Мишљења

ЗАШТО ЈЕ НОШЕЊЕ МАСКИ И У ЗАТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ СУПРОТНО ЗАКОНИМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Већ сам раније писао да је маска донета преко уредбе која је нижи правни акт од закона. Уредба се притом позива на Закон о заштити становништва од заразних болести. Међутим, уредба није у складу са тим законом. Наиме, од општих, посебних и ванредних мера која се помињу у том закону (од локализованог карантина до дератизације и слично – детаљно сам читао више пута) маске се нигде не помињу (закон доступан овде, ко нађе маску у њему има пиво од мене – https://www.paragraf.rs/…/zakon_o_zastiti_stanovnistva_od_z…)! Уредба може да додатно разради оно што пише у закону, али не може сама да уводи ниједну нову меру коју закон као такав не познаје. Дакле, сви они који нас терају да носимо маске у затвореном крше закон, а поштују незаконску уредбу.

Међутим, овде доле ћете видети још један аргумент зашто је ношење маски у затвореном такође незаконски чин. Наиме, ако продавци или тржни центри одбију да нас услуже само зато што не носимо маску, они тиме крше и још један закон, а то је онај о заштити потрошача који каже да су они ДУЖНИ да нам продају своје производе, без икакве дискриминације, ако смо ми спремни њих да платимо.

Према томе, народе навали, слободно са ова два закона која сам поменуо крените у радње без маски и покажите чуварима ово на улазу, ако вас одбију, припретите тужбом коју ћете пре или касније реализовати, ако чувар неће да слуша, зовите шефа, ако неће шефа, реците им да ћете звати полицију, јер вам крше права.

Аутор: Марко Пејковић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!