Мишљења

Србске заставе су светиње

СРБСКЕ ЗАСТАВЕ СУ СВЕТИЊЕ, таман исто ко и барјаци саме Српске Православне Цркве, јер то су заставе народа чија је ова Црква, то су заставе народа Светога Саве. Заставе под којима су гинули наши преци и под којим се ми боримо и које не дамо.

Освештана застава се не предаје, не смије на земљу да падне , узима се само из руке погинулог или рањеног.

Сви можемо да изгинемо, али србска тробојка не смије да падне. Знају ли ове несреће да су Нијемци и Хабзбурзи у Великом рату покушавали на све могуће начине да се докопају барем једне званичне србске заставе и није им успјело.

Гинули су србски јунаци ,али застава није пала. На Божић је код Мојковца сердар Јанко Вукотић под србском тробојком повео јуриш. Зато је након Голготе, србство васкрснуло. Када су Тадићев издајнички режим и екуменисти у Србији водали Србе ко стоку по окупираном КиМ, шиптарски квазиполицајци су им узимали заставе и бацали у јарак. Брисали су чизме са њима. То би радио и Мило , али не може, па би ти Гојко Перовићу да му уклониш србску тробојку која је светиња Црне Горе.

Оправдање за самоубилачке и мазохистичке потезе екуменисти у Митрополији наводе у страху од сукоба и покоља, те тако показују Миловом режиму да се ето Срби плаше, а Србе заплашују и они их мудро спашавају. Слично се данас ради и у АВ Србији. Тако се губи битка прије него је и почела. Непријатељу се мора показати снага, храброст и одлучност, а не страх и немоћ. Ово је све чиста логика. Србски народ мора добро да се организује и мудро води , а не да се лукаво уништава.

Чисто да се не заборави, ми смо православни Срби, који имају свој језик, заставу, грб, химну, историју, културу, традицију и СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ. Што би рекао Свети Сава: „Срби, народ мој, Христови су , а не папини.“ Латини су старе варалице. У памет се браћо Црногорци.

Игор Војиновић, православни Србин (Пивљанин, Старохерцеговац и Црногорац)
2.2.2020.