Мишљења

Слободан Ћустић: Кон нас лаже, а Дарија је оличење криминала и незнања

Предраг Кон и Дарија Кисић-Тепачевић, фото Бета

Слободан Ћустић је одиграо на десетине филмских и позоришних улога, а славу је стекао већ на почетку своје филмске каријере у филму „Кудуз“ (1989), играјући лик Бећира Кудуза. Био је управник Београдског драмског позоришта, а куриозитет је да је у 58. години по шести пут постао отац, на чему му завиди већина колега.

Слободан Ћустић ФОТО: Printscreen/YouTube

Ћустића који се тренутно налази у Врњачкој Бањи каже да је увек заокупљен породицом, а да тренутно снима породичну серију „Игра судбине“.

– Планирам да сачувам своју породицу од болесних амбиција људи који покушавају да потчине и униште човечанство – каже он, алудирајући на пандемију ковида-19.

За Вас кажу да сте један од најбољих српских глумаца, али сте, што је још битније, и отац шесторо деце. Шта Ви кажете, да ли сте бољи уметник или родитељ, у којој улози се боље сналазите?

– Не глумим родитеља, то јесам… А уметник сам кад год ми се пружи прилика.

Данас, у овом све изопаченијем систему вредности, није лако извести децу на прави пут. Чега се као родитељ највише плашите?

– Највише зазирем од послушних људи, они су спремни на све. Опаснији су од својих застрашивача и налогодаваца који имају болесне идеје и монструозне пројекте пандемијског криминала… Међутим, Бог, љубав и живот морају победити зло… Спас ће доћи од обичних људи – полицајаца и обичних војника, који неће слепо извршавати злочиначке налоге. Ти људи су се одавно и много издигли изнад накарадне квалификације да су глупи и беспоговорни. То су сада прилично обавештени и писмени људи, који су само запослени, али не и глупи. Богу хвала.

Образовни систем је прилично девастиран. У тренду су факултети на којима се штанцују дипломе и докторати. Чему да се надају млађи нараштаји када без чланске карте и лажне дипломе нема будућности у овој земљи?

– У целом свету, а не само код нас, преношење знања је доведено у питање, тј знање је једино и најјаче оружје за спас човечанства… У Србији, као и у многим светским државама, млади немају чему да се надају, просвета је скоро потпуно уништена и баш као таква је обавезујућа, школско градиво сведочи да се бави заглупљивањем и дресуром нормалних људи. Ови остаци просвете су мрвице институције која је постојала до пре четири и по године, када је почео суноврат. Моја супруга Јелена и ја ћемо покушати да својој деци пренесемо бар наше стечено знање, јер садашње Министарство просвете се више бави претњама, забранама, императивним препорукама, здравством и социјалним радом, дакле, само не и својим послом. Диплома више неће бити мерило знања, већ протоколарна информација за постављање на државне функције. Чланске карте су одувек имале тежину… За све смо сами заслужни.

Како пружити отпор примитивизму, говору мржње, лажима и скарадном садржају којима смо свакодневно изложени гледајући пре свега телевизије с националном фреквенцијом и читајући опскурне таблоиде који су под контролом власти?

– Најјаче оружје је знање! Због пословице „паметнији попушта“ медиокритети на власти су све бројнији. Ми нећемо да се бавимо својим животом, лакше је ставити маску себи и детету и одахнути – ми смо лојални грађани и никог не угрожавамо… Е, због таквог става, они ће се бавитим нашим животима, породицама…

Да ли Вам понашање и реторика појединих представника власти вређа интелигенцију?

– Знам неке људе који су били на власти и који су сада на власти, нису сви исти… Има професионалаца, има и Дон Кихота… Појавиле су се неке нове ветрењаче, технологија коју смо створили долази нам главе. Највише ме ужасавају неки политички челници ове напаћене државе, који чак и преко живота својих грађана и њихове деце, упорно покушавају да спроведу налоге са запада. Њихова реторика је толико ограничена, толико им се жури, да чак и не памте шта су јуче изјавили… Контрадикторне изјаве тзв. „струке“, тј. кризног штаба су до те мере довеле све ово у тако глупу ситуацију, да су људи почели правити вицеве на ту тему. Има озбиљан број политичара који су и урадили доста за своју државу, али ови који су дириговани са запада и имају задатак да нас и ову државу униште и затру, мало су јачи од првопоменутих… Равнотежу, превагу и спас можемо само ми донети.

Недавно сте на фејсбуку Александра Вулина назвали будалетином. Шта Вам смета код тог господина који скоро већ деценију обавља највише државне дужности?

– Господин Вулин је у темељу прилично честит човек, али то није увек важно. Смета ми његово уско гледиште на државне и националне интересе Републике Србије. Сметају ми понеки његови медијски наступи који су мало чудни. Сметају ми сви који све остале националне, верске и сексуалне девијанте у Србији стављају испред већинског српског народа.

Какав утисак је на Вас оставило држање председника Србије Александра Вучића у Белој кући, као и документ који је потписао?

– Немам појма шта је потписао. Никада не бих потписао било шта, што би могло донети било какву штету мојој држави и народу. Нисам политичар, те нисам у стању да проценим, шта је ту било примарно… Наравно да ми је сметало што му је потурено нешто да потпише, као детету, тј. више ми је сметало то што он није, као бриљантан правник, прво прочитао БАШ све, па и најситнија слова која саопштавају суштину… Мада, ко би очекивао да једна светска велесила шибицари, тј мора нешто да „подмеће“… А ја, с ове тачке гледишта, не бих потписао ништа, а нарочито, након тог подметања… Имамо ми Русију, Кину и Индију уз нас, није ми јасно због чега се пакујемо у тегле, ако то није… Ја се и даље све више надам да председник повлачи много луцидније и далекосежне потезе, него што га ми капирамо, без обзира на известан број тих његових необичних и неразумљивих потеза и изјава.

Да ли се Вучић, како он то често наглашава, заиста бори за остварење националних интереса Србије и на унутрашњем и на спољном плану?

– Можда, само не разумемо где смо и ко све на нас и каквим оружјем кидише, можда је одговор на ову моју недоумицу стравичан, надам се да није.

Којим путем је кренула Србија под вођством СНС и Александра Вучића?

– Корак назад, напред два… Неоспорно је да се много изградило, да је много отворених радних места, да је покренута привреда, ми волимо да попљујемо баш све, а нарочито себе и своје. Ко ради, тај и греши… Да нема Косова и Метохије, све би било другачије… Овако, крпе се последице претходног и пегла се нешто што нисмо ми изгужвали. Највише квари све постигнуто ова слепа послушност свим налозима злочиначке Светске здравствене организације, свима је јасно да је у питању психолошко-биолошки рат и да ове маске нису никаква заштита, а инсистира се на ношењу и слепој послушности. Нимало се не слажем са ставовима садашње владе око тзв. Ковида. И не мирише ми на срећан расплет… ЖИВОТ МОРА ПОБЕДИТИ!

Ево већ месецима живимо у пандемији ковида-19. Да ли имате поверења у лекаре из Кризног штаба?

– „Ко је вас познавао, ни смрт му неће тешко пасти“, рекао је Душан Ковачевић.

Због чега сте др Предрага Кона упоредили са Менгелеом?

– Због његовог става према здрављу и опстанку српског народа, као и свих грађана Републике Србије. Менгеле је отворено изјављивао чиме се бави, радио експерименте на логорашима, а Предраг Кон као нечији изасланик, изјављује гомилу ствари које су веома лако проверљиве, и доказано да су неистине. Његове тзв. препоруке, ако мало прочитате о својствима тих мера заштите, намећу елементарно логичан закључак да је главни циљ застрашивање народа и претварање у вечне пацијенте.

Да ли и даље мислите да је др Дарија Кисић Тепавчевић оличење „криминала под заштитом дубоке државе“ и „незнања“?

– Својим озбиљно проблематичним изјавама сама себе ставља на тај пиједестал незнања и криминала под заштитом дубоке државе. Ако је пре две године Батут наручио преко 500.000 тестова на Ковид, шта је то него обмана Министарства здравља и Владе Србије? А то се стручним језиком свих специјалистичких служби овог света назива криминал.

Ових дана власт спроводи чистку лекара који су потписали петицију за смену Кризног штаба. Какву нам поруку власт шаље, шта нам то наговештава?

– Батут под хитно мора држава Србија да преузме под своје окриље. То је Институт за јавно здравље Републике Србије, како то да буде у рукама странаца??? Кризни штаб треба да иде на заслужен одмор у историју… Ту количину веома лако проверљивих паушалних глупости, тешко да може изјавити стручно лице. Струка тврди, епидемија је под контролом до вечерас, а сутра зависи од правца ветра и плиме и осеке у Танзанији. То су налози са стране, дефинитивно – ово није наша влада смислила, само је неким средствима присиљена да спроводи… Тешко ће то ићи, народ се ћутке мешкољи.

Могу ли и на који начин грађани Србије да победе страх у коме тренутно живе и да се изборе за извеснију будућност?

– Може. И мора! Скидајте маске!!! Оне су симбол ропства и контроле, и страшно лоше утичу и на физичко здравље! А пре свега искључите ТВ и не читајте новине.

Извор: https://direktno.rs/vesti/kultura/303232/slobodan-custic-intervju-direktno-kon-darija-kisic-tepavcevic.html

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!