Природа и здравље

Као последица пандемије Ковида порастао број психичких поремаћаја

Суморна прогноза

Да ли због Прогласа Удружења пацијената, или због пробуђене професионалне савести,  тек у емисији Јутро на ТВ Прва, неуропсихија-трица др Славица Ђукић-Дејановић је 13. априла изјавила да је као последица пандемије (за упућеније – пландемије) Ковида -19 порастао број пацијената са „Ф“ дијагнозом. При томе је додала да је број депресивних особа у Србији са 2,1% у 2013. удвостручен на 4,2% у 2021. години. Такође, да сваки шести становник Србије има Ф дијагнозу која означава психичке поремећаје. https://zena.blic.rs/zdravlje/slavica-djukic-dejanovic-o-f-dijagnozi/gkzexje

С обзиром да многи читаоци нису упознати са међународном класификацијом болести, осврнућу се на Ф00-Ф99 шифре које означавају душевне дијагнозе и понашања.

            Ф00-Ф09  Органски и симптоматски душевни поремећаји који настају оштећењем мозга услед старости или повреда

            Ф10-Ф19  Душевни поремећаји и поремећаји понашања узроковани употребом психоактивних супстанци

            Ф20-Ф29   Шизофренија, шизотипски поремећаји и суманути поремећаји

            Ф30-Ф39   Поремећаји расположења (афективни поремећаји: маниа – Ф30, афективно биполарно расположење праћено манијом и депресијом – Ф31,  депресија – Ф32 и Ф33 итд).

            Ф40-Ф48   Неуротски, стресогени и телесно манифестни поремећаји

            Ф50-Ф59   Синдроми поремећеног понашања са физиолошким сметњама и телесним факторима (поремећаји исхране – Ф50, неоргански поремећаји спавања – Ф51, полних односа – Ф52, злоупотреба лекова – Ф55 и тд)

            Ф60-Ф69   Поремећаји личности и поремећаји понашања одраслих

Ф70-Ф79   Душевна заосталост (стање заустављеног или непотпуног психичког развоја)

            Ф80-Ф89   Поремећај развоја психе (почетак је увек у детињству)   

            Ф90-Ф99   Поремећаји понашања и поремећаји емоција са почетком у детињству и адолесценцији

Треба рећи и да ће се последице наметнутих мера за обуздавање п(л)андемије: социјалне дистанце и ношење маски (које смањују доток кисеоника у мозак) тек манфестовати у великом броју код деце, па ће се повећавати и број дијагноза Ф70-Ф99. (Расту погодује и обавезна вакцинација ММР вакцинама са додатим нано честицама алуминијума и живе).

Такође, наметнута социјална дистанца, стрес, изолација и урушена здравствена заштита због преласка у Ковид режиме (са тежњом спасавања живота старијих од мутираних корона вируса), деловали су као окидач за развој осталих хроничних и акутних болести у свету, па и код нас. Број умрлих особа је у 2019. у Србији износио 102.131, у 2020. је био 114.954, а у 2021. години 18,2% већи – 135.954 умрлих; а у прва два месеца 2022. забрињавајућих 24.486 особа, са новим повећањем од 18,96% у односу на исти период 2021. године. Жалосно је, да не кажем да је за сваку осуду, што се са обрадом података касни по годину дана, па ће се подаци о узроцима смрти у 2021. објавити тек крајем децембра 2022.

Претпостављам да су у укупном повећању смртности кулминирала кардиоваскуларна обољења (због патњи душе и неодговарајуће исхране), као и малигна, узрокована дејством радионуклеида  осиромашеног уранијума (баченог током бомбардовања 1999), те хемијским и другим аеросолима којима смо годинама засипани. Стопа смртности ће се и даље повећавати, пре свега, због пада имунитета после пуштања у рад 5Г мрежа, као и због дејства спајк протеина и графен оксида у телу вакцинисаних.            

За даљу илустрацију демографске ситуације треба рећи да су у 2021. години рођене 62. 062 бебе (што је вишегодишњи просек),  док је умрлих особа било 2,19 пута више,  чак 135.901, што значи да као нација одумиремо и нестајемо. Јер питање је и колико ће од тих беба, због обавезне вакцинације ММР вакцинама са алуминијумом и живом, (и убачених спајк протеина путем вакцинација мајки против Ковида), те због могућих обавезних вакцинација деце и адолесцената против Ковида (чему се тежи давањем ингеренција и суверенитета држава Светској здравственој организацији – СЗО као Светској влади) остати физички и душевно здраво да би имали и здраво потомство?

+  +  +

Истог дана, али на сајту „Борба за истину“ објављен је одличан чланак др Јасмине Вучић–Пеев „Трагичне нуспојаве прописаних психоактивних лекова“.  https://borbazaistinu.rs/dr-jasmina-vucic-peev-tragicne-nuspojave-propisanih-psihoaktivnih-lekova/

Чланак је написан после још једног масовног убиства у коме је двадесетједногодишњи младић убио родитеље и деду. Др Јасмина Вучић-Пеев указује на погубно дејство примењиваних анти-депресивних и анти-психотичких супстанци у виду лекова. Такође говори следеће: „Најједноставнији и најефиканији начин за смирење, без нежељиних дејства, јесте контакт с природом: доказано је, научно, да само 20 минута битисања у зеленилу (башти, шуми, парку…) на чистом ваздуху чисти мисли, негативне емоције и страхове. Обична шетња, баштовање, играње у парку… лече душу. Јер, башта је рај.“

С обзиром да сам у јесен 2020. на порталу „Глас јавности“ објавио 9 чланака о Ковиду-19, јачању имунитета, утицају стреса, извођењу психолошких експеримената и тд. додао бих пар запажања из чланака на ту тему, из угла инжењера електронике (у пензији). Ево делова текста из чланка https://www.glas-javnosti.rs/drustvo/mars-i-merkur-pobedili-donalda-trampa-kakve-veze-imaju-pandemija-sars-kov-2-virusa-sa-polozajem-planeta-i-sa-izborima-u-americi-8088[…] „Како време протиче, све ми се више намеће помисао да се после давних експеримената са животињама, као и експеримената над људима, ове планетарне пандемије користе и за извођење психолошких и парапсихолошких експеримената на светском нивоу у покушајима поробљавања људи, коришћењем реалних утицаја комбинованих са елементима магије.“

 […]  „Треба рећи да психолози одавно проучавају социјално и асоцијално понашање људи и могући користан, али и штетан утицај на њих. Штетан утицај врши се нпр. преко подсвесних порука у полусликама на ТВ програмима, путем музике са сатанистичким уназад пуштеним текстом, као и подсвесним мисаоним порукама преко мобилних телефона, злоупотребом технологија које омогућавају да глуви, са оштећеним слушним нервом, чују. Слањем мисаоних порука на горе описани начин, на основу покајничког признања професора универзитета који је у Британији радио на развоју те технологије, постиже се да се, као и код запоседнутости особе демонима, обичан човек за неколико дана хипнотишућим порукама може претворити у убицу. Тако је, након изазивања првих масовних убистава у школама од појединих тинејџера, ради безбедности, успостављено праћење понашања деце (као најпријемчиве и најлабилније) преко бројних инсталираних камера (са злоупотребом тако добијених података, а у сврху проучавања начина за владање над људима).

Психолошки експерименти

Подсетимо се и да је 1971. године на универзитету Стенфорд у САД изведен психолошки експеримент са учесницима подељеним у две групе (чувара и затвореника, уз каснију промену улога). После шест дана експеримент је морао да буде прекинут услед страховитих, неочекиваних негативних трансформација учесника. За даље проучавање понашања одраслих особа коришћени су затвори, психијатријске болнице, војни центри за обуку, успостављени логори за заробљенике итд. (Сада се у ту сврху користе и ријалити програми…) У даљем усавршавању манипулација над људима, користе се научна достигнућа свих праваца науке, како техничких, тако и друштвених, и највише наравно психолошких, од којих је сада веома значајна психолингвистика.“

У чланку https://www.glas-javnosti.rs/drustvo/sars-kov-2-iz-utrobe-artika-i-antartika-biolosko-oruzje-ili-napad-na-planetu-iz-praistorije-6640 се говори:

[…] „ Као што је на почетку речено, за „физиолошки“ имунитет битан је правилан рад целокупног неуроендокриног система као контролног и извршног органа.

Познато је да и у релативно здравом организму, услед укљештења нерава, упала узрокованих и херпес вирусима, блокада у чвориштима, као и услед мањка неуротрансмитера и лошег енергетског стања, нема ни одговарајућег преноса сигнала у телу и квалитетне одлазно-повратне везе са мозгом.nТиме се смањује успешност координације неуроендокриног система и органа одговорних за подршку целокупној физиологији тела. Зато, потребно је да наши познати неуроендокрино-имунолози изађу у јавност и приближе ову проблематику. Да својим ауторитетом нагласе да се правилним радом неуроендокрино-имунолошког система, без ометања херпес вирусима или негативним мислима и емоцијама, и уз смањење стреса и страха (присутног и одржаваног на готово свим нивоима, у Свету и код нас), остварују предуслови за очување психофизичког здравља. А после њих, потребно је да и психијатри и психолози додатно указују на погубно дејство створених психоза услед дуготрајне физичке и социјалне дистанце. И да говоре о начинима борбе против присутног, а дуготрајног посттрауматског синдрома, који је све учесталији услед осећања немоћи и страха од смрти, страха за егзистенцију сада и у будућности, и поготово страха за малу децу која све то проживљавају, упијају и памте.“[…] „Додатни, још већи негативни утицаји који се одавно врше деловањем на подсвест преко видљивих и невидљивих слика и симбола, чујних и нечујних (понекад сатанистичких) порука у песмама за младе и преко мобилних телефона, као и друга дејства осталог психотроничног оружја којима смо у експериментима повремено изложени, нису тема ове анализе.

А о могућности да се можда ради и о биолошком терористичком рату на светском нивоу, не смем ни да помислим.

Зато, а и због осталих ненаведених утицаја, требало би да се говори и што више указује да се синхронизованим радом биоенергетског тела са равнотежом јина и јанга („женске и мушке“ енергије у телу), несметаним протоком и напајањем организма енергијама Земље и Неба, са јединством између тела и душе, постиже активан имунитет против свих физичких и психичких болести.

* * *

Према свему досад изложеном, спас колико-толико здравих људи, а поготово хроничних болесника, није у предаји и беспомоћном очекивању вакцине и помоћи само од званичне медицине, која је у свету све више окренута дехуманизацији и остваривању профита, већ у успостављању хармоније и активирању сопствених одбрамбених снага присутних, али и успаваних, у већини од нас!“

(Глас јавности)

А у чланку из новембра 2020, поновљеном фебруара 2021. https://www.glas-javnosti.rs/drustvo/posle-povecanog-nasilja-u-porodici-i-drustvu-doci-ce-do-povecanog-broja-samoubistava-sto-je-u-americi-vec-mesecima-slucaj-kovid-19-cekajuci-vakcinu-4564-4252 писао сам следеће:

[…] „Налазимо се у трећем таласу епидемије. Присутни лумбални синдроми говоре нам да су ослонац и кичма доброг дела становништва „сломљени“, и после краха тела долази до обољевања главе. Ако се не предузму одговарајуће мере – о којима су писали лекари у својим обраћањима Кризном штабу и Влади – после присутног повећаног насиља у породици и друштву доћи ће до повећаног броја самоубистава, што је у Америци већ месецима случај.

Мало коришћени дарови предака

 Древна знања нам говоре о светлосном „омотачу“ (биоенергетском телу) око сваког биолошког организма, под називом аура. Боја и интензитет светлости ауре зависе од стања организма. Код људи то је физичко, енергетско, емоцијално, ментално и духовно стање. Код нижег енергетског стања ширина ауре се смањује на месту предиспозиције за обољење, а нарочито на месту већ оболелог органа, тако да се може успоставити дијагноза. Поготово што се мења и боја светлости. Постојање ауре је доказао Семјон Кирилијан 1939. године такозваном Кирилијановом фотографијом, и од 1958. се та, као и у међувремену усавршаване методе, користе у многим истраживањима и применама. Врхунац је коришћење 5Г технологија.

Једна од мистерија броја 7

Стари списи говоре и о постојању седам основних енергетских центара, тј. о такозваним чакрама или вртлозима енергије. Чакре су битне за опште стање физичког тела, и у међузависном односу су са њим. При томе је за сваког човека веома важна чакра срца у којој се дешава сусрет енергија Земље и Неба. За људе је веома битно уземљење ради пријема енергија Земље и слање информација у етар, али је битна и отвореност канала за пријем енергија и информација Неба. Биоенергетичари осећају ове енергије, као и њихов проток у организму, док даровитији виде и боје ауре. Извлачењем негативне енергије из оболелих места и органа, успостављањем правилног енергетског тока и „пеглањем“ ауре организам се припрема за самоисцељење. А да ли ће и до самог исцељења доћи, зависи од третиране особе: пре свега, од вере у постојање и делотворност биоенергије, пријемчивости за биоенергију, поверења у биоенергетичара, а затим од рада на себи и постигнутог (успостављеног) психофизичког стања. Наиме, прави, некомерцијализовани биоенергетичар, не тежи ка потпуном отклањању бола (уколико се не ради о директним траумама тела), већ указује на правце налажења узрока. Болест тела је у већини случајева одраз односа са околином и дуготрајне болести душе. И зато, уколико биоенергетичар отклања само последице на телу, тиме одмаже пацијенту, саучествујући у пропадању његове душе.“

 […] „Утицај психе и стреса на имунитет и развој болести

У системима имунологије поред физиологије тела учествују и емоције и психологија, јер човек је психосоматско биће. Постоје бројне књиге и студије о утицају психе на тело и обратно. Стрес утиче на имуни систем, ниво шећера у крви, кардиоваскуларни систем итд. Страх и несређени дуготрајни „несварени“ проблеми исцрпљују организам, узрокују хроничан умор, ремете рад дигестивног тракта и узрокују обољевања желуца, а ремете и рад бешике, бубрега и ендокриног система. Такође, стрес изазива промене на кожи, хронични бол, настају аутоимуни поремећаји, као и повећана појава неоплазми: како код новооткривених, тако и код онколошких болесника у ремисији. Превелика туга са стресом изазива обољења дисајних органа, а учествује и у стварању чира на желуцу.Потиснути бес изазива чир на дванаестопалачном цреву, узбуђење делује на срце, љутња на јетру и жучну кесу, а повезана са осећањима незадовољства и непријатељства утиче на хипертензију са проблемима кардиоваскуларног система. Стрес и страх код интровертних људи изазивају депресију која индиректно и директно утиче на развој свих, а поготово малигних и коронарних болести.

Дејство стреса на тело и душу

Први талас епидемије у Србији изазван САРС-Ков-2 вирусом био је праћен респираторним проблемима, док су у другом (почетком лета) преовлађивали проблеми дигестивног тракта са дијарејама. У садашњем трећем таласу, поред обостраних упала плућа, све је већи број пацијената са акутним и хроничним лумбалним синдромом, што може да се углавном повеже са утицајем нагомиланог, све више присутног страха и њиме узрокованог пада имунитета. Лумбални синдром је највероватније последица буђења успаваних херпес вируса (а не утицаја директног дејства САРС-Ков-2 вируса на упалне процесе нерава, како један део лекара, због ПЦР тестова сматра). Истовремено, присутни лумбални синдроми нам говоре да су ослонац и кичма доброг дела становништва „сломљени“, и после краха тела долази до обољевања главе.“

[…] Превентива

Искуства говоре да је потребно неколико позитивних емоција за елиминисање дејства само једне негативне емоције. Зато негативне мисли и емоције уз дуготрајан страх и лучење хормона стреса, кортизола и адреналина, призивају болест и несрећу. При томе је изразито штетно негативно дејство панике, па је у кризним ситуацијама важно смиривање људи. Јер пре свега, потребан им је мир у души за борбу против негативног, дуготрајног дејства стреса. (Краткотрајан стрес у мањим дозама је користан). Како би се смањио ниво стреса потребно је избегавање конфликата, затим опраштање (себи и другима), и никако се не сме мрзети и бити осветољубив. Психички немири и мржња делују разарајуће на имуни систем људи, уз пратеће последице на тело, што је већ наведено. За разлику од негативних мисли, позитивне делују исцељујуће.

Дејство ума и мисли на биологију тела

Више о повезаности и дејству ума и мисли на биологију тела може се наћи у књизи „Биологија веровања“, молекуларног биолога Бруса Липтона. Афирмишући запостављену теорију француског биолога Жан Баптист де Ламарка с почетка 19. века о еволуцији и симбиози свега у природи (насупрот каснијој Дарвиновој теорији еволуције са нагласком на борбу за опстанак и право јачег), и повезујући их са сазнањима из експеримената молекуларне биологије, Брус Липтон успешно заступа нови правац науке у разумевању функционисања живота – епигенетику. У књизи „Биологија веровања“ нуди нам на увид нове спознаје за разумевање односа између биолошких организама и околине – утицаја мисли, перцепције и подсвести на испољавању (само)исцељитељских потенцијала човека. Такође, супроставља се увреженој догми да је све кодирано у генима, и објашњава утицај фенотипа на генотип.“

[…] „Према искуству виспренијих болесника, званична, конвенционална медицина у многим случајевима лечи само последице, уместо узрока болести. Зато би требало да се већа пажња поклања холистичком приступу у лечењу, са тежњом да постане битан приступ у будућности, уколико се заиста жели потпуно оздрављење људи.

Због свега досад изложеног, инсистирање садашње званичне, конвенционалне медицине само на лечењу тела лековима, чак уз обавезну примену вакцина ради заштите хроничних болесника стварањем краткотрајног имунитета, јесте несврсисходно!

Аутор: Слободан Бојковић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!