Мишљења

У Америци вирус воли да убија црнце

„У црним квартовима“, примећује «Вашигтон пост», „удео заражених људи је три пута већи, а удео смртних случајева је шест пута већи него у квартовима, где већину чине белци. У округу Милоуки, на чијој се територији налази велики град Висконсин, Афроамериканци чине 70% умрлих од нове болести, иако чине само 26% укупног становништва. Слична неравнотежа је примећена и у држави Луизијана, где је такође 70% жртава црнаца, мада афроамериканци у становништву ове државе учествују са само 32%. У Мичигену је избио на треће место због смрти 845 људи, док се за друго место у овој тужној трци «боре државе Њујорк и Њу Џерси, где црнци чине 33% заражених и 40% умрлих, иако они чине само 14% становништва.“

Доналд Трамп је већ прокоментарисао ове податке. „Ово је једноставно грозно. Зашто су инфекције 3-4 пута веће међу црнцима него међу осталим људима, укључујући белце? То је једноставно бесмислено. Немогуће је то објаснити логично“, рекао је амерички председник, показујући збуњеност.

Француски лист «Ле Монд» је 17. априла известио да генетске предиспозиције (етничко порекло) играју кључну улогу у отпорности на заразне болести.

Жан-Лоран Казанова

 Лист се позива на истраживања педијатра и имунолога Жана-Лорана Казанове, који руководи лабораторијом хумане генетике заразних болести у Паризу и Њујорку. „Ми“, каже Казанова, „се држимо  хипотезе да су све заразне болести повезане са генетским фактором већ око 20 година.“

Па није ли, дакле, овде реч о чињеници да се на Западу већ дуже време ради на стварању „етничког“ или „генетског“ оружја – вируса који могу селективно убити одређене групе становништва и бити безопасни за друге?

Говорећи на састанку Савета за људска права, у октобру 2017. године, Владимир Путин је приметио да се у Русији врши циљано сакупљање биоматеријала етничких Руса. «Знате ли да се биолошки материјал скупља широм земље?“ При томе, за различите етничке групе и људе који живе у различитим географским тачкама Руске Федерације. Питање је: зашто то раде? Они то раде циљано и професионално», рекао је Путин.

У октобру 2018. године, руски председник је разговарао са учесницима Међународног дискусионог клуба «Валдај» и поновио на ову тему раније ставове. «Ова дешавања су веома опасна и повезана су са најновијим достигнућима у области генетике … Идентификовани су неки лекови који могу селективно утицати на човека у складу са његовом етничком групом. У другој и трећој генерацији, дешавају се такве промене које радикално мењају лице неке особе.»

Покушаји прикупљања биолошког материјала у Русији били су деведесетих година прошлог века, када је постојао програм Људски геном, подсетио је Игор Никулин, бивши члан Комисије за биолошко оружје Уједињених нација у интервјуу за «Раша Тудеј». «… Из неког разлога, то је у интересу америчке војске», рекао је Никулин. Према његовим речима, Американци су се заинтересовали за Европљане славенског порекла, посебно Русе. Добијају биоматеријал када узимају узорке крви. Никулин је рекао да се ти узети узорци крви могу користити за стварање „биолошког оружја нове генерације“.

Епидемија је избила у почетку у Вухану у Кини, али америчка војска је могла тамо да донесе коронавирус, рекао је портпарол Министарства спољних послова Чхао Лијиан. „Будите искрени! Објавите детаље! САД нам то морају објаснити “, написао је кинески дипломата на Твитеру.

Контејнери са биолошком ознакома који су пронађени у   америчком конзулату у Вухану

Недавно су у америчком конзулату у Вухану пронађени закопани контејнери са етикетама да су биолошки опасни, што се сматра доказом америчке укључености у ширење епидемије. Контејнери су пронађени 30. јануара, након што су запослени у америчком генералном конзулату у Вухану, у потпуности до последњег човека, евакуисани специјалним летом авиона Ратног ваздухопловства САД, а поводом избијања епидемије.

Тери Мејсан

Постоје многе верзије о вештачком пореклуа коронавируса. Једну од верзија изложио је оснивач портала «Réseau Voltaire», Тери Мејсан. У чланку од „1. фебруара“, а под насловом „Пуч под кринком коронавируса“, пише: ​​„шеф Пентагона Марк Еспер наредио је генералу Теренсу О’Шонесију (шефу Северне команде америчких оружаних снага) да подигне борбену готовост.  Дана 13. фебруара на састанку Комисије за оружане снаге Сената најавио је да се  треба припремити за најгори сценариј … Историјски, у свим кризама неко покушава да искористи фактор „хитности“ да промени власт, не остављајући времена за размишљање. Често то успева … Дан након што је Светска здравествена организација прогласила „ванредну ситуацију у области јавног здравља, што је од међународне важности“, министар одбране Еспер потајно потписује наредбу у којој стоји да би команда Оружаних снага САД требало да буде спремна за примену нових правила како би  то осигурало „континуирани рад владе.“ Они су класификовани као строго поверљиви … Принцип „континуитета власти“ развијен је на почетку хладног рата. Радило се о заштити Сједињених Држава у случају нуклеарног рата са Совјетским Савезом, смрти или неспособности председника, потпредседника и председавајућег Представничког дома. Према писаној директиви председника Двајта Ајзенхауера, војна влада је требало да одмах обезбеди континуитет командовања током рата – до обнове демократских процедура.“

Међутим, ако стварно говоримо о „генетском“ оружју, зашто у Сједињеним Државама претежно тамнопути људи умиру од вируса? И зашто коронавирус заобилази афрички континент?

Питања је, дакле, све више.

Аутор: Владимир Малишев

Наставиће се…

С руског превео Зоран Милошевић (https://www.fondsk.ru/news/2020/04/21/v-amerike-virus-predpochitaet-ubivat-chernokozhih-50678.html)

Извор: balkanskageopolitika.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!