Природа и здравље

Др Питер МекКала: Вакцине пребрзо направљене, и механизам на који вакцине функционишу није безбедан

У Београду је 26. новембра 2021. године одржана трибина са видео предавањем др Питера МекКала из САД, уз подршку проф. др Јована Антовића из Шведске и у организацији УГ „Лекари и родитељи за науку и етику“.

Трибина је одржана у хотелу Шумадија, на Чукарици. Медијску подршку дали су Србин инфо, Глас јавности, Нулта тачка и Стање ствари.

Трибину је отворила др Славица Аранђеловић, стручњак за квантну медицину, која је истакла да је размена информација и стручног знања на глобалном нивоу императив јер је у питању опстанак не само појединца или локалне заједнице, него целог људског рода и да је зато сад важно да се не делимо на ваксере и антиваксере, и да стручњаци из свих грана медицине међусобно више сарађују. Затим се присутнима обратили Нада Гладовић испред организатора која се захвалила свима и најавила сарадњу са сродним организацијама из Републике Српске и Црне Горе. Следећи је реч узео др Милан Рогановић из Чачка који је признао да је осетио велико олакшања као појединац, као лекар и родитељ, кад је схватио да више није сам и да је основано удружење „Лекари и родитељи за науку и етику“, и да сад важно да се настави даље сабирање људи и да се отворе дискусије између стручњака. После њега, скупу се обратила и др Ленка Тенжера која је хомеопатски лечила или кроз кућно лечење излечила велики број корона позитивних и нико није добио упалу плућа. Др Ленка Тенжера је истакла и да се две трећине грађана Швајцарске лечи хомеопатски или акунпуктуром, што је доказ да не морамо бити ограничени само на западњачку медицину (али и сама хомеопатија је део модерне медицине и призната је од министарства здравља). Што се тиче пандемије, др Ленка је истакла да овде није реч само о вирусу, пошто нема потребе да се прави толика паника, али се производи страх који утиче на емотивни систем људи и руши се систем вредности, вероватно са циљем да се људи слуде или да се лакше манипулише са масама. Наше здравље није само физичко, него и здравље на емотивном и менталном нивоу, све је повезано и зависи једно о другог, закључила је др Ленка Тенжера.

У име удружења „Родитељи ЗА права дјеце“ из Бијељине присутнима се обратила и Јелена Сарафијан. Затим је др Борислав Антонијевић најавио обраћање преко видео везе проф. др Јована Антовића из Шведске. Иако је било најављено да ће ићи уживо, преко интернета, због различитих временских зона између Србије, Шведске и САД, проф. др Јован Антовић морао је да сними предавање др Питера МекКала и да у име организатора постави питања др Питеру МекКалу. Биографију др Питера МекКала објавили смо у најави предавања.

На почетку свог предавања, др Питер МекКала је указао да, невезано да ли је неко примио вакцину, ако се појаве симптоми болести COVID-19, потребно је рано лечење да се спречи хоспитализација или смрт. Затим је показао облик вируса и спајк протеина који је патоген, утиче на ткива, доводи до тромбозе и омогућава улазак вируса у ћелије. У овој болести долази до тромбозе и пада сатурације и циљ је да се смањи репликација вируса кроз ране третмане лечења и није довољан само један лек за лечење, потребна је комбинација лекова и да то траје око 30 дана. Затим је др МекКала показао резултате 128 научних студија које показују да постоји дуготрајни имунитет на више нивоа и да када неко прележи COVID-19 више не може поново да добије и шири даље SARS-CoV-2, постоје само лажни позитивни резултати теста! Ко је имао болест COVID-19 не мора да носи маску и да се вакцинише и може да се брине о људима којима је потребна помоћ, што ради и др МекКала који је имао COVID-19 и после тога лечио људе. У САД је покренут правни поступак да се природни имунитет потврди. Дакле, др МекКала истиче да је рано лечење комбинованом терапијом најважније да би се зауставила хоспитализација и смањили смртни исходи. То је показао кроз кључне студије (међу бројним студијама) које су рађене у САД и у другим државама. Студије су показале да се употребом одређених лекова (терапија за рано лечење) смањује хоспитализација и смртност од 50 до 85 одсто у зависности од терапије. Студије показују да су лекови делотворни, посебно код старијих људи. За неке лекове је рађено преко 200 студија које то показују. Што се тиче ивермектина, за тај лек је рађено 31 рандомизовано истраживање у више држава у свету и показао се најбоље у раним третманима, као и да је веома ефикасан у лечењу. Највише је коришћен хидроксихлорохин (урађено више стотина студија) који зауставља репликацију вируса и доводи цинк у ћелију, и може да се користи превентивно и у раној фази лечења, али у каснијој фази мора да се користи у комбинацији са другим лековима. Један од лекова који се користи (у протоколу) је и фавипиравир.

После тога је др Питер МекКала представио протокол који користи комбинацију лекова и користи се у више држава. Према том протоколу, кад неко дође у контакт са SARS-CoV-2, мора да излази на свеж ваздух, да се изолује, да користи витамине Ц, Д, цинк и кверцетин, и да испира нос повидон јодом и ако се то поштује након 10 дана није потребан карантин. Клиничко испитивање показало је да испирање повидон јодом (2 пута дневно превентивно и на свака 4 сата код заражених) доводи до негативног резултата на тесту, али пре свега, смањује репликацију вируса и хоспитализацију и смртне случајеве. Што се вакцина тиче, др МекКала је рекао да се плашио да су вакцине пребрзо направљене, и да механизам на који вакцине функционишу није безбедан. То важи и за мРНА и за векторске вакцине, јер обе врсте тих средстава варају тело да производи спајк протеин који је опасан и због чега у телу долази до аутоимуне реакције. Спајк протеин циркулише кроз крв, оштећује ткива и имунитет, спајк протеин је и онкоген, реактивира успаване вирусе, доводи до оштећења органа и кардиоваскуларних, неуролошких и хематолошких проблема и дуже остаје у телу него што је инцијално било речено. Према др МекКалу, оптерећење тела спајк протеином биће велики проблем у САД, јер на ред долазе бустери. Осим тога, ниједна влада у свету није дала доказ о сигурности ових вакцина, људи туже своје државе и излазе на протесте, јер не постоји транспарентност и званични органи не дају одговоре на питања људи. Што се тиче COVID-19 вакцина, нису постојале студије за труднице и за девојке које желе да рађају децу и за људе који су прележали COVID-19. Али је порастао број нуспојава и то се дешава углавном у прва три дана након што се прими вакцина и после друге дозе. Већина смртних случајева дешава се најчешће у првих 48 сати до 4 дана након примљене вакцине. У једној студији показало се да у 86% смртних случајева није могло да се нађе објашњење, осим да је вакцина била узрок смрти. Већина умрлих су старији људи који нису могли да поднесу велику количину спајк протеина у телу. Према др МекКалу, вакцинација се мора зауставити док се не ураде студије о безбедности, а то показују подаци из САД и Велике Британије. Показује се да је вакцина опаснија, него само заражавање вирусом.

Према проценама у САД је преко 80% деце већ прележало вирус, то је за децу лаган вирус и деци вакцина апсолутно није потребна. Већина деце је већ имуна на COVID-19 и више нема заражавања у школама у САД. Са друге стране, велики број деце (углавном дечака), након вакцинације је хоспитализован. Према др МекКалу, јасно је да масовна вакцинација изазива стварање нових варијанти вируса. Тренутно је инфективна доза у носу једнака и код вакцинисаних и код невакцинисаних људи. Дакле, вакцинисани људи нису заштитили ни себе нити штите друге људе, вакцинисани људи шире вирус исто као и невакцинисани људи. Вакцине на генетској бази нису показале да су ефикасне и зато је бесмислено да се спроводи дискриминација невакцинисаних људи. И све указује да су највећи проблеми у државама које имају највећу стопу вакцинације – што се више људи вакцинише, више је и болесних људи, и зато је закључак др Питера МекКала, да се мора обратити више пажње на заражене људе, а не на здраве људе. На питање проф. др Јована Антовића које би мере спровео (пошто према речима проф. Антовића ни у Шведској више није сјајна ситуација) да је власт у некој држави, др МекКала је одговорио да је најважније да се људи преко 50 година лече одмах, да користе лекове, паковања лекова као у неким државама, да се људи не тестирају а да немају лекове или да се не лече. На питање др Антовића, ко би требало да буде вакцинисан ако је обавезна вакцинација, само ризичне групе или цела популација, др МекКала је рекао само ризичне групе, али ниједна вакцина није довољно сигурна, људи умиру од вакцина, требало би да сачекамо неку сигурнију вакцину, и да се избаце ове које се сад користе (ове речи др МекКале изазвале су негодовање присутних у сали) које су се показале као веома лоше и зато би требало зауставити вакцинацију. Посебно за децу или људе испод 30 година, који не би требало да приме вакцину. Сад је већ документовано да вакцинисани људи не заустављају пренос вируса. Најважније је да се стално анализирају подаци из целог света, да стручњаци размењују мишљења, као што је ово предавање (које је организовало удружења грађана „Лекари и родитељи за науку и етику“) – закључио је др Питер МекКала кратку дискусију са проф. др Јованом Антовићем.

Након тога, присутни (међу којима је било професора медицинских факултета у Београду и Нишу и лекара специјалиста) изнели су своја мишљења поводом предавања др Питера МекКале и изразили наду да ћемо имати прилику да чујемо и друге врхунске стручњаке из света. Дискусију је завршио др Борислав Антонијевић речима да је језиво кад један човек умре, да су они као лекари ту да се боре за сваког човека, да ће се борити свим средствима или на све начине, само да буде мање болесних и умрлих, и од других болести, пошто у Србији постоји и епидемија кардиоваскуларних обољења.

После тога је потписан и Меморандум о сарадњи између удружења грађана „Родитељи ЗА права дјеце“ из Бијељине (Република Српска) и удружења грађана „Лекари и родитељи за науку и етику“ пошто су оба удружења препознала заједнички интерес за очување здравља деце и за превенцију негативних утицаја на здравље деце, а који су у непосредној или посредној вези са применом превентивних мера заштите од вируса SARS-CoV-2, и са циљем да се успостави равноправан, цивилизацијски дијалог учесника од струке и науке и мултидисциплинарни приступ и толерантна размена мишљења и ставова, да се обезбеди доступан и слободан проток информација, као и стварање националне стратегије очувања здравља деце.

Извор: Лекари и родитељи за неуку и етику