Црква

Пророчанство Св. Антонија о мазгама које ће опколити Свети Престо

Визија светог Антонија о присуству јеретика у православним црквама је заиста страшна. Ова визија јасно показује зашто су Свети Оци усвојили саборна правила која забрањују улазак јеретика у света места и њихово учешће у богослужењима, заједничким молитвама и причешћивању са њима из исте Чаше, као и учешће православних у јеретичким „тајнама“.

Јеретици који не прихватају учење Цркве, апостоли и светитељи су под утицајем демона и свог „оца“, ђавола, и шире заблуде и лажна учења… Стога је њихово учење „исто неразумно и бесплодно као и глупост мазги“.

Монах Антоније Велики био је шокиран и испуњен најдубљом тугом када му је Бог у визији показао аријанце који су у виду мазги опколили Свети Престо, који су га ударали ногама и вршили нужду по њему. Био је толико тужан и узнемирен да није могао а да не заплаче. У житију светог Антонија, које је саставио монах Атанасије Велики, читамо о овом виђењу:

„Једног дана, седећи и шијући, Антоније је имао визију и тешко је уздахнуо. Затим, после неког времена, окренувши се онима који су били са њим, уздахну и дрхтећи цео, стаде да се моли, клечећи, и остаде дуго у том положају. Устајући, старац је почео да плаче. Стога су они који су били с њим, дрхтећи и у великом страху, изразили жељу да сазнају ово виђење и дуго су га досађивали молбама док га нису натерали да проговори. И тешко уздахнувши, рече: „Боље је, децо, умрети пре него што се визија испуни. Пошто су поново почели да моле, онда је, бризнувши у плач, рекао: „Гнев ће обузети Цркву, биће издана од људи који су као стока глупа. Јер видео сам трпезу храма Господњег, и свуда око ње како стоје мазге, које ударају по њему, као што обично скаче и удара стока. Сигурно сте приметили, настави он, како сам уздахнуо, јер сам чуо глас који је говорио: „Оскврниће се мој олтар“.

Такво је било виђење старца. А две године касније отворила се тадашња инвазија аријанаца и пљачка цркава, када су аријанци, насилно крадући црквене утваре, натерали незнабошце да их носе, када су незнабошци принуђени да оду на састанке аријанаца, где су они, у присуству незнабожаца, делили са часне трпезе све по својој жељи. Тада су сви схватили да је Антонију ударцем мазги проречено управо оно што Аријанци тада глупо раде као стока.

А пошто је Антоније имао ово виђење, он је тешио оне који су били с њим говорећи: „Развеселите се децо; Како се Господ разгневио, тако ће опет и исцелити зло. И Црква ће ускоро поново примити свој сјај и свој уобичајени поредак. Тада ћете видети да ће се прогнани вратити, злоба ће се повући и сакрити, а вера побожна ће се појавити и превладати свуда. Главно је да се не скрнавите јересју аријанаца, јер ово учење није апостолско, него демонско, потиче од њиховог оца ђавола и исто је тако неразумно и бесплодно као и безумље мазги.

Задивљујуће пророчанство светог Антонија Великог које савршено описује велики пад многих данашњих „представника“ епископата од највиших из владајуће Цркве. За време светог Антонија јеретици-монофизити су насилно заузимали храмове. А сада су их заузели епископи јеретици, који као мазге громогласно урлају, водећи своје наивно стадо да им се убризга прљава антихристова вакцина као и позивом на саслуживање и саједињењем са јеретицима, у правцу вечне погибије душе. Господ директно говори фарисејима, као и свим лажним епископима и лажним пастирима:“ Вама је отац ђаво, и жеље оца својега хоћете да чините; он беше човекоубица од почетка, и не стоји у истини, јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори, јер је он лажа и отац лажи“ (Јн. 8:44).

Пропагирају жиг једноставно зато што су такве инструкције добили од оца ђавола!!! Ради сопственог спасења, ако не желе да горе у неугасивом паклу заједно са својим „оцем“ и са Аном и Кајафом, позивамо све лажне епископе да се одмах одрекну чина и покају. Иначе их чека секира Божанске Правде!! Лажни епископи су својим јересима и лажним учењем које проповедају са амвона, као и својим флагрантним неморалом нанели непроцењиву штету душама православних хришћана!!!

Аутор: Димитри Папагијанопулос

Извор: Православље живот вечни

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!