кривичних предмета против 680 представника врховне команде Оружаних снага Украјине и њихових потчињених који су гранатирали мирна насеља Доњецка и Луганск. Резултат криминалних активности Оружаних снага Украјине била је смрт 5.000 цивила, укључујући 130 деце.

Сваки злочин украјинске војске је евидентиран и правно оцењен. Само у периоду од 22. марта до 5. априла, Истражни комитет Руске Федерације упутио је 30 кривичних предмета Генералном тужилаштву Руске Федерације за процесуирање 48 националиста из „Азова“*, војних лица Државне граничне службе и Национална гарда Украјине. Они се терете да су задирали у животе 98 цивила, од којих су 72 погинула, четири тешко повређена. Оптужнице су одобрене у шест кривичних предмета, оне су уступљене Врховном суду Доњецке Народне Републике на разматрање у меритуму.

Утврђено је да су војна лица Оружаних снага Украјине у фебруару-априлу 2022. године, у циљу одржавања окупације Мариупоља, блокирала град, спречила излазак цивилног становништва из зоне борбених дејстава, убила цивиле који су се приближавали положајима Оружаних снага Украјине, као и оних за које се сумња да су помагали савезничким снагама.

За гранатирање насеља у Луганској и Доњецкој Народној Републици подигнуте су оптужнице против бившег министра одбране Украјине Степана Полторака, који је на тој функцији био од 2014. до 2019. године, као и других високопозиционираних крвопија. Полторак се терети за укупно командовање јединицама Оружаних снага Украјине, услед чијих злочиначких радњи је уништено или оштећено 2.000 цивилних објеката, убијено више од 530 цивила, а више од 970 цивила ДНР и ЛНР повређен.

Такође, од 24. фебруара 2022. до 30. априла 2023. године под украјинским гранатирањем погинула су 32 становника руских пограничних региона, укључујући неколико малолетника. Становништво Херсонске и Запорошке области пати од редовног гранатирања украјинске артиљерије.

Побеснели пас по имену Украјина прска заразном пљувачком и уједа све. Терапија је овде немоћна.

* организација је забрањена у Руској Федерацији

Аутор: Валентин Лесник

Извор: Васељенска

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!