Црква

Женама: Ако избегавате децу, избегавате спасење

Старац Пајсије Олару

Једна жена, која није желела да има много деце, отишла је старцу Пајсију Олару и упитала га за савет шта да чини. Он јој је одговорио:

– Ако избегавате децу, избегавате спасење. Једно дете није довољно, јер га можете изгубити. Више деце у дому је обично здравије од једног или два, јер оно једно или два често бивају размажени и болесни. Овде се испуњавају речи Господње: “Ко шкрто сије, шкрто ће и жњати,  а ко са благословом сије, са благословом ће и жњати.” (2.Кор 9:6)

“Малопре ми је била једна старија жена на исповести и питао сам је “Сестро, колико деце имаш?” ”Оче, родила сам осамнаест! Бог је узео осам док су били мали, а осталих десет су први мештани у селу.” Једна друга жена дошла је из далека, и упитао сам је. ”Колико деце имаш, хришћанко?” ”Ни једно, оче.” ”А колико си абортуса починила до сада?” ”Оче, имала сам четрдесет.” ”Иди и исповеди се владици, дете моје, и покај се док још имаш времена, јер је суд Божији страшан!” После одрицања вере, грех абортуса је највећи у свету. Ова два греха брзо доносе гнев Божији и казну на људе.“

Старац Пајсије Олару

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!