Свет

Синод Бугарске цркве позвао је да се не дозволи геј парада у Софији

Свети синод Бугарске православне цркве је 16. јуна 2022. године на свом сајту објавио званичан апел поводом предстојеће геј параде у Софији.

„Свети синод наше матичне православне цркве категорички изражава своје негодовање и неслагање, противи се организацији и одржавању геј параде 18. јуна у нашој драгој престоници Софији“, наводи се у саопштењу.

БПЦ „снажно потврђује да је хомосексуално понашање потпуно свјесна и грешна промјена од Бога датог родног идентитета“, а сексуална оријентација није ствар избора, већ утврђена чињеница, како Свето писмо свједочи.

Архијереји БПЦ забринути су што се у бугарском друштву „повећава перцепција хомосексуалниог чина као нечег нормалног, па чак и природног међу младима”.

„Тјелесно заједништво особа истог пола је неприродно и није својствено људској природи“, наводи се у апелу и истиче да Православна црква не може да нађе оправдање за такве поступке и односе.

Православна црква поштује слободну вољу човјека, али категорички подржава моралне истине, не подлегавши утицају сила, моде и савремене сујете, саопштила је БПЦ.

Свети синод је изразио посебну забринутост што ће током геј параде дјеца бити посматрачи, па и учесници овог догађаја.

„Позивамо све одговорне институције да учине све што је у њиховој моћи да зауставе овај чин помућења ума“, обратио се Свети синод властима Софије.

Извор: https://etos.press/post/6384?mibextid=onnTyB&fs=e&s=cl

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!