Природа и здравље

Златна мјешавина, најјачи природни антиканцерогени лијек

Наша жеља и тежња за природним здравственим рјешењима довела нас је до препоруке за још један сјајни рецепт који можете лако направити и испробати. Ријеч је о “златној мјешавини” природном лијеку који изгледом али и дјеловањем асоцира на злато. Златна мјешавина препоручује се код бактеријских и вирусних упала. Као и код алергијских сезонских проблема, изузетно средство за јачање имуног система, те на крају као сјајан састојак за превенцију канцерогених обољења.

Прије свега ту је спој два супер моћна љековита састојка, и то меда и куркуме чија мјешавина даје златну боју по чему је овај рецепт и назван. >>Чаша златног млијека – Пиће које мијења живот

Мед је у народу познат као један од најбољих природних лијекова, а исто се то може рећи и за куркуму јер је основни састојак већине народних лијекова. Потврда овог народног искуства дошла је недавно, низом научних студија обављених у најугледнијим истраживачким центрима на свијету.>>10 благодати које доноси једна кашика меда.

Златна мјешавина рецепт

Куркума и мед као главни састојци златне мјешавине одвојено а посебно у спрези дјелују антиупално, антибактериски те антиканцерогено. За разлику од лијекова који често имају мноштво штетних нуспојава златна мјешавина представља иделну комбинацију који нема нежељених ефеката, док истовремено унапријеђује цријевну флору и побољшава пробаву.

Потреби састојци:

100 грама природног меда
1 пуна супена кашика куркуме (турмерика)
прстохват црног бибера (папра)
2 супене кашике природног јабуковог сирћета
чајна кашика ситно нарибане коре лимуна

Помијешате куркуму, бибер и јабуково сирће, те их добро измијешате. Додајте на то лимунову корицу и на крају мед. Мијешате док се сви састојци потпуно не сједине. Смјесу држите обавезно у стакленој посуди са поклопцем у фрижидеру. Уколико нисте сигурни да имате непрскани лимун онда његову кору третирате јабуковим сирћетом, или користите само лимунов сок умјесто корице. Бибер се у смјесу додаје како би се значајно појачала апсорпција куркуме што је доказано научно и практично.

Куркума као лијек

Како се користи златна мјешавина

За антиканцерогено дјеловање, јачање имунитета, опште здравље те против сезонских алергија потребно је узимати једну супену кашику мјешавине сваки дан најбоље ујутро.

Уколико осјећате да добијате прехладу, грипу или неку другу инфекцију потребно је користити пола чајне кашике сваки сат прва два дана болести. Након тога по пола чајне кашике свака два сата трећег И четвртог дана, И на крају по пола чајне кашике три пута на дан остали период болести док симптоми потпуно не престану.

Веома је важно да користите златну мјешавину на правилан начин. Потребно је смјесу ставити у уста , те сачекати да се потпуно растопи без сапирања уста. Након тога сачекајте пар минута прије него попијете неку течност или саперете уста. Нећете погријешити ако је користите као намаз за хљеб уз доручак , или је додате у чај под условом да је млак како се не би уништили позитивни састојци.

Извор: Народни лијек

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!