Свет

ЗВАНИЧНИК ИТАЛИЈАНСКОГ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Само код 2% особа корона је била прави узрок смрти

У Италији је достигнут врхунац заразе корона вирусом, и требало би да почне да се бележи пад нових случајева.

Корона вирус је за веома мали проценат људи који су преминули у Италији стварни узрок смрти, рекао је за италијански часопис „La Republika“научни саветник у Министарству здравља Италије,Valter Rićiardi.

Професор Rićiardi апеловао је да би узбуна и ванредно стање у Италији због короне вируса морали да се ставе на право место.

– Не треба да потцењујемо овај вирус, али би требало да у односу на болест коју корона изазива, имамо другачији приступ. Од 100 особа које се заразе корона вирусом, 80 њих оздрави спонтано, док 15 одсто оболелих има озбиљније проблеме за хоспитализацију, а пет одсто тешке проблеме – изјавио је Rićiardi.

Он наглашава да је само код малог броја пацијената – око два одсто корона био једини узрок смрти, а да су код већине то биле друге патологије које су биле у току, док је корона била додатни окидач.

Rićiardi је и раније изјављивао да се у Италији сви који су смештени у болнице збого корона вируса воде као жртве тог вируса иако 88 одсто пацијената премине због других болести које су имали.

– Желим да запамтите да људи умиру углавном са корона вирусом, а не због корона вируса – закључио је саветник.

Извор: kutaknet.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!