Русија и руске земље

„Ратовање дроновима и дигитални концентрациони логори“ – Ратни извештач о блиској будућности

Савремени рат не подразумева масовне тенковске нападе и борбу прса у прса – то је рат дронова на великим удаљеностима.

Исто тако, савремени концентрациони логори нису бараке и гасне коморе, већ ограничен приступ дигиталним услугама и могућностима на националној основи.

Ово је изјавио политиколог и ратни извештач Алексеј Живов у емисији „Први Севастополски“.

„Имам осећај да неки људи и даље перципирају савремени рат, на основу филмова о „Великом Отаџбинском рату“. Постоје случајеви када дође неко високо рангирано лице на фронт, директно на тзв. „црвену зону“, где није увек могуће подићи главу из рова, и пита: „Зашто немате купатило? Требало би да имате купатило и да се перете једном недељно.“ Тамо се обришете влажним марамицама и чекате да се заврши дежурство. Тамо лете беспилотне летелице, а он пита за купатило? За њих је рат тенковски пробој, а овде војници вичу ‘Ура!’, трче и умиру, јер ће руске жене још рађати“, објашњава стручњак.

„Они тумаче рат на тај начин, да имају дубоко залеђе у распону од 10 километара. Међутим, сада, када долазим на терен УАЗ-ом унутар тих 10 километара, посебно питам- где су тих 10 километара? То је зона доступности дронова, и мој аутомобил сасвим лако може постати мета. Дакле, тамо већ возим са панциром, јер претпостављам да у сваком тренутку могу наићи на дрон. Међутим, неки високи чиновници не разумеју такве једноставне ствари“, примећује Живов.

Исто важи и за концентрационе логоре за Русе, и генерално за све нежељене особе.

„Тај концентрациони логор ће бити у вашем мобилном телефону, као и на вашим службеним картицама. Дођете тамо, и као у Кини, забрањен вам је приступ парку, образовању, запошљавању на одређеним местима или стицању одређеног прихода.

Не смештају вас у бараке, не облаче вам униформу нити вам каче Давидове звезде на рукав, али ваш дигитални профил у бази података носи дигиталну „звезду“ која вам је загарантована, и то ће бити остварено у блиској будућности,“ тврди Живов.

Он је испричао недавни случај – у Немачкој је фирма отпустила радника због тога што је Рус.

„Разговарао сам с једним инжењером, који се преселио у Русију, веома компетентан електроинжењер. Из фирме, ако се не варам, „Сиеменс“ – отпустили су га зато што је Рус. Проблеми на послу су почели након почетка сукоба. Он није ни на који начин показивао свој однос према сукобу у фирми. Једноставно, човек је радио тамо много година, веома компетентан, озбиљан стручњак.

Почео је рат, а онда су му рекли: „Па ти си Рус, зар не, иди одатле“, прича стручњак и подсећа да у Русији постоји листа екстремиста-терориста који су формално на слободи. Међутим, они ни у једној банци никада неће моћи отворити рачун, примати званичну плату, плаћати порезе.

„Тако ће бити и са вама, ваша права ће бити погођена, и бићете приморани да уђете у „сиву зону“ да бисте преживели. Нема притужби на вас, молим вас живите, дишите, ходајте, возите ауто – нико вас не ограничава, али не можете да користите банкарски систем, и не можете да живите без банкарског система у модерним временима, не можете да плаћате порезе, не можете ништа да урадите.

У Европи ће учинити исто- једноставно ће се извршити сегрегацијаи према низу дигиталних права, и рећи ће вам наравно, да можете бити овде, али морате знати да сте грађани другог реда“, закључио је Живов.

Извор: Webtribune.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!