Природа и здравље

Др Јасмина Вучић – Пеев: Трагичне нуспојаве прописаних психоактивних лекова 

Троструко убиство мајке, оца и деде двадесетједногодишњег младића шокирало је Србију кao и масакар тринаесет становника недалеког села пре неколико година и све породичне трагедије које скоро свакодневно завршавају на првим страницама наших медија. Међутим, оно што је шокантније од самих неописивих несрећа и погибја, јесте тишина медицинских стручњака, који би апсолутно морали знати да се скоро сва масовна убиства и уморства чланова породице као и многа самоубиства могу свести на психотропне суптанце легалнo прoписане за депресијy, манијy, страховe, шизофренијe… или употребу алкохола, дрога и других адиктивних психоактивних супстанци. 

“Споредна дејства“ или “нус појаве“ многих анти-депресивних супстанци, јесу у првих три недеље “лечења“, управо погоршавање самоубилачких или убилачких идеја пацијента. Из тих разлога, “терапија“ се иницира иза затворених психијатријских зидова, како би се штитили пацијенти a и околина, јер су “нежељена дејства“ позната – а ту се убраја и сама смрт (неетичка поставка на бази саме “терапије“!). А ако, анти-депресивне “лекове“ / транкилајзерe преписују кућни лекари, интеpнисти или било који не-специјализовани доктори, ово “лечење“ се може претворити у катастофална погубљења. У Швајцарској смо видели мајке које су отпуштене с психијатије (Clinique psychiatrique de Marsens / Marsens Psychiatrische Klinik), убијале сопствену децу у колевкама. Њихови лекари су сакрили “споредна дејства“ анти-депресевних супстанци и “болест“ је остала једини кривац за злодело. Тако, лекови се и даље продају a бизнис је врло, врло уносан. Фармако-медицинскa мафија се не брине за етику, већ само за профит. А пацијенти, нажалост не читају информације с позивом на опрезност у кутујима својих “лекова“.  

“Медикализација“ глобално само иде даље –  лек који се највише преписује на свету, уопште, јесте управо “лек“ за смирење, превазилажење стреса из фамилије бензодиацепина који се продају под разним именима (ксанакс, теместа, серестра…). Ова супстанца конзумирана дуже од десет дана ствара не само зависност, него мења и структуру мозга, реакцијe, карактер… Нарочито у комбинацији с алкохолом, постаје права интерна бомба која буди неконтролисану агресију, убилачке и само-убилачке идеје и дела.  

Међу анти-депресивним “лековима“ и анти психотицима такозвана нова генерација је нарочито позната као ауто-деструктивна. На сајту https://ssristories.org  наћи ћете oко 7 000 “прича“ и научних чланака о вези међу убиства/самоубиства и преписaних психијатријских лекова.  

Преживела жртва психијатријског терора, Jim Gottstein, постао је адвокат и посветио свој живот борби против неефикасног лечења менталних болести које се врши опасним супстанцима с страховитим споредним дејствима. Његова борба се не медијатише него скрива. Можете посетити његов сајт и информишете се о многим супстанцама које су легално у употреби на штету милиона људи по целом свету: http://psychrights.org 

Др Peter Breggin с изванредним искуством психијатра пише књиге о одвикавању од психијатријских лекова, што је у његовој домовини, Америци, постала једна епидемија: https://breggin.com 

Анти-психијатрија је посебна наука чије проучавање може да помогне разумевању актуелних проблема. 

У овим тешким временима, где смо свакодневно бомбардовани с разним страхотама, тешко је остати здрав, прав у духу и задржати осмеx. Ковид, ратови, убиства… постадоше нека застрашујућа нормала па се многима замрачио поглед и мисао. Ретки су они који устају с радошћу у срцу, захваљују за живот, па усправно проведу весели дан. Све је више здравих и пацијената који лековима смирују своје реалне или нереалне страхове. Већина и не чита споредна дејства која су углавном наведена у обавезним информацијама иако пију ове отрове који се не могу звати лековима.

Најједноставнији и најефиканији начин за смирење, без нежељиних дејства, јесте контакт с природом: доказано је, научно, да само 20 минута битисања у зеленилу (башти, шуми, парку…) на чистом ваздуху чисти мисли, негативне емоције и страхове. Обична шетња, баштовање, играње у парку… лече душу. Јер, башта је рај. 

Правилна исxрана подразумева свакодневну конзумацију СВЕЖЕГ ВОЋА И ПОВРЋА – бар 80% мора бити у свежем, некуваном облику. Дакле за доручак, најбoље је ујутру попити лагано неколико чаша воде и тек око десет јести прво, као иницијални дневни оброк на празан желудац СВЕЖЕ ВОЋЕ, ПРИРОДНО, НЕПРЕРАЂЕНО. За ручак, свеже / некуване / неферметисане / СИРОВЕ салате разног поврћа, изрибане, зачињене свежим лимуновим соком (никако сирће) и уљима из хладне-механичке пресије (никако рафинисана токсична уља) и обогаћене проклијалим семенкама жита, сочива, набубрелим бадемима који беху потопљени у води како би се активирали ензими… Ако се баш не може без куване хране (која се сматра мртвом јер су њени витамини темепратурним шоком углавном уништени а протеини деформисани па не улазе у ћелије) онда додати само на пари кувано поврће, ПОСЛЕ салате! За грицкање преко дана, предвече: ораси, бадеми, лешници… све некувано и неслано. Оваква исxрана која садржи максимално сунчеве енергије спаковане у биљним ћелијама, узрокује чисту мисао, веселост и не дозвољава никакву депресију без обзира на реалне проблеме – тако, проблем остаје проблем за решење а не узрок трагедије. Појавила су се и сведочења о лечењу шизофреније с СИРОВОМ БИЉНОМ ИСXРАНОМ. 

Неке личне рецепте за прелазак на здраву исxрану, можете наћи овде: http://www.kmnovine.com/2019/05/zdrava-Srbija.html

У исто време, ово је и превенција канцера који харају нашим просторима а описана је овде: https://borbazaistinu.rs/dr-jasmina-v-peev-kako-izbeci-4-najubitacnija-kancera/ 

Добар сан описан у горњем линку, је есенцијалан.  За хармонизацију с околином, може се употребљавати плава светлост/ сијалице (уместо беле) – зато нам и море тако прија…   

Свима с благословом, Др мед Јасмина Вучић – Пеев

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!