Црква

„Змије Панагије“ поново на Кефалонији

Сваке године, на Преображење Господње, у селима Маркопуло и Аргинија на западном грчком острву Кефалонија појављују се мистериозне змије, где постоје капеле посвећене Успенију Пресвете Богородице.

Стотине и хиљаде верних ходочасника сваке године посети ова села како би виделе „змије Панагије“ које долазе ниоткуда и поново нестају након празника Успења. Црно-беле змије имају знак крста на својим баршунастим главама, а језици су им у облику крста.

Змије су се ове године први пут појавиле уочи Преображења, преноси Мистагоги, позивајући се на Kefalonia Press .

Једна змија се прво појавила у Маркопулу, а недуго затим и две змије у Аргинији. Сваке године звона капеле радосно звоне како би најавила долазак змија.

Локални верници сведоче да су змије топлокрвне, што није познато нигде на свету. Змије пузе по црквама а посебно око икона Богородице. Змије су мирне, а верници чак и саме змије поштују, као чудесну манифестацију Бога и Пресвете Богородице.

Извор: https://prijateljboziji.com/%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!